Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

GOMORRON-GOMIDDA-GOKVÄLL TISDAG 23 OKTOBER

Allthop en en jäkla fart.

Så är det när vi värmer upp, eller ja egentligen i allt vi gör i KanDeKanVi! 

Allt på en gång- ju rörigare desto härligare!

Rubriken i dagens blogginlägg är en uppvärmningsövning.

En övning som inte bara sätter fart på ”kroppastollen ”utan också sätter fart på skrattmusklerna.

Så tokroligt det kan bli,  jaha ni vet inte vad det är för övning – okej- man står i en ring och så börjar en person att knacka någon i ryggen och så springer man på utsidan av ringen ett varv och när man möts tar man i hand och säger, gomorron, gomiddag, gokväll, åsså försöker man srpinga fortast tillbaka till luckan där den man knackade på axeln stod.

Så mycket spring så mycket skratt, så tokigt det kan bli. Nån springer åt fel håll, eller fel förresten det blir ju bara en variant när man springer båda åt samma håll. Nån annan ful-genade mitt igenom ringen,  ett smart drag, kankse inte elt enligt spelreglerna, men väl en fin bekräftelse på att vägen är allt målet är inget.

En uppvärmninglek men också ett bra exempel på hur livet är ibland.

Alla kan inte stå i en ring och göra likadant hela tiden.  Om alla gjorde det vore det inte mycket till varken ring eller lek.  Om alla alltid följde alla regler så skulle

det ju inte heller funka. Tänk tex om alla barn ALLTID hade lyssnat på sina föräldrar, då hade vi fortfarande levat på stenåldern, tänk om  ingen hade vågat göra något som ingen annan i ringen gjorde, då hade vi inte fått skratt så där högt och hjärtligt i dag på repetitionen.

Tack å lov för folk som vågar sticka ut och göra saker lite annorlunda, så mycket härligare ringen blir då. Så mycket härligare världen blir då.

Tack och Ajö- körv med brö´!

GOMORRON GOMIDDA GOKVÄLL RINGEN

GOMORRON GOMIDDA GOKVÄLL RINGEN

HÄR KOMMER MALIN I EN JÄKLA FART!

HÄR KOMMER MALIN I EN JÄKLA FART!

KOLLA IN SEGERSMAJLET!

KOLLA IN SEGERSMAJLET!

ETT GOSEDJUR TITTAR NYFIKET UT UR EN FICKA...

ETT GOSEDJUR TITTAR NYFIKET UT UR EN FICKA...