Flytväst

Det är viktigt att välja rätt storlek när man köper flytväst. Flytvästen ska alltid passa bäraren så köp aldrig en flytväst att växa i.

Uthyrning

Hos Räddningstjänsten i Mjölby kan du hyra flytväst, det kostar tjugo kronor per väst. Utlåningstiden är max en vecka. Vi har flytvästar för alla storlekar och vi finns på Svartåliden 1A i Mjölby. Vi accepterar kontantbetalning och swish som betalningsform. Vi tar inte emot förbokningar.

Det finns olika slags typer av flytvästar, de vanligaste är räddningsväst och flytplagg. Räddningsvästen är den som används mest, dessa brukar kännetecknas med den orangea färgen. Denna typen av flytväst har ett krav på sig att den ska kunna vända bäraren på rygg inom tio sekunder från det att personen fallit i vattnet.

Den andra vanliga typen av flytväst är ett flytplagg. Exempel på dessa är den så kallade "seglarvästen". Dessa västar är väldigt smidiga att bära och man måste vara simkunnig för att bära dem eftersom att dessa inte vänder bäraren på rygg. Det enda kravet dessa västar har är att de ska hålla personen flytande.

Pojke som håller i en gädda.

Senast publicerad