Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 28 februari - På´t igen bara...

På´t igen då…

Sportlovet är slut och idag körde vi igång igen i KanDeKanVi. Pigga och glada – nåja- träffades förmiddagsgruppen på Kulturscenen igen.

Ur KanDeKanVi synpunkt känns lovet egentligen tämligen onödigt, vi vill ju helst repetera jämt tillsammans. Men det går ju inte- vi måste ju hinna sköta våra andra vanliga jobb också som vi har inom kommunens dagliga verksamhet.

I dag var scenen nymålad så det doftade målarfärg så det stod härliga till. Tur att det numer är ofarlig färg som det målas med annars hade vi nog blivit mer än lovligt konstiga.

På förmiddagen idag så gjorde vi övningarna spegeln och härmringen.

Spegeln har vi berättat om förut så det kan ni läsa om i ett tidigare blogginlägg.

Härmringen är en övning där vi står i ring och en efter en hittar på varsin rörelse som de andra i ringen härmar. En bra övning där alla får chansen att vara ledare och styra gruppen utifrån sin egen förmåga. Att få öva följsamhet och kroppskontroll nog så viktiga övningar som man aldrig kan få för mycket av.

Då vi idag hade en gäst och potentiell KanDeKanViare i dag på besök så provade vi att göra en övning utifrån hans förutsättningar. Vi andra fick blunda och lyssna på instruktioner, inte helt enkelt men nyttigt då det ger oss en liten förståelse för hur det är att vara blind. Det som är enkelt för oss att se och härma är inte lika lätt att härma när man får berättat för sig vad som förväntas. En nyttig övning för såväl ledare som deltagare.

Så har vi varit och nosat lite på ett par nya låtar, en salig blandning. BAO-orkester och Lady Gaga, det blir grejer det. 

Det är lika fränt varje gång ett nytt nummer ”föds”. I dag har vi känt på musiken, dvs vi har spelat låtar och rört oss på scenen för att se vad som händer i oss och med oss när vi hör vissa låtar. Annelie och Ingela har under tiden studerat vad som händer och så vips kan nya danssteg bli till, känslor blir till dramatiseringar.

Det är häftigt att få vara med om, hur det liksom bara ”blir” ibland, när man minst anar det så har man om,  har man ett shownummer som skulle kunna få självaste Lady Gaga att bli avundsjuk. Ja det var allt för idag.

Vi ses om en vecka. Morsning och goodbajs!