Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdagen den 10 maj -Gigen haglar!

Så var det dax igen. Åh vilken tur att veckorna går fort mellan våra träffar.

I söndags var flera av deltagarna i KanDeKanVi med i föreställningen Idol- för en dag.  Alla gjorde såklart en strålande insats. Applåderna ekade mellan väggarna och alla var nöjda! I dag har vi filat lite grann på det vi ska göra på Biblioteket nästa vecka. Vi har repeterat texterna och rörelser och danssteg. Vi har också lagt till en låt i repertouaren. En låt som ska dramatiseras och buggas till- vilket sväng det kommer att bli! (Ide´n till just det här numret fick vi i söndags på Idol-för en dag. )

En hel del prat om framtida gig var det också. Gig är ett fränare ord för uppträde. Vi har fått ÄNNU en förfrågan, denna gång frågades det om vi vill komma till Boken och uppträda, självklart vill vi det, så dit bär det av en tisdagförmiddag i juni.

I dag blev det varmt när vi övade i vår lilla lokal, men finns det hjärterum finns det stjärterum och man kan absolut få plats att både showa och dansa på en liten yta om man bara har viljan. 

Innan vi började med dagens övning så gjorde vi en rejäl uppvärmning av kropp och röst såklart. Vi har en klapp-övning som vi brukar göra, en rytmövning, det var förmiddagsgruppen som denna gång satte nytt eget rekord. Rekord i vaddå tänker du som läser. Jo rekord i att lyssna på en klappad rytm, sedan tyst för sig själv bara tänka samma rytm i huvudet och sedan klappa den. En bra övning som tränar både gehör och rytmkänslan. Förmiddagsgruppen klarade av att tänka rytmen 5 gånger ! 5 gånger- prova själv får du se hur svårt det är.

Tänk visst är det festligt att nått som kan verka så lätt som att klappa händer kan vara så svårt. Så är det ofta i livet att det som är lätt kan bli svårt om det görs på ett annat sätt. Eller det som är lätt för nån annan är svårt för mig eller tvärtom. Vilken tur att vi i KanDeKanVi är så bra på att ta vara på det som vi själva är bra på och hjälpa varandra när det behövs. Som tex när det är trångt, eller texten är svår, eller någon får skratt anfall.

Bra jobbat i dag allihop- vilket showgäng ni...jag menar VI är!