Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdagen den 6 mars

Hujeda mej vilken rivstart den här dagen fick,  i morse när vi kom till Kulturscenen så stod  det ett gäng här med trumpeter och andra tutlurar. Vi kändes oss som Ranelid och sa, oj oj oj, men som tur är så är inte allt som det verkar. Så är det ju ganska ofta i livet tänker vi nu att saker och ting inte är som det verkar om man bara vågar eller har tålamod att titta på det ur en annan synvinkel, eller någon annans synvinkel.  I det här fallet så ringde vi till Medborgarservice här i kommunen, det de inte har koll på där, är inte värt att ha koll på. De hade bara en bokning på lokalen och det var våran, för säkerhetsskull så frågade vi en av ”tutlurarna” om de skulle va på scenen, men det skulle de inte- phu säger vi! Tänk så bra det löste sig ändå!

 Det har varit en bra dag, vi har filat lite på vårat monsternummer alá Lady Gaga. Vi har pratat lite om nästa veckas utflykt- vi är inbjudna till Boxholm det ser vi fram emot. Nu ska vi ännu en gång lösa transport frågan- det lutar åt pendel denna gång, men vi vet inte ännu- spännande. Vi lovar att alla ska information innan denna vecka är slut om hur vi ska åka dit.

Vi har pratat lite om vad vi ska hitta på under våren, vilka framträdanden som är inbokade. Vi tycker att det är så skoj att så många vill se oss. Det gör oss glada att vi får göra andra glada.

I båda grupperna har vi repeterat och ”filat” till  några av våra ”gamla” nummer. Inget är så bra att det inte kan bli ännu bättre - eller hur!

Vi har repterat övningarna ”härmringen”  och förmiddagsgruppen körde även en genomgång av  ”växande monstret”. Växande monstret är en övning i slowmotion där man börjar med en person som är tagare, de deltagare han fångar tar tagaren i hand och så ”bygger man på” monstret tills alla är fångade. Det är en övning som stärker kroppskontrollen och samarbetsförmågan. Vi gjorde även idag  flera övningar med stängda ögon och lyssnade på instruktioner. Jättesvårt, men skoj och så tokigt det kan bli. Men det gör inget, det viktiga är ju inte att göra rätt utan att våga prova, igen och igen och igen.  Den nya massage-berättelsen om våren är populär och vi använde den i båda grupperna.  Ett bra sätt att avsluta dagen oavsett om det är för eller eftermidddag, i lugn och ro, få varva ner och  bara vara en stund.

Nu avrundar vi för dagen, å du- du vet väl om att du är värdefull?! 

Nästa vecka nya mål, nya utmaningar…mot Boxholm!  Morsning och Goodbajs så länge