Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TISDAGEN DEN 25 JANUARI

Så var det då äntligen dags att få träffas igen efter ett långt  men välbehövligt juluppehåll. Det är verkligen jätteskoj att det har tillkommit några stycken i vårt gäng. Välkomna säger vi till Er.

Välkommen säger vi även till varandra och till Er andra som följer oss här på bloggen. Den här första dagen hade vi så mycket att prata om att det blev en extra lång fikapaus. Vi har pratat om målen för terminen, vad arbetet ska leda till och vi vill inte avslöja för mycket än men det kommer bli bra- mycket bra.

Egentligen kan man säga att det kommer att bli hur bra som helst. Julkonserten gav oss blodad tand så nån typ av produktion kan vi också avslöja att det kommer att bli. Men mer säger vi inte nu. Såsmåning om ska vi berätta vi lovar...men inte än. Än är det hemligt- hi hi! 

Den här tisdagen ägnade vi oss åt att göra improvisationsövningar enskilt och i grupp.Den enskilda övningen var en övning som heter Hjälten och monstret och den andra gruppövningen heter Gissa yrket. Den första övningen består av en hjälte och ett monster. Båda dessa rör sig i slowmotion bland de andra deltagarna, monstret förhäxar deltagarna så de blir förstenade och sätter sig ner på sina stolar och då kommer hjälten och vrålar ta-ta-ta-ta, ni vet ett sånt där hjälteljud, förtrollningen bryts och så är man med i övningen igen. Övningen syftar till att öka kroppsmedvetenheten och är ett bra sätt på att träna på att höra sin egen röst i grupp, även om man inte har tal.

Den andra övningen delar man in deltagarna i grupper. Gruppen går sedan ut och kommer överens om vilket yrke man ska visa med gester, men utan ord och ljud. Tex FRISÖR, någon kan klippa någon tvätta hår, nån annan sopar golv, fönar osv- ja ni fattar. Det här låter jätteenkelt MEN är betydligt svårare än det verkar, de andra deltagarna ska gissa vilket yrke man föreställer. Övningen yftar till att se sammanhang och samarbeta i en grupp.

Det var roligt att båda grupperna hade valt samma yrke "brandman" men hade helt olika sätt att visa detta på.

Hjälten och Monstret.

Hjälten och Monstret.

Fikapausen är mycket viktig!

Fikapausen är mycket viktig!

Fler hjältar och monster.

Fler hjältar och monster.

...å ännu fler monster.

...å ännu fler monster.

Gruppövningen Gissa yrket.

Gruppövningen Gissa yrket.

Vad kan det vara för yrke?

Vad kan det vara för yrke?