Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdagen den 25 september - Grymt bra!

Så går en tisdag från vår tid och kommer aldrig åter…

Men ack så mycket roligt man hinner med på de här KanDeKanVi-tisdagarna.

I dag har vi gått igenom julshowen hur den är tänkt, vilka som ska göra vad, vilka som har solon och vilka som har tal-roller.

Ännu är det bara en grovskiss på hur det KAN bli det betyder inte att det helt säkert kommer att bli så här. MEN vi jobbar utifrån det här och vi måste erkänna att det här blir bra- riktigt bra tom.

Vi har alla önskat låtar och det är så roligt när just ”min” önskan är med på set-listen, dvs listan som ska köras i showen.

Alla kan såklart inte få med just sin egen önskan i allt-alla gånger, men vår måslättning är att alla som vill sjunga solo nån gång ska få chansen att göra det, för alla kan tex inte sjunga solo  i alla shower eller dansa längst fram hela tiden. Vi är ett gäng som ska göra det här tillsammans, alla måste få synas på det sätt som de är bekväma med det innebär att rollerna ska fördelas, solon och annat ska övas in. Någon får rollen och nån annan får vara backup.

Någon blir besviken för att de inte får nått solo i just den här showen och behöver kankse påminnas om att i förra showen gjorde samma person flera bärande soloroller.

Det är svårt att komma ihåg när gänget består inte bara av en hejdundrande kör som skulle kunna få Louise Hoffsten och Linköpingslaget i Körslaget  gröna av avund utan som också består av idel superstjärnor som alla vill ha sina 5 minuter i rampljuset även i denna showen.

Det som brukar vara svårt att få folk att vilja uppträda ensamna på en stor scen är inte problemet här, vårt problem är att showen inte kan vara så lång att alla får göra precis så många solonummer som de vill. Vi tror ändå att det blir bra det här, en bra blandning på låtar jullåtar och andra välkända örhängen. Vi tror på det här- på showen – på gänget och är övertygade om att det kommer blir en helt galen julshow även i år även om inte alla kan sjunga solo hela tiden!

Det blir grymt bra helt enkelt!

Övningarna idag har bestått i text-traggel, långa och korta slut när man sjunger,

Olika steg, gå in och gå ut, ja det gamla vanliga alltså. Det är verkligen fantastiskt hur snabbt regi tas numer, hur kvickt danssteg sätts och hur snabbt alla lär sig texterna. Det handlar såklart om en vana, att jobba in låtar på det sätt som vi gör.

Men också om en trygghet, i gruppen är vi numer trygga i att vi kan och klarar av

tom lite tillkrånglade saker,  som vi får ”träla” lite med för att få det att sitta.

Vi litar på varandra och att det kommer att bli bra, det kan fortfarande vara lite svårt att avgöra om man är lång eller kort. Vad spelar det för roll tänker ni? Jo om man är lång behöver man stå längre bak i kören annars skymmer man de som är korta. Fast det handlar väl egentligen inte så mycket om att man inte vet om man är lång eller kort- utan att det är göddigast att stå längst fram vid scenkanten kanske?!

Som sagt vi repar vidare- hoppas ni vill fortsätta följa oss här på bloggen och på facebook.  Vi är tillbaka här om en vecka- eller kanske mindre för på torsdag ska i på turne´i Linköping igen- det ska bli sköj- så vem vet kankse kommer det nått litet blogg inlägg här med lite bilder och grejer- vem vet-Mors kors sockerkakssmet!