Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Tisdagen den 15 mars "Kände du rytmen?"

Dagarna går veckorna likaså. Det blir ljusare ute, lättare att komma upp på morgonen och allt känns lite lättare. Hos oss i KanDeKanVi är allting alltid lätt, men i bland kan det vara lite mindre lätt. Dagen i dag började med lite konfliktlösning. Två av deltagarna var inte riktigt kontanta med varandra och därför kastade vi om ordningen och fikade först så att alla skulle kunna komma i balans, allting löste sig fint och på ett bra sätt och vi fick chansen att prata ut om känslor, hur man visar dem och vilka känslor som är okej att visa. Är det okej att visa allt man känner? Fundra på den du! Det gjorde vi och kom fram till att alla känslor är okej, man får och måste få visa om man är glad är arg eller ledsen eller upprörd. Men man måste inte alltid lägga över det man känner på omgivningen. Kort och gott, det är bättre att tala om att man har en dålig dag och att man kanske behöver vara lite för sig själv, än att man samlar på sig en massa ledsenhet, ilska och argigheter (nej, det är inget riktigt ord- vi vet!). När fikat var avklarat hade vi  i förmiddagsgruppen mycket att stå i. Vi hade genomgång av vad somkommer hända i vår, och det är mycket det. Vi har fått flera förfrågningar om att komma och uppträda på olika ställen. Vi har hittills tackat ja till två framträdanden, ett i Linköping på FUB:s årsmöte. Det andra framträdandet kommer vara på biblioteket i Mjölby, dit är alla som vill se oss välkomna. Vi kommer självklart att skriva på bloggen om vilken dag och tid det är med, vi avslöjar inget just nu!

Både för och eftermiddagsgrupp har önskat att få sjunga, och vi sjöng och sjöng och sjöng mest Abba. Men så hade vi även lite work-shop- krångligt ord för att vi jobbade i grupperna med vad vi ska framträda med i vår.

Vi provade gamla danssteg till nya låtar, vi provade nya dramtaiseringar till nya låtar och vi tror att det kommer att bli görsabra! (nej det är inte heller ett riktigt ord- vi vet!).  Känner du rytmen, frågade Ingela en deltagare när vi dansade. Fick tills var: Nej: Det gör mest ont i armarna.  Att ha ont- är ju också en känsla! Så det får knyta i hop säcken för i dag.

Det finns inget problem som inte lite kaffe kan lösa.

Det finns inget problem som inte lite kaffe kan lösa.