Hulje återvinningscentral

Återvinningscentralen är till för kommunens hushåll. Där finns alltid personal som kan hjälpa dig om du är osäker på var du ska lägga ditt avfall.

Hitta till Hulje återvinningscentral

Återvinningscentralen ligger på Omlastarevägen 5.

Huljes placering på Eniros karta.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider på Hulje Återvinningscentral

Måndag klockan 7-19
Tisdag-fredag klockan 7-16
Lördag klockan 8-13

Stängt alla röda dagar, påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Var lämnar du ditt avfall?

På Hulje återvinningscentral lämnar du grovavfall, elavfall, farligt avfall och trädgårdsavfall. På återvinningsstationer lämnar du förpackningar och tidningar. Lampor, batterier och småelektronik kan du lämna på Hulje återvinningscentral eller i samlaren som finns i en del livsmedelsbutiker. Alla kommuninvånare får lämna grovsopor från hushållet. Vid större mängder avfall, till exempel efter en ombyggnation, kan du få betala för att lämna det. Företag lämnar avfall mot en avgift.

Elavfall

Elektroniskt avfall är allt som har sladd eller batteri, lampor, lysrör samt kyl och frys. Elektroniskt avfall sorterar du i olika fraktioner på Hulje återvinningscentral.

Farligt avfall

Farligt avfall får aldrig slängas i soporna, blandas med annat avfall eller hällas ut i avloppet. Se till att det står tydligt vad det innehåller när du lämnar farligt avfall. Farligt avfall är till exempel färg, lim, nagellack och kemikalier. Överblivna läkemedel och kanyler lämnar du på apoteket.

Träavfall

Träavfallet ska vara rent och fritt från andra material. Spik, gångjärn och mindre beslag av metall behöver du inte ta bort. Impregnerat träavfall lämnar du i ett särskilt fack.

Trädgårdsavfall och ris

Trädgårdsavfall och ris ska till Hulje återvinningscentral i Mjölby eller till ristipparna i Mantorp, Skänninge och Väderstad. I Mantorp hittar du ristippen vid Bleckhemsvägen. I Skänninge finns ristippen vid Axstadvägen, mittemot Vinkelgatan. I Väderstad hittar du ristippen på gamla idrottsplatsen.

Trädgårdsavfall är grenar som är max 2 centimeter i diametern, mossa, häckklipp och löv. Risavfall är grenar som större än 2 centimeter i diametern. Stubbar, grova stockar och virke får inte läggas på ristipparna. Krukor och säckar måste också vara borttagna.

Pant

Du kan lämna dina pantflaskor och burkar (både svenska och importerade) i våra blå pantkärl på Hulje återvinningscentral. Det går även bra att lämna in flaskor och burkar som är tillknycklade eller saknar etikett. Pengarna för panten går oavkortat till Barncancerfonden. Du kan också panta i din livsmedelsbutik.

Flygfoto över återvinningscentral med siffror

Klicka på bilden för information om var du lägger olika saker.

Kontakt

Hulje återvinningscentral

Telefon: 0142-853 87


Besöksadress

Omlastarevägen 5

595 94 Mjölby