Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG19 FEBRUARI - Här står jag och duger!

I dag var det lite snö ute igen. Så önödigt. För någon betyder det bara att det blir lite vitt ute och för någon annan så betyder det att det blir halt, svårt att ta sig fram, lite otäckt och läbbigt.

I dag bevisade återigen några av våra deltagare hur viktigt det är att även när det känns svårt läbbigt och otäckt att man får fokusera på möjligheterna. Eftersom det är sportlov så så var det inga elever på skolan där vi är och repar. Så alla dörrar var inte upplåsta. Vilket blev jätteläskigt. Någon kände på den "vanliga" dörren och så var den låst. Då började man undra om man had emissat om det var inställt eller om man tagit fel på dag. Som tur var kom det en kompis som föreslog att man skulle prova någon av de andra dörrarna och plötsligt så fanns där en annan som var öppnad. Så är det i livet också sa en annan deltagare, i bland är dörrar stängda och då får man prova en annan.

Se möjligheterna - inte svårigheterna!

I dag har vi börjat repa lite smått på det som vi ska göra längre fram i vår. Vi ska på turné och på ett av turnéstoppen ska vi medverka i en konsert med Astrid Lindgren-tema. Så vi har börjat träna lite på lite olika sånger med texter av Astrid Lindgren. Det ska bli skoj och lite annorlunda mot de andra uppsättningarna som vi har gjort själva. En riktigt utmaning- och utmaningar tycker vi om.

Vi har fortsatt med lite invärtes massage i dag. Ytterligare några stycken fick höra bra saker om sig själva av oss andra i gruppen. Alla ska få den typen av insidesmassage vi tar några stycken varje vecka.

Det är svårt och lite läbbigt att ta till sig tyckte någon när man fick höra bra saker om sig själva. Det är därför vi tränar på det. Att säga till varandra och oss själva att duger som vi är- faktiskt precis sådana som vi är. Att vi inte behöver göra oss till utan att vi bara kan sitta rakt upp och ner på rövarna och bara tvär-duga liksom eller stå det är vilket som! Det är en bra känsla. Då gör det inget om det har kommit lite snö ute- för inuti kändes det som vårsol när vi fick höra bra saker om oss och fick känna att vi duger.

Å du som läser - du vet väl att precis där du är - där står eller sitter du och duger!