Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdagen den 4 december - Det lackar mot jul...SHOW!

Klicka på den röda rubriken för att se bilden och läsa hela blogginlägget.

Mer bilder hittar ni på vår facebook-sida- finns som genväg här på kommunens hemsida udner sociala medier.


I dag har vi jobbat hårt må ni tro, dubbelgrupp hela dagen och vi har kört igenom föreställningen två gånger. Scenarbetarna har varit med och kollat över vad som behöver fixas. Det är en hel del. Mycket av deras arbete ser inte publiken. Men om de inte gjorde det de skulle där bakom då skulle publiken märka det minsann för då skulle vi kanske komma in i fel kläder i fel låt. Tänk så tokigt att komma in med hårrocks-outfiten när vi ska sjunga Julen är här. Då får vi ändra och sjunga rocken är här.

I bland glömmer man bort att även de som inte syns så mycket, att de är lika viktiga som de som syns och hörs mest.

Scenarbetare är just sånna personer- därför gillar vi att vi har bra folk bakom scenen som hjälper oss. Ni vet att ni duger va? Å att ni är värdefulla som tusan.

Vi hade besök i dag också på repet. Kerstins Pöjk Robin gled förbi- han spelade och sjöng med oss. Det är alltid lika kul när han kommer.

Sedan var särskolan inne och var "provpublik" åt oss. Det var mycket nyttigt och bra för oss att få träna på lite publik- för då liksom skärper man till sig.

Vår nya chef Petra Falk Borring kom förbi också och sa hej. Det var kul. Hon skulle komma på julshowen också sa hon. Kul tycker vi.

Det är förresten en hel del som kommer på julshowen, biljetterna har sålt mycket bra det tycker vi såklart är jätteskoj.

Vi hade i dag 777 gillare på facebook- det gillar vi! Tack alla Ni som följer oss där och här. Det betyder mycket för oss ska ni veta.

Vi sjöng Ja må du leva i dag för Sten-Åke som fyllde år häromdagen. Han la sig lite fränt på scenkanten när Robin kompa och vi sjöng.

Sofie påminde då om att vi skulle sjunga för henne igen den 16 dec när hon fyller. Vi sjöng för henne redan för ett par veckor sedan då var hon lite busig och lurade i handledarna att hon fyllde den dagen. Så busigt!

Vi gjorde en liten teaterövning också idag- ungefär som charader. Den heter "gissa vad det är i paketet" eller i dag körde vi "gissa vad det är i julklappen" eftersom det börjar närma sig jul. I paketen som visades upp som de andra skulle gissa på fanns det allt från raggarbilar, lejon, dansöser, blommor och bikinis i en salig blandning alltså.

Vi åt lunch tillsammans, alla hade med egen matsäck. Många av oss tyckte att det va mycket mysigt och vi bestämde att det här borde i göra om. Det är viktigt att repa alla tillsammans för att känna samhörighet och för att se hur allt hänger i hop. Vissa saker kan vi inte repa förrens vi är i Tranås den 16/12 men det är skönt att så mycket som möjligt kan få repas igenom.

På fredag ska vi på turné igen då ska vi sjunga lite i Stadshusets cafeteria det ska bli skoj!

Åsså räknar vi ner nu på allvar- det är bara två veckor kvar nu till showen i Parkhallen i Tranås- det ska bli så skoj.

Nått annat som var skoj var att vi idag lyssnade på radiointervjun som Sandra, Anders och Tessan var med i i fredags. Alla hade inte hört det så det var spännande att lyssna på.

Nu ska vi ladda inför fredagens mini-show i Stadshuset- vi skulle visst få fika med har vi hört. Det ser vi fram emot.

Tills dess- Morsning Korsning!