Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdagen 6 november - Alle man på scen...

I dag träffades hela gänget på förmiddagen och gjorde ett genomdrag på  hela nya julshowen. Från början till slit, utan kläder, ja vi var ju inte nakna såklart, men utan scenkläder och med begränsat med rekvisita.

Vi övade gå och stå, ut och ingångar, vem som ska åt vilket håll och när det är dags att va på scenen igen. När det är kortare vila eller klädbytespaus. Åh vet ni- det funkar fantastiskt bra. Hela gänget har en vana på det här nu märks det. En enorm skillnad mot för ett år sedan när vi gjorde samma sak fast för första gången.

Nu har vi gjort flera stora shower sedan dess och är lugna och trygga i oss själva och i gruppen. Kanske lite för trygga för helt plötsligt när inte nervositeten är där och spelar oss spratt så infinner sig nått annat- divigheten. Nått som vi tillsammans ser till att det försvinner lika fort som den kom inkrypandes, för man får aldrig glömma att i den här och alla andra produktioner så är alla lika viktiga.

Precis lika viktiga! Oavsett om man står i kören eller om man ”frontar” dvs står längst fram i nån låt. Alla är lika viktiga!

Det är liksom det som är det viktiga i hela showen att alla är viktiga och det viktiga i det är att vi gör det tillsammans, det är då som det blir så där himla

KanDeKanVi –bra som det bara kan bli om man gör det tillsammans i KanDeKanVi.

Nästa tisdag är det som vanligt, vad det nu är som är vanligt, men vi tänker att som vanligt är det när det är två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen! För sedan blir det ovanligt igen med dubbelgrupp två tisdagar i rad 20 och 27november- då ska det repas och genrepas.

Hand upp alla som tror det blir bra!

Wiehooooo!

Hand upp alla som tror det här blir en bra show!

Hand upp alla som tror det här blir en bra show!

...en penna?! Näää en mikrofon ser ni väl!

...en penna?! Näää en mikrofon ser ni väl!

...en hoper av folk som går omkring?! Ja det är riktigt men i Parkhallen kommer det vara nått helt annat!

...en hoper av folk som går omkring?! Ja det är riktigt men i Parkhallen kommer det vara nått helt annat!