Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 4 sept- Alla pratar gibberisch...

GIBBERISCH OCH ANNAN GOJJA…

Kommunikation när den är som bäst och värst alltså.

Tänk att det ska va så svårt det här med att prata så att andra förstår och att lyssna på det som sägs och inte bara tolka det man hör.

Dagens dubbelgrupp började med att vi ringde runt till ett gäng deltagare

Som inte dykt upp, nån vänta på taxi och nån hade inte fått information om att det var dubbelgrupp. Så kan det bli. Någon dök upp lite senare- lika välkommen för det!

Vi har fått en massa beröm för showerna vi gjorde i Linköping förra veckan- skoj tycker vi. Vi har läst facebook nu är det över 250 personer som gillar oss där- det gillar vi! Bloggen lästes även den, alla i KanDeKanVi har inte tillgång till internet därför gör vi så varje tisdag att vi läser bloggen gemensamt. Som en uppdatering på vad vi gjorde gången innan. 

Vi uppdaterade oss bland annat på att vi faktiskt har nya i gruppen, vi pratade mycket om hur man som grupp kan hjälpa nya som kommer dit, vad som kan va bra att tänka på. Hjälpa till, förklara, berätta och ta hand om- det var vi överens om att det var bra grejer att göra. Att snäsa och inte bjuda in någon i gruppen

Eller svara när någon frågar- var vi också helt överens om att så vill vi inte ha det i KanDeKanVi.  Så tror inte vi att någon vill ha det.  Men ibland kan någon känna sig utanför fast det inte var meningen.  När man inte förstår varann när man pratar, eller man gör saker som man brukar göra för att man är van att göra så men inte förklara varför så kan man känna sig utanför. Vi har bestämt att vi ska

jobba mycket med att alla ska känna att man hör till och är viktig- för det tycker vi är viktigt.

Så hur har vi jobbat med det i dag då?

Jo förmiddagen har ägnats åt improvisationsövningar i grupp och enskilt och i par. Bra övningar för att öva samarbete och att våga.

Vissa saker är svårt att göra ensam men kan funka utomordentligt bra i grupp.

Gibberisch- vårt nonsens språk jobbade vi mycket med. Även det är ett bra sätt

Att öva sig på att förstå- när det är helt omöjligt eftersom det bara är den som pratar sin gibberisch som förstår vad som egentligen menas- den som lyssnat får ju tolka alltså gissa vad den som pratar menar. Mycket intressant och framför allt roligt…tom massage berättelsen på slutet var på på gibbersich och funkade precis lika bra som annars.  Ja det var allt för i dag!

Hej svejs -lingonfejs!

Improvisationsövningen: "Älskling jag är hemma"

Improvisationsövningen: "Älskling jag är hemma"

Improvisationsövningen: "Känslan i yrket"

Improvisationsövningen: "Känslan i yrket"

...flera känslor i yrket, en glad tatuerare!

...flera känslor i yrket, en glad tatuerare!

...och arga brandmän!

...och arga brandmän!

Kan du gissa det här yrket?!

Kan du gissa det här yrket?!

I väntan på nästa övning...

I väntan på nästa övning...