Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 16 april

För att se alla bilder - klicka på den röda rubriken!

Vi är på gång, ja nu är vi riktigt på gång.

I dag har vi inlett det riktiga intensivarbetet med att lära oss de sista numren till vårshowen, nästa vecka har vi nog kört igenom alltihop och då är det liksom bara ”finputset” kvar, alltså det där sista ”gå och stå:endet” och ”vad ska vi sjunga när:andet” allt det där som vi måste repa i helgrupp för att alla ska få chansen att känna hur det hänger ihop, veta vart man ska och vad man ska sjunga.

Att få se sambandet och känna gemenskapen det är viktigt och för vissa av oss behövs det fler reptitioner och övningar tillsammans i storgrupp för att anpassa oss till när vi fler på scenen.

Det är en himla många bra låtar vi har valt.

Nytt för den här showen är att koreografin till flera av låtarna är gjorda av deltagarna. Tidigare har rörelserna i sångerna varit baserade på rörelser som Ingela eller Annelie har sett någon deltagare utföra. Men idag har vi lyssnat och verkligen känt på låtarna, känt med hela kroppen vad som känns som man vill göra, vilka rörelser och vilka danssteg man vill utföra. Jätteskoj och en hel del nya ”moves” blev det minsann.

Det är skoj att våra nya deltagare från grannkommunen – i dag var det ännu en ny-välkommen säger vi till dej och kul att ni andra ville fortsätta säger vi till Er, i alla fall det är kul att våra nya deltagare bara hoppar med och kör på- snacka om att de bara gört alltså!

Det är som sagt mycket arbete kvar men det känns ändå bra att vi ser att det mesta är klart och redan är väl inövat.

En liten oro finns det i gänget, inte för om det kommer komma publik och inte för om det kommer regna och inte för om man kommer att vara nervös nä utan för om vi kommer få fika och i såfall vad. Lite festligt eller hur. Det där vi ska göra på scnenen det är vi i vanlig ordning inte så oroliga för.

Vi bara gört!

Biljetterna släpps om ett par veckor, nästan varje dag är det nån som frågar när biljetterna släpps, gött att det är lite ”riv” efter dem- det gillar vi!

Nått annat som vi verkligen gillar det är att det nu är 485 personer som gillar oss på facebook. Nu hoppas vi få ihop 500 gillare till den 31 maj, det skulle verkligen vara så roligt.

Nu ska vi nynna Torparrock och andra klämmiga låtar till den 31 maj, om en vecka ses vi igen, då är det ett nytt studiebesök som hälsar på oss, den här gången kommer de från Linköping spännande att se vilka de är och att få berätta för dem att om man tillåter sig att bara stå och duga så där i största allmänhet och dessutom inte tänker så mycket utan bara gört- då kan det när man sjunger tillsammans bli som Allsång på Skansen- fast så mycket bättre!

Vi ses om en vecka- det ska bli skoj- skepp å hoj!

Gissa låten? 
Svar: Tiotusen röda rosor såklart!

Gissa låten? Svar: Tiotusen röda rosor såklart!

I dag sjöng alla allsång som på Skansen fast så mycket bättre!

I dag sjöng alla allsång som på Skansen fast så mycket bättre!

Här drar vi en vals! Det går ju som en dans!

Här drar vi en vals! Det går ju som en dans!