tisdag 25 oktober 2016
Start
Dackeskolan
Kungshögaskolan
Gymnasiesärskolan
Våra program
Kontakta oss
Foto: Jarl Asklund

Elever berättar

Ebba Danckwardt-Lillieström, EK
Ebba Danckwardt-Lillieström, EK. Foto: Michèlle Ericson

-Sedan jag började på ekonomi-programmet har jag nya spännande ämnen på skolschemat. Vi läser både företagsekonomi och juridik och det är både kul och bra att kunna inför framtiden. Vi får även lära oss bokföring och hur man lägger upp en egen budget.

-Det är en bra och seriös skola och lärarna är väldigt kunniga. Jag hade hört mycket gott om utbildningen innan jag
började. Jag är helt klart väldigt nöjd med mitt val!

Johan Nyqvist, SA
Johan Nyqvist, SA. Foto: Michèlle Ericson

-Jag trivs jättebra på Mjölby Gymnasium. Jag har ingen lust att åka in till Linköping för att plugga där. Istället för att sitta på tåget under fritiden har jag tid att hålla på med mina intressen som är fotboll och musik. Jag spelar gitarr och i årskurs två kommer jag att ha musikprofilen som tillval, då kan jag spela gitarr på schemalagd skoltid och få betyg i ämnet!

-Det är bra stämning i min klass och tryggt på skolan.

Blivande elever
Nuvarande elever
Gilla oss på Facebook

Välkommen till Mjölby Gymnasium!

En skola med många möjligheter


Vi ger dig en internationell gymnasieskola med många olika kurser och tillval att välja bland. Vi har ett väldigt nära samarbete med företag, organisationer och skolor, både i regionen och i Europa.

Det finns knappast två elever som har exakt samma utbildning när de går ut Mjölby Gymnasium. Genom olika val kan du skräddarsy din egen utbildning, du har många olika kurser och tillval att välja bland. Vad du väljer beror förstås på dina egna intressen och om du vill fortsätta på en högskoleutbildning eller börja arbeta direkt inom ett visst område.

Nu finns det information om studenten för både elever och föräldrar.

Läs mer under respektive skola.

Hockeyprofil på Mjölby gymnasium, bild som rubrik

 

 

 


Nu kan du som spelar hockey fortsätta med det på skoltid på Mjölby Gymnasium. Du väljer det som en valbar kurs två gånger i veckan.

Kom in på öppet hus och träffa representanter från Mjölby Hockey eller ladda ner PDF om hockeyprofilenPDF

Dackeskolan

Dackeskolan är känd för hög utbildningskvalitet. Att ha gått på Dackeskolan är en merit när du söker jobb. Dackeskolan har dessutom under lång tid haft stora tävlingsframgångar.

Vi ger dig bland annat en bra skolmiljö, god mat, och förutsättningar att påverka undervisningen. Som elev hos oss kan du känna dig trygg.

Både elever och lärare använder den senaste tekniken. Digitala läromedel och trådlöst nätverk under hela utbildningstiden gör studierna både roligare och effektivare.

Kungshögaskolan

Foto: Jarl Asklund

Kungshögaskolan har över 95 procent behöriga lärare. Vi har ett mycket bra samarbete med Linköpings universitet och med olika företag.


Vi har många utbildningar att erbjuda dig. Viktigast av allt är vi erbjuder något för alla. Din framtid är viktig för oss! Vi arbetar för att du ska nå dina mål.

Hela 94% av eleverna på vår skola går ut med ett fullständigt slutbetyg, vilket är ett mycket bra resultat nationellt jämfört.


Gymnasiesärskolan

Foto: Jarl Asklund

Gymnasiesärskolan är det självklara valet för dig som är berättigad till att studera på gymnasiesärskolan.

Våra utbildningar förbereder dig för vuxenlivet och gemensamt med dig formar vi din individuella studieplan utifrån önskemål och behov.

Vår profil friskvård genomsyrar alla program. Samtliga program är fyraåriga. I årskurserna 3 och 4 ingår APU, arbetsplats förlagd utbildning, då du kommer i närmare kontakt med arbetslivet.

Innehåll: Lotta Gylling
Uppdaterad: 2016-09-09
Publicerad: 2008-11-05

Webbredaktör: Mia Högberg
Webbmaster: Stefan Kalm

Copyright © 1996-2010

Mjölby kommun, Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
telefon 0142-850 00, fax 0142-851 20, e-post kommunstyrelsen@mjolby.se