Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 29 JANUARI

Klicka på den röda rubriken med datumet för att läsa hela blogginlägget och se på bilderna.

I dag har vi träffats som vanligt och repeterat i våra olika grupper, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

En av våra deltagare var med både på för och eftermiddagen eftersom det hade blivit nån liten miss i kommunikationen. Ingen fara på taket, allt ordnade sig fint till slut. I dag har vi gjort som vi brukar i alla fall till en början. Vi startade med att kolla vilka som var närvarande och vilka som ville beställa kaffe och så läste vi bloggen från föregående vecka. Det är en bra start på dagen, vi får lite repetition om vad vi gjorde sist och så har vi tittat på facebook sidan, läst inlägg från andra och kollat hur många gillare vi har. Vi har 844 stycken- vi är överens om att det är fantastiskt många och väldigt nära 900. 900 är nära 1000 så snart har vi kanske vårt nästa mål med 1000 gillare uppnått.

Förra gången önskade vi lite om vad vi vill göra den här terminen och den här terminen har vi gjort lite av det vi önskade. Ett önskemål var att få skriva egna texter och använda i verksamheten när vi träffas. Vi påbörjade en massageberättelse sist och i dag blev den färdig. Vi har döpt den till konstnären och alla våra ideér är med där i. Solen, hunden, ovädret, trädet, färgerna, penslarna, ramen och tavlan, allt är med. Vi provade den på varandra också- det funkade alldeles utmärkt. Den här berättelsen är lite längre och har lite fler rörelser som gör att massagen blir lite längre och lite djupare och täcker mer av ryggen. Vi är nöjda med den. Vi får väl se om vi lägger ut den här på bloggen eller på facebook så småningom, nu är den renskriven och skickad till Industrigatans dagcenter för redigering och tryck.

Vi har också lyssnat på den föreläsning som Ingela och Annelie ska göra i morgon på Vårdsnäs Stiftsgård. De ska föreläsa om oss i KanDeKanVi och om hur vi jobbar. Det var intressant att lyssna på och vi hade en del åsikter om saker som vi tyckte att de skulle berätta mer om. Bland annat tyckte flera av deltagarna att det var viktigt att vi berättade vad KanDeKanVi betyder och vad man upplever att man har lärt sig där på de år som man har varit med. Helt fantastiskt tycker vi handledare att det var att få ta del av de här tankarna och det är mycket rörande och intressant att få lyssna till när deltagarna berättar när någon sa att:

" Jag tror mer på mig själv, har fått en bättre självkänsla, även andra säger att det märks på mig att jag har fått ett bättre självförtroende. Jag har många gånger fått höra att: Det går inte, eller det kan Du inte. I KanDeKanVi har jag fått lära mig: Bara gört. Det kanske inte går första gången eller andra gången eller över huvudtaget en jag har i alla fall fått försöka.

Någon annan berättade att: "Det är enklare att spela en roll än att leva i verkligheten"

Någon sa: "Jag känner mig som Eric Saade på scenen"

Någon sa:"När jag blir uppskattad och får applåder av publiken då blir jag glad och lycklig"

Tänk vad härligt att nått som är så roligt kan vara bra på så många sätt. Vi är glada för att vi tillsammans har kommit på det här fiffiga med att "duga" och "bara gört".

Idag var vi förvisso på samma ställe där vi brukar vara fast i ett annat rum. Sist när det var dubbelbokat fick vi låna dramarummet i dag lånade vi "bion". För någon betyder det bara att vi är i en annan lokal och det är inte mer med det. För någon annan blev det jättejobbigt. Vissa av oss har svårt för förändringar och ännu svårare kan det bli om det blir flera förändringar på samma gång, även om inte alla förändringar är stora. Delar av den dagliga verksamheten i Mjölby kommun kommer inom kort att flytta. Flera av våra arbetstagare berörs av detta och i dag fanns det en enormt stor oro och en ilska och frustration över detta. Vi fick därför ägna en hel del tid i båda grupperna åt att prata om just förändring. Någon tyckte det var svårt att förstå varför verksamheterna måste flytta och varför man inte kan säga när det ska flyttas vilken dag det blir när det ändå liksom är bestämt att det ska flyttas. Någon var orolig och jätteledsen och grät för att "hen" kanske skulle bli tvungen att sluta på KanDeKanVi och "Våga fråga-gruppen" för att känna att "hen" skulle hinna med lunch och bokläsning och annat som görs hemma på boendet och arbetsplasen när promenaderna till de olika verksamheterna blir längre.

Så en hel del prat om förändring och att det kan bli bättre eller sämre när man förändrar något och att kruxet med det är ju att man inte vet förrens efteråt har det blivit idag.

Nu är det en hel vecka tills vi ses nästa gång. Tills dess glöm inte: ATT VILJA ÄR ATT KUNNA!