Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Det blir aldrig riktig som man har tänkt sig...

…tur är väl det, för tänk vad trist om allting alltid blev precis så som man hade förväntat sig.  Alltså vi menar hela tiden, alltid och allting. Inget utrymmer för att hitta på nått annat. Det där ”nått annat” som oftast blir rätt så bra fast man inte hade en tanke på att det skulle kunna bli bra. Har ni någonsin blivit bjudna på spontanfest- alltså en fest som inte varit planerad? Oftast är det de festerna som blir de allra roligaste, man har inga förväntningar utan går dit helt förutsättningslöst- och så brukar det bli rätt så skoj.

Precis så var det för oss idag i KanDeKanVi- vi hade gjort en jättebra planering om vad vi skulle göra idag, grupp övningar och enskilda övningar. Men inget blev som vi hade tänkt. För när vi kom till Kulturscenen så var den bokad, skolorna har studiedag så på förmiddagen så var där en massa pedagoger och hade föreläsning och på eftermiddagen kom Riksteatern dit. Så vi fick flytta på oss.

Det gör vi så gärna- denne ”någon” ni vet hade missat att informera oss, denne ”någon” kan vara nån av oss eller nån annan, det är helt oviktigt för allting löste sig på ett bra sätt i alla fall. Det gör det nästan alltid om man bara vill tro och hoppas att det är så. OM man väljer att se möjligheterna istället för svårigheterna.  Svårigheterna just i dag var ju att hux flux var vi ett glatt gäng utan nånstans att vara- möjligheterna bestod i att få en annan låne-sal och att  tänka om lite kvickt i planeringen.

Så det som vi hade tänkt att göra får vi möjlighet att göra nån annan gång i stället, svårare än så är det  inte.

 Förra veckan bloggade vi inget om vad vi gjorde, men vi improviserade hej vilt, på längden och tvären, vi åkte bil -på låtsas såklart. Improviserade med både tal och rörelser. Bilder från den övningen hittar ni på vår facebook sida. Nog om förra veckan.

Idag då – vad har vi gjort idag? Jo -arbetet i dag har bestått i att förbereda julshowen, på kickoffen vi hade kom vi fram till massa bra ideér som vi kan använda oss av.

Idag har vi börjat repa lite grann på några nya bra nummer.

Vi har arbetat med några texter och lite nya rörelser till en del låtar.

Vi har lyssnat på några låtar för att se om vi känner nått för dem. Så kommer vi hålla på nu ända fram till dess att set-listen för julshowen är klar.

Det här kommer bli en gör-bra julshow, vi ”kännert”,

vi pratade om idag hur det känns att vi nu börjar om med en ny föreställning.  Någon kände sig glad, andra känslor vi kände var; pirrig, spänd, lycklig, förväntansfull, lite busig, lite trött och nöjd. Precis som det ska vara alltså. 

Precis som det ska vara när det inte blir som man har tänkt men blir bra ändå på nått sätt.

Morsning och goodbajs- minimajs!