Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

BAKGRUND

Kandekanvi är en show och teatergrupp i kommunens dagliga verksamhet med estetisk inriktning. Två grupper, en förmiddag och eftermiddagsgrupp med ungefär 10-12 deltagare i varje grupp träffas varje tisdag i FUB:S lokaler i Mjölby. Show och teatergruppens namn har deltagarna själva kommit på och det hänvisar till Köping och Glada Huddik, kan de, kan vi. Kandekanvi- helt enkelt! Vi började jobba tillsammans under hösten 2010. Vi avslutade med en julkonsert i Mjölbykyrka. Så skoj och så uppskattat av de som var där och tittade och lyssnade på oss.

I Kandekanvi jobbar vi med förutsättningarna och möjligheterna i gruppen och på individ nivå. Alla kan vara med på sitt sätt. Vi jobbar mycket med kommunikation och kroppsspråk, improvisationsövningar, dans och sång är andra favorit ämnen.  Varje tisdag är upplagd på ungefär samma sätt. Vi börjar med att tillsammans läsa bloggen, ett bra sätt att  få sin person bekräftad och ett utmärkt sätt att repetera föregående veckas övningar. Likaså sätter vi varje vecka upp bilder tagna veckan före, detta har samma syfte som att läsa bloggen, bekräfta och repetera. När vi läst bloggen går vi igenom vad vi ska göra under dagen och sedan värmer vi upp kroppen och rösten. Varje tisdag avslutas med en stunds avslappning eller massage. Däremellan kan vad som helst och då menar vi vad som helst hända.

Här på den här bloggen kommer nu kunna läsa om vad vi gjort varje tisdag. Annelie Wiglund och Ingela Svensson som är ledare i grupperna kommer att skriva och lägga ut bilder. Alla som är med på bild har själva eller via godman eller annan anhörig fyllt i samtyckes blankett till publicering. Man kan när som helst meddela att man inte längre vill vara med på bild här.

Nu önskar vi Er trevlig läsning!