Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdag 6 december- UPPLADDNING VS AVSLAPPNING

Dagen i dag har varit en bra KanDeKanVi dag, det är i och för sig de allra flesta KanDeKanVi dagarna. Vår första träff efter succén i Tranås, vi har läst facebook, alla fina kommentarer vi har fått från Er i publiken som har varit och kollat, vi har tittat lite på de bilder som bland annat fotografen Anders Hylén har lagt ut på sin facebooksida. Kul! Vi är ju riktigt snygga! Filmen som vår fotgraf Malin Björkman spelade in kommer att vara klar i februari tror hon, åh vad vi längtar efter att få se den. Alla var rörande överens om att vi är mycket nöjda över att allt gick så bra i Tranås, det bara flöt på, mat fick vi och applåder och beröm- det här vill vi sannerligen göra om- det tycker vi allihopa! Men i KanDeKanVi har vi ingen rast och ingen ro, på fredag ska vi på turné till Linköping, så nu laddar vi upp inför nästa gig där, klockan 12.00 ska vi samlas på Lundbygatan där vi bli hämtade med buss- ja för vi får åka buss, i TV sa de att vi INTE får det, men det stämmer inte, vi fck åka buss till Tranås också och det var bestämt innan vi var med i TV tänk så fel det kan bli i bland, man säger en sak och någon hör nått annat, så tokigt och trist men inte ovanligt.  Det är därför som vi jobbar mycket med kommuntikation på tisdagarna.

I dag har vi gjort en övning som heter "Spegeln" då jobbar man tvp och två står med händerna mot varandra och så är det lite som "Följa John" alltså man härmar kompisens rörelser ungefär som om man stod i en spegel.  Man turas om att vara den som besätmmer rörelserna och vem som ska vara den som härmar . En skojig och lite svår övning  Det krävs att man samarbetar och man får  öva sig på att vara uppmärksam på sin kompis. Man får anpassa sig till sin kompis förmåga. Alla kan inte röra alla kroppsdelar tex. Övningen kräver en hel del koncentration. När man får övningen att funka fint så kan man göra den lite svårare genom att inte hålla handflatorna emot varandra utan ett par centimeter i från, då blir det genast svårare att följa efter och kräver att man samrabetar ännu mer och koncentrerar sig.

Vi gjorde övningen till musik- men man måste såklart inte ha det om man inte vill.  I dag ägnade vi oss en lång stund åt avslappning till musik, vi var helt slappa när vi var klara- skönt. Vissa av oss behöver sitta lite mer avskiljt för att kunna koncentrera sig på att vara avslappnad. Ja det låter kanske konstigt att man ska koncentrera sig för att slappna av, men så kan det ju vara att man måste träna på att stänga ute andra ljud och sånt man ser och bara blunda och "sköta sig själv och skita i andra"  inte alltid så lätt, men så skönt- och idag funkade det så bra i hela gruppen.

Återigen vill vi säga T A C K till A L L A er som på ett eller annat sätt hjälpte oss att göra vår Julshow i Tranås-  T A C K E L I T A C K !!!

Linus och Peder gör övningen spegeln

Linus och Peder gör övningen spegeln

Therese och Sandra speglar varandra.

Therese och Sandra speglar varandra.

...å så slappnade vi av, det var nästan så man hörde lite snarkningar!

...å så slappnade vi av, det var nästan så man hörde lite snarkningar!