Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

21 AUGUSTI - Nu kör vi igen...

Så var det då äntligen dax för att dra igång grupperna i KanDeKanVi igen. Oerhört glädjande att en nygammal bekant kom tillbaka till oss, välkommen åter Sofi, två helt nya deltagare hälsades också de välkomna. Eva och en till Ingela. Så den vanliga Ingelan som vi har som handledare henne döpte vi om till Hulda- det kan hon heta när vi repar så undviker vi att vi blandar i hop dem- hi hi. Frågan är hur vi ska göra med alla våra Evor och Evy:r som vi har nu i gruppen. Vi skoja bara såklart är alla välkomna till KanDekAnvVi det spelar ju ingen roll vad man heter. En hel sommar är en lång tid och alla berättade vad de gjort i sommar, semesterresor, saker de gjort, konserter de varit på. Sabine berättade att hon varit på Magnus Uggla men att KanDeKanVis föreställning var mycket bättre.

Ingela, jag menar Hulda berättade att hon varit och sjungit på bröllop där kantorn spelade låten i fel tonart. Många har badat och grillat och bara varit. Så skönt! Utvilade och taggade är vi nu för att köra igång den här terminen som ser ut att kunna bli en spännande termin även den. Vi har såklart lite planer, vi har flera spelningar inbokade lite varstans, Linköping, Norrköping och Finspång och så Tranås, så vi kommer att hålla oss sysselsatta. Redan nu kan vi passa på att berätta att det är bara föreställningarna som blir i Tranås i december som går att köpa biljett till. De andra är privata eller köpta för slutna sällskap så där får inte vem som helst komma och kolla. 

Dagen idag har vi varit tillsammans HELA dagen, båda grupperna, vi käkade lunch i hop på pizzeria Valentino, så smaskigt, det var första gången som vi gjorde det men inte sista hoppas vi- så roligt och så mysigt att sitta tillsammans och bara prat lite om ditt och datt. Eftersom vi ska på turné redan nästa vecka gick det åt mycket tid åt att repa in showen vi ska köra då. Lite övningar har vi hunnit med också, nya och gamla övningar. Våra nya deltagare hängde med på det vi gjorde. Lite konstigt kändes det i början sa någon, och så kände vi nog alla första gången vi gjorde en del av övningarna, jag menar russinfejs och mjölbyhaka man blir ju inte nått snyggo direkt när man gör de övningarna. Men de är bra, inte bara för att det är roligt att se på varandra utan för att man använder musklerna i ansiktet och tungan får lite uppvärmning och gymnastik innan uppsjungningsövningarna. Ja en hel del har vi hunnit idag. Som sagt så skoj att få köra igång igen. Nästa vecka kör vi som vanligt igen med de olika grupperna på förmiddagen och eftermiddagen. Åsså turné på onsdag och torsdag, bandet åker med och så Morgan som sköter ljudet det blir grejer det. Men nu säger vi -Tack och mors galsoch!