lördag 25 april 2015
Start
Dackeskolan
Kungshögaskolan
Gymnasiesärskolan
Våra program
Kontakta oss
Foto: Jarl Asklund

Elever berättar

Ebba Danckwardt-Lillieström, EK
Ebba Danckwardt-Lillieström, EK. Foto: Michèlle Ericson

-Sedan jag började på ekonomi-programmet har jag nya spännande ämnen på skolschemat. Vi läser både företagsekonomi och juridik och det är både kul och bra att kunna inför framtiden. Vi får även lära oss bokföring och hur man lägger upp en egen budget.

-Det är en bra och seriös skola och lärarna är väldigt kunniga. Jag hade hört mycket gott om utbildningen innan jag
började. Jag är helt klart väldigt nöjd med mitt val!

Johan Nyqvist, SA
Johan Nyqvist, SA. Foto: Michèlle Ericson

-Jag trivs jättebra på Mjölby Gymnasium. Jag har ingen lust att åka in till Linköping för att plugga där. Istället för att sitta på tåget under fritiden har jag tid att hålla på med mina intressen som är fotboll och musik. Jag spelar gitarr och i årskurs två kommer jag att ha musikprofilen som tillval, då kan jag spela gitarr på schemalagd skoltid och få betyg i ämnet!

-Det är bra stämning i min klass och tryggt på skolan.

Blivande elever
Nuvarande elever
Gilla oss på Facebook

Välkommen till Mjölby Gymnasium!

Inbjudan till informationsträff angående studentavslutningen 2015

Varmt välkomna onsdagen den 6 maj kl. 18.30 till Kungshögaskolans aula. Informationen riktar sig till dig som är förälder till blivande student. Syftet är att skapa en grund för en trevlig studentavslutning.

Våra tider för skolavslutning är enligt följande:

Avslutningen för årskurs 3 är fredagen den 5 juni.

Avslutningen för årskurs 1 och 2 är fredagen den 12 juni.

En skola med många möjligheter


Vi ger dig en internationell gymnasieskola med många olika kurser och tillval att välja bland. Vi har ett väldigt nära samarbete med företag, organisationer och skolor, både i regionen och i Europa.

Det finns knappast två elever som har exakt samma utbildning när de går ut Mjölby Gymnasium. Genom olika val kan du skräddarsy din egen utbildning, du har många olika kurser och tillval att välja bland.

Vad du väljer beror förstås på dina egna intressen och om du vill fortsätta på en högskoleutbildning eller börja arbeta direkt inom ett visst område.

Dackeskolan

Dackeskolan är känd för hög utbildningskvalitet. Att ha gått på Dackeskolan är en merit när du söker jobb. Dackeskolan har dessutom under lång tid haft stora tävlingsframgångar.
Foto: Michèlle Ericson

Vi ger dig bland annat en bra skolmiljö, god mat, och förutsättningar att påverka undervisningen. Som elev hos osd kan du känna dig trygg.

Både elever och lärare använder den senaste tekniken. Digitala läromedel och trådlöst nätverk under hela utbildningstiden gör studierna både roligare och effektivare.

Kungshögaskolan

Kungshögaskolan har över 95% behöriga lärare. Vi har ett mycket bra samarbete med Linköpings universitet och med olika företag.

Foto: Jarl Asklund

Vi har många utbildningar att erbjuda dig. Viktigast av allt är vi erbjuder något för alla. Din framtid är viktig för oss! Vi arbetar för att du ska nå dina mål.

Hela 94% av eleverna på vår skola går ut med ett fullständigt slutbetyg, vilket är ett mycket bra resultat nationellt jämfört.

Gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan är det självklara valet för dig som är berättigad till att studera på gymnasiesärskolan.
Foto: Jarl Asklund
Våra utbildningar förbereder dig för vuxenlivet och gemensamt med dig formar vi din individuella studieplan utifrån önskemål och behov.

Vår profil friskvård genomsyrar alla program. Samtliga program är fyraåriga. I årskurserna 3 och 4 ingår APU, arbetsplats förlagd utbildning, då du kommer i närmare kontakt med arbetslivet.


Välkommen till Mjölby Gymnasium!


Tipsa en kompis om denna sida
Innehåll: Lotta Gylling
Uppdaterad: 2015-03-09
Publicerad: 2008-11-05

Webbredaktör: Mia Högberg
Webbmastrar: Stefan Kalm
Roger Medin

Copyright © 1996-2010

Mjölby kommun, Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
telefon 0142-850 00, fax 0142-851 20, e-post kommunstyrelsen@mjolby.se