Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Planeringsdag 14 augusti 2013

Snart är det dax igen. Nästa vecka drar verksamheten i KanDeKanVi igång igen. Efter en heltisk vår med två stora mycket lyckade produktioner så var det skönt med lite sommarledighet.

Inför hösten står vi inför flera förändringar. Den 21 augusti drar vi igång. 21 augusti tänker ni det är ju en onsdag, brukar det inte KanDeKanVias på tisdagar. Jo det är riktigt. Men nu i höst kommer vi att byta dag med anledning av att Kulturscnen är uppbokad. Det är nämligen så att enligt det bokningssystem som finns där idag så har Lagmanskolan förtur till scenen på dagtid och Kultruskolan har förtur på kvällstid. Konstigt men så är det. Det innebär att trots att vi blivit lovade att vara där så får vi vackert flytta på oss. Ingela och Annelie har varit på en massa möten och skickat brev och ringt och grejat om det här eftersom de tycker att det är konstigt att det är på det här sättet.

Problem är ju till för att lösas så vi har bytt dag till onsdagar. Det här har inte varit helt enkelt och det är så många fler än vi som är med i KanDeKanVi som drabbas, boenden arbetsställen och personal mfl. Ett annat problem som uppstod i och med dagbytet var färdtjänsten- det har tagit mycket tid och många samtal att lösa- men nu tror och hoppas vi att det är fixat.

När allt detta var klart så kom nästa problem- vi kan inte vara på Kulturscenen de första veckorna för att det (äntligen) ska installeras en hiss så att även de som inte kan gå i trappor ska kunna komma ner till logerna och toaletterna som finns i källaren.

Så nu har vi letat lokal i hela (nej vi överdriver inte) kommunen och till slut så fick vi hjälp av en snäll Per på Kungshöga skolan som fixade så att vi kan vara i aulan de här två veckorna. Så där kommer vi att vara den 21 och 28 augusti.

Nya tider har vi också i höst en förmiddagsgrupp 9-11 och en eftermiddagsgrupp 13-15. Det är vi glada för att kunna gå tillbaka till eftersom det passar bättre då alla hinner äta i lugn och ro.

Hur gör man för att få vara med i KanDeKanVi? Alla som vill och har beslut om dagligverksamhet kan vara med. Sedan förra året har vi även ett samarbete med Boxholms kommun. Är du intresserad av att vara med så ta kontakt med någon av våra handledare Ingela eller Annelie, telefonnummer och mailadress finns till höger här på hemsidan.

Vi kommer att skriva i bloggen varje vecka som vanligt men alla bilder kommer att läggas ut på facebook. Vi ses!