Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TISDAGEN 8 FEBRUARI "100 år och okysst"

Tänk vad fort tiden går, redan tisdag igen. I dag har vi repeterat dansen som vi gjorde förra veckan. Båda grupperna har varsinn dans, stegkombinationerna har de själva satt i hop. I dag lade vi till lite armrörelser, inte helt enkelt att koordinera, lokalen vi är i är liten och trång men väldigt mysig, men det blir trångt om saligheten när det är dax för dans. Vi är duktiga på att ta hänsyn tillvarandra och det fungerar trots allt helt okej, små steg och små rörelser. Alla är med på sitt sätt. Improvisationsövningarna vi gjorde idag heter "Fantasimaskinen" och "Fortsätt rörelsen" man kan göra dem var oen en för sig eller sätta i hop dem. Såsmåningom ska vi "bygga ut" dessa övningar så att det blir en riktig fantasimaskin med rörelser och ljud, det kommer låta rytmiskt och härligt.   Fortsätt rörelsen är en övning där man ska koncentrera sig på att titta på den brevid och göra samma rörelser eller om man vill bytam det ska gå i ett ganska raskt tempo. Den här övningen är bra då det som är någons svaghet till exempel en spastisk rörelse kan bli till en styrka. Det ser kankse enkelt ut och kan verka enkelt att bara göra som den som sitter brevid, men det kräver en hel del koncentration.

Av någon okänd anledning kom förmiddagsgruppen in på att prata om ålder. S utbrister att han tror att Ingela (som fyller 38 på söndag) är MINST 46 år gammal för det ser hon ut att va- hmmm! Annelie ser enligt S ut som en gammal uggla. Sällan har vi sett S skratta så gott som efter att han fällt de kommentarerna. Stina utbrister: Ja era stackare, tänk va, 100 år och okysst! Ni förstår att vi brast ut i skratt allihopa va.

Båda grupperna provade i dag på en ny massageberättelse, nu börjar alla i gruppen hänga med på vad det går ut på, det är lättare att slappna av och det är enklare att följa intruktionerna i berättelsen. Skoj att det fungerar så bra! I dag gjorde vi två byten så alla fick massage två gånger, tisdagslyx kallas det!

Massageberättelse, Annelie läser och Stina får massage av fästmannen Anders.

Massageberättelse, Annelie läser och Stina får massage av fästmannen Anders.

Övningen "Fortsätt rörelsen" .

Övningen "Fortsätt rörelsen" .

Lite dans är aldrig fel!

Lite dans är aldrig fel!

Nej det är inte små grodorna utan  övningen "Fortsätt rörelsen"

Nej det är inte små grodorna utan övningen "Fortsätt rörelsen"