Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 12 mars- Aneby here we come!

TIPS FÖR ATT TITTA PÅ BILDERNA KLICKA PÅ DEN RÖDA RUBRIKEN

Vilken dag!

I dag har vi gjort något vi aldrig har gjort förut. Vi har varit på studiebesök, hela gänget, eller nåja nästan hela gänget, några var tyvärr hemma och var sjuka, krya på er säger vi till er, nån annan var på semester, hoppas du har kul säger vi till dej. Någon valde att inte följa med för att "hen" hade andra planer. Såg ni- hen- fränt va det kan betyda höna också på engelska, och vet ni det passar bra med en "hen" i dag för vi har varit i Aneby eller ska vi kalla det för Höneby. 

Vi har träffat ett gäng sköna människor som sjöng bland annat om att de skulle köpa hönor för pengarna.

Kören Surprise heter det här gänget och de är också en daglig verksamhet, fast i Aneby då. De har varit och tittat på oss flera gånger både i Boxholm och i Tranås och så bjöd de in oss till sig. Det är vi jätteglada för, vi har haft en mycket trevlig förmiddag, med sång, dans, skratt, fika och härlig gemenskap. Erik i Aneby-gänget hälsade oss välkomna med en välbekant fras- "Bara gört", det kändes fränt att han sa så, för det är ju det vi gör hela tiden vi bara "gört".

De berättade om sig och sin grupp vad de har gjort och vad de planerar att göra och vi gjorde samma sak, berättade om våra shower och om vad vi planerar att göra i maj åsså bjöd vi in dem att vara med och att komma och hälsa på oss.

Vi tror att det är jättebra att träffa andra grupper för att få lite tips och idee´r om hur vi kan fortsätta utvecklas i vårt arbete både på och bakom scenen och att vi kan få dela med oss av det vi tycker funkar bra.

Så det här var visserligen första gången vi åkte till Aneby men inte sista hoppas vi.

På vägen hem stannade vi på Tranås Statt och käkade lunch tillsammans, uppdukat och fint var det när vi kom, maten var toppen och servicen utomordentlig vi hade ju världens bästa servitriser- hi hi! Det var alla handledare och assistenter som hjälptes åt att leka servitriser idag. Kul för dem vi tycker att de skötte sig ok. De "vanliga" servitriserna som brukar jobba i Parkhallen när vi är där och gör julshower var ju där såklart och höll ett öga på att våra servitriser skötte sig.

I dag hade vi ny buss- chaufför med ett krängligt namn, Gunte från Lingmerths körde oss och han tyckte att vi sjöng bra på vägen ner när vi hade live- karaoke och vi sjöng allt möjligt.

Sofi var en otippad juke-box som kom med massor av låtförslag, en av låtarna hon föreslog har vi dock inte lyckats "knäcka" ännu, så den funderar vi fortfarande på- vad det kan va hon menade.

Vi har haft en toppendag!

Nästa vecka ska vi till Boxholm på turné det var tänkt att vi skulle åkt pendeln men vet ni det är krångligare och dyrare än man kan tro så vi fick ändra planerna så nästa vecka blir det buss igen.

Det var det- ses om en vecka- morsning korsning!

Fika är gott!

Fika är gott!

Vi sjöng, spelade gitarr, dansade och grejade hela förmiddagen!

Vi sjöng, spelade gitarr, dansade och grejade hela förmiddagen!

På Tranås Statt var borden reserverade för oss!

På Tranås Statt var borden reserverade för oss!