Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

LARMET GÅR

...idag var vi med om nått fränt, en brandövning. Mitt när vi håller på som bäst i eftermiddagsgruppen och repteterar de nya nummren som ska vara med i vår show gick larmet, en av deltagarna utbrast- tjoho då kommer Mange, vår egen brandman som har varit med oss och uppträtt flera gånger. Men vi såg inte röken av honom ( hi hi röken- så fiffigt). Däremot övade för brinnande livet. Det känns som om man har eld i baken för det är mycket som ska hinna repteras in till den 7 februari när vi ska uppträda för kommun-gubbar och tanterna allt ska ju helst vara på engelska och det är det nästan nu, det är ju en låt som är på svenska men vi tror de kommer att förstå den i alla fall för vi ska läsa den på engelska. 

I hela gruppen finns trots tidsbristen denna gång på att få i hop en ny show ett lugn, alla vet vad som krävs, vi har fått rutin på att repetera tillsammans och vi gör det vi ska snabbt och lätt. Då inte alla kan läsa så övar vi in texterna med olika gehörs övningar, och lite wackamackamole = låtsas sång är inte att förakta, det funkar i alla lägen. Några har anmält sitt intresse för att sjunga solo och några andra vill göra andra roller, kul att fler vill vara med och fronta. Det blir inga bilder denna vecka heller för vi har ännu inte fått in alla samtyckesblanketter om publicering av bilder.

Nu är det klart också att vi den 14 februari har dubbelgrupp på förmiddagen precis som vi har den 7 februari för på alla hjärtans dag ska vi till Bokens äldreboende igen och sjunga och det ska bli superskoj tycker vi, det var ju ett av våra allra första framträdanden som vi gjorde där och nu får vi komma tillbaka- så skoj. Undra om de känner igen oss och om de tycker att vi har blivit nått bättre. Spännande ska det bli.

Nu fortsätter vi repa texter hemma, alla har fått lite läxa att lyssna på spotify och youtube på de låtar vi har kört så man kan öva lite hemma.

Nu längtar vi redan till nästa vecka! Vi ses då!