Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 22 januari Här kommer alla känslorna på en och samma gång

ARG- LEDSEN-BESVIKEN-FÖRBANNAD

Alla dessa ord är också känslor, känslor som vi har jobbat med idag. Att visa känslor är svårt märkte vi om man inte gör dem verkliga. Det är svårt att få någon att tro på att man är arg om man bara spelar arg, men om man gör det verkligt och kopplar ihop känslan med en verklig händelse, då blev det helt plötsligt jättelätt att få alla i gruppen att tro på vad man kände.

Det här är saker som gjorde oss i båda grupperna:

-Jag blir arg när ingen lyssnar på mej.

-Jag blir arg när personalen tjatar.

-Jag blir arg när någon blir mobbad.

-Jag blir arg när jag missar pendeln.

-Jag blir arg när taxin är jättesen.

-Jag blir arg på krig och svält.

-Jag blir arg när folk bestämmer över mitt huvud.

-Jag blir arg när andra bestämmer vad jag ska göra.

-Jag blir arg när man inte håller vad man lovar.

-Jag blir arg när vi inte får vara på Kulturscenen.

-Jag blir arg när någon är dum mot  någon jag tycker om

Att vara arg är bra, det är okej, precis som det är okej att vara glad eller ledsen.

Men det är viktigt att förklara varför man är arg.

Att bara vara arg hjälper ju varken dej själv eller nån annan om du inte försöker berätta vad det är som gör dej arg. Ibland kan det arga försvinna när man väl har pratat lite om det. Men det är svårt oftast svarar vi att allt är okej fast vi egentligen är skrikarga ”inombords”. Det blir ju liksom lite konstigt vi säger en sak men visar en annan sak med vårat kroppsspråk. Varför gör vi så? Så tokigt, det blir ju så svårt då att visa vad vi egentligen tycker och tänker.

Vi provade även att visa att vi var glada fast med ett argt kroppspråk och tvärtom. Alltså munnen sa en sak men hela vår kropp visade nått annat. Spännande och svårt, jättesvårt. Vi pratade mycket om känslor idag, braiga känslor och mindre braiga känslor, om hur vi kan visa dem och hur vi kan bli tagna på allvar även om vi är arga eller ledsna. Ja det här med känslor är svårt, svårt att visa på riktigt och svårt att visa när man gör dramaövningar. Nu är vi i alla fall trots att vi jobbat mycket med känslorna ilska och arghet, riktig glada och avslappande. Båda grupperna gjorde en lång och skön avslappningsövning idag till musik.

 I dag var ju också första gången som vi på riktigt fick prova våra nya tider. Det var en hel del meck-strul-betstyr innan det föll på plats. Taxin- färdtjänsten har ju turer som inte är synkade med våra nya tider, att man får vänta 40 minuter efter repetitionen är väl en sak men att komma 40 min för sent är ju inte så kul när man bara har 2 timmar på sig att hinna allt.  Lunch gick att äta på kulturscenen, lite pittoreskt så där, man tar med det man ska äta och det man behöver för att äta, gaffel, kniv och ja allt sånt där ni vet, men det funka. Matlådor och grejer- men som sagt det finns inga problem i KanDeKanVi bara lösningar. Något som var bra i dag var att en av våra artister fått med en ”egen” personal som kan vara behjälplig att putta rullstolen i snömoddet till toaletten eftersom man måste gå runt på utsidan av Kulturscenen. Nu ses vi nästa tisdag igen här på Kulturscenen. Till dess hoppas vi att ni kollar in oss på facebook, där har vi lagt in fler bilder från dagens övningar, å ni kära läsare ska göra en av övningarna vi gjorde idag: ” Du Duger-övningen”, på frågan om vad man gör så svarar man: Här sitter (eller står) jag och duger! En riktig må-bra övning som alla kan och SKA göra för alla vi duger- precis så som vi är. Varken mer eller mindre behövs för att just jag ska duga som jag är och du ska duga som du är.Vi ses om en vecka! Kram på Er alla bloggläsare- så där en dag i efterskott- för i går var det kramens dag. Jo förresten i går fyllde en KanDeKanViare år, det firade vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan, Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

Som sagt om en vecka ses vi igen!

Mors kors galosch!åta lamm, Med en enkel tulipan, Ja me vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan,Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

Som sagt om en vecka ses vi igen!

Mors kors galosch!

Här står vi och duger!

Här står vi och duger!

Här kommer alla (glad)känslor på en och samma gång!

Här kommer alla (glad)känslor på en och samma gång!

Åsså blev det svart...det var när vi hade avlsappning, då släkte vi på Kulturscenen och då blev det svart som natten!

Åsså blev det svart...det var när vi hade avlsappning, då släkte vi på Kulturscenen och då blev det svart som natten!