Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

FREDAG 6 DEC - JA SE DET SNÖAR

I dag kom han Sven- stormen- och vintern hade han med sig. Fränt med snö, synd att inte alla KanDeKanViare på grund av snön inte kunde vara med i dag när vi uppträdde på stadshuset i Mjölby. Boxholms gänget var insnöade. Å ett gäng från Prästgårdsliden kom inte heller så vi var ett litet gäng som uppträdde i dag.

Vi samlades vid 9- hugget utanför biblioteket. Under tiden som vi förberedde oss fylldes cafeterian på med publik. Alla möjliga olika människor. Långa, korta, tjocka, smala, äldre och yngre, glada och nyfikna och sånna som var mer reserverade. En bra publik atlltså med en salig blandning människor precis som det ska va.

Vi sjöng några jullåtar som smakprov på vad som händer i vår julshow som har premiär den 16, 17 dec, åsså körde vi lite gamla godingar.

Kerstins Pöjk Robin var med och spelade och sjöng.

Vi berättade för publiken att vi har en facebook sida som har 782 gillare och att vårt mål är 800 innan julshowen.

Å vet ni på vägen hem kollade en av handledarna hur många nya som tillkommit i dag å då hade vi 793- tack för att ni gillar oss det gillar vi.

Mjölby kommun har en slogan, Världsvan och hemkär. En bra slogan som passar på oss också. Vi är så glada att vi fick sjunga lite i Stadshuset. Vi gjorde en liten undersökning där publiken fick räcka upp händerna och svara på frågan om hur många som hade sett oss innan? Det var inte så många. Mange brandman hade skrivit på facebook i går om att vi skulle till Stadshuset och uppträda: "Om inte stadshuset kommer till KanDeKanVi så kommer KanDeKanVi till stadshuset."

Tony som är vice ordförande i kommunstyrelsen- tror vi- vi är inte helt säkra- det spelar ingen roll vad han jobbar med för oss egentligen för vi tyckte att han var en trevlig prick som duger.

Han gav oss reflexer för att vi ska lysa ännu mer i mörkret än vi gör. För våra blommor som vi skulle fått körde i diket på vägen dit. Eller blommorna körde ju inte diket såklart, men den som körde bilen som hade blommorna körde i diket. Tur att ingen blev skadad.

När vi fick dem utbrast Mariai KanDeKanVi- "jag älskar Mjölby kommun".

Tänk att så lite kan kännas så mycket. En liten reflex gör att man känner sig så uppskattad och sedd.

Det känns varmt och bra i hjärtat att ha fått applåder i dag av de som bestämmer i vår kommun, att de har sett oss på scenen.

För det är ju därför vi gör det här för att vi vill bli sedda inte bara på scenen för det vi gör utan bara för de vi är.

Nu laddar vi batterierna över helgen, dricker glögg och must och trycker i oss skumtomtar och nästa vecka ses vi på onsdagen med dubbelgrupp på morgonen och på kvällen ska vi till Blåklintskolan och uppträda.

Sen sen är det julshows premiär på riktigt. Vi längtar!

Kram på Er alla därute titta på er själva i spegeln och säg till Er själva: Här står jag och duger- precis som den jag är!