Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 15 januari 2013

Nystart! Gött! Äntligen! som jag har längtat! Vad kul att börja igen! Jag har saknat det här! Åh vad skoj det ska bli! 

Sådana uttryck haglade över kultruscnen den här tisdagsmorgonen. Anledningen är att KanDeKanVi startar upp igen efter ett långt och välbehövligt jullov. Flera nya ansikten, välkomna säger vi till Er, kul att ni vill vara med oss.

Några har bytt grupper från eftermiddag till förmiddag men också tvärtom för att få ihop det på tisdagar med våra nya förutsättningar med ny starttid för eftermiddagsgruppen. Det är lite rörigt men vi hoppas att det reder ut sig vartefter. 

Det var skönt att dra igång igen det var vi rörande överens om i gänget. Alla verkar ha haft en skaplig jul och firat in nyåret ordentligt. En av våra artister firade nyåret på sjukhuset och eftersom han fortfarande är sjuksksriven så åkte våra handledare Annelie och Ingela hem till honom efter dagens rep- och önksade honom krya på och sa att de hoppas att han rep:ar sig snart så han kan vara med och repa - vitisgt va? Repa och repa- samma ord fast olika betydelser.

I dag gjorde vi en ordentligt genomkörare av både kropp och röst vid uppvärmningen, flera av oss hade liksom knäckat i hop lite i kroppen så det var skönt att mjuka upp den bit för bit igen. Rösten fick även den en genomkörare. Vi spontansjöng lite grann på de låtar som vi önskade när vi hade sista träffen innan jul, bra låtar, vi får se vad vi ska göra med dem här framåt vårkanten.

En improvisationsövning, en nygammal övning gjorde vi också "bussutflykten" ett gäng ger sig i väg på en utflykt och så får man se var man hamnar och vad som händer. Den första turen tog sin början i England, så där pratades det engelska och diksuterades om man ville shoppa eller vad badsugen, någon förväxlade en docka med en bebis.

En annan busstur var helt galen och skulle till Göteborg, men så var man tvungen att råna en bank och så kom polisen som följde med bussen- rokroligt och galet!

Så där höll vi på ett tag. En rolig improvisationsövningen där alla kan vara med efter egen förmåga. Vi pratade lite om vändpunkter i berättelserna, när det händer något oväntat som gör att det liksom får mer fart igen.

Om 4 personer sitter helt tysta i en låtsasbuss så händer det ju inte så mycket, men om man pratar på ett annat språk eller rånar en bank eller hittar på andra lustigheter så kan det bli en ganska skojig sketsch att se på.

Det här var en bra första dag på terminen, vi är taggade och laddade och fulla av KanDeKanVi energi som bara bubblar här inom oss och vi längtar efter att kunna berätta för Er läsare om vad vi planerar för våren. 

Vi lovar det kommer bli lika galet som bussutflykterna vi gjorde i övningen idag, lite tokigt, lite roligt och plats för en massa skratt.

Vi ses om en vecka! Kolla in oss på ansiktsboken- ja facebook den heter ju så om man översätter det till svenska.

Ajössel strössel!

En sjukskriven stjärna får Krya på dej tulpaner på tulpanens dag!

En sjukskriven stjärna får Krya på dej tulpaner på tulpanens dag!

Den här bussen åkte åt ena hållet....

Den här bussen åkte åt ena hållet....

Å den här bussen åkte åt andra hållet...

Å den här bussen åkte åt andra hållet...

Åsså åt andra hållet...

Åsså åt andra hållet...

Åsså lite däråt...

Åsså lite däråt...