Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 26 februari - annars då?!

Vad gör vi när vi inte KanDeKanViar?

Den frågan har vi fått några gånger?

Ja vad gör vi då?

Vi jobbar med andra saker så är det med det!

Både handledare och deltagare har andra jobb parallellt, krångligt ord, vi vet, vi säger vid sidan av i stället, alla som jobbar med KanDeKanVi har andra jobb också.

De flesta har jobb inom dagligsysselsättning på något av de arbetsställen som finns i Mjölby kommun, Knuten har fyra olika grupper en där kan man väver och syr och det som tillverkas kan man köpa på Åboden som är en butik i Mjölby City där någon annan jobbar.

En annan grupp på Knuten är legogruppen, där bygger man inte lego utan man packar olika saker i påsar som sedan säljs i butiker. 

Man utför alltså lego-jobb, packjobb och annat till andra butiker, åsså trycker man servetter.

I utegruppen som är (två grupper) så jobbar man med olika sysslor utomhus, snöskottning, vedklyvning, lövräfsning ja allt som man kan jobba med utomhus.

De som jobbar på Industrigatan-datagruppen, de ger bland annat ut en tidning som heter ”Lastbil och sjö” och så gör man olika trycksaker tex biljetter och affisher och olika broschyrer och sånt.

Nån jobbar på McDonalds som salladskung, jo det står så på skylten faktiskt, han är salladskung för han har hand om salladen där.

Nån jobbar på Lindus det är också ett snickeri där man bland annat gör smörknivar och det som tillverkas på Lindus kan man också köpa på Åboden.

Nån annan jobbar på Hjärta till hjärta som är en secondhandbutik.

Nån jobbar på Dacketräffen som har både datagrupp, café och målarverkstad och snickeri. Det här är några av de olika arbeten som finns inom Daglig Sysselsättning i Mjölby kommun, det finns fler, Guldkanten som är en service grupp på ett av våra äldreboenden, Sporren är ett annat snickeri, Café Tallen är ett annat café ja det finns massor av olika bra verksamheter. Ett par deltagare är från Boxholm, en jobbar på Servicehuset gör dukar, en annan gör en massa olika saker som tex är med Familjecentralen dit barn och föräldrar får komma och fika och sjunga, nån annan dag städas det på en skolan och så är hon frukostvärdinna.

Snacka om att ha många järn i elden!

Så alla har vi som är med här i KanDeKanVi har andra jobb eller sysselsättningar vid sidan av KanDeKanVi.

Våra handledare har också andra jobb vid sidan av KanDeKanVi.

Det var nån som trodde att de, Annelie och Ingela bara jobbade med det här på tisdagar- så är det inte.

Det är mycket som ska förberedas inför varje repetition som vi har.  Så de jobbar med detta andra dagar också, lite då och då när det behövs liksom.

Vad de gör då när de jobbar och det inte är tisdag jo det är information som ska skickas till alla när något ändras så att alla vet vad som händer i gruppen.

När vi ska sjunga så måste ju de låtar vi ska sjunga köpas hem.

Inför varje show vi gör så är det mycket som ska styras upp.

Bussar ska beställas, scenkläder och rekvisita ska plockas i ordning, checklista ska gås igenom med arrangörerna så att de vet vad vi behöver när vi kommer, fika, rullstolsramp, nån stans att klä om osv osv osv.

När vi har eget ljud utan egen tekniker med så hjälps vi åt med att bära och bygga tekniken och när vi har showat färdigt ska vi riva ner det igen.

När vi har tekniker med så hjälper vi också till för att det ska gå snabbare,

Scenkläder och rekvisita ja, det måste ju fixas nytt till nya nummer.

Handlas in eller tillverkas, sånt gör vi då.

När vi ska ha annonser affisher och biljetter så är det sånt som ska göras.

Först ska det fixas ett underlag sedan ska det kopieras sedan ska det sättas upp över halva Östergötland.

När det ska vara annonser i tidningarna ska vi även skicka underlag dit, pressmeddelanden som ska skickas så att tidningarna vet vad som ärpå gång om de bli sugna på att skriva om oss.

Annat som vi gör när vi inte står på scenen och repeterar är att planera in studiebesök, vi ska åka i väg och andra ska komma till oss.

Ja det här som vi har skrivit om och lite annat är sånt som vi gör när vi inte repeterar.  Vi gör en hel del annat också.

Det vi gör när vi har repeterat, det har nu ju sett, våra föreställningar.

Nu håller vi som bäst på att sätta ihop en ny föreställning som

ska bli av lite senare i vår.

Det ser vi fram emot, så nu har vi en massa härligt hårt arbete framför oss att hjälpas åt med. För alla kan inte gör alla, men alla kan göra något!

Vad vi har gjort i dag? Jo allt det som står här uppe i blogginlägget plus att vi har repterat på det som ska bli vårshowen och att vi har repterat på det vi ska åka på turné med på söndag plus att vi har gjort våra ”vanliga” uppvärmnings och röstövningar och så har vi såklart skrattat också, en massa skratt och glädje har det blivit idag, å vet ni det brukar det bli när vi KanDeKanViar.