Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 19 februari 2018
Mjölby kommun

Branscher

Näringslivet i Mjölby kommun präglas till stora delar av småskalighet. Det finns naturligtvis många undantag men majoriteten av företagen i kommunen är enmansföretag.

I Mjölby kommun finns ett brett spektrum av företag. Toyota Material Handling Europe, med drygt 25000 anställda i kommunen, är världsledande på truckar och materialhantering. Väderstad AB med ca 750 anställda är ett annat stort företag med huvudkontor i kommunen. De tillverkar lantbruksmaskiner, för jordbearbetning och sådd, som säljs över hela världen.

Foto: Väderstad-Verken AB, Cenova Innovation & Produktion AB, OptiBag Systems AB

Andra välkända företag med verksamhet i kommunen är till exempel ASM-Foods, Artex, City Gross, Cenova, Derome, Mantorpsköket, Plåtmodul, Scama, Swedex samt Runsven-gruppen med centrallager till bland annat ÖoB. Lantmännen är har flera verksamheter i kommunen.

Starka branscher i kommunen är handel och besöksnäring, livsmedel, transporter, träindustri, verkstad/teknik samt yrkesutbildning. Mer information om dessa branscher med exempel på företag hittar du i menyn till vänster.

Tillväxtkontoret


Näringslivschef
Claes Jonasson claes.jonasson@mjolby.se
Telefon: 0142-850 11

Näringslivsutvecklare
Michael Agu
michael.agu@mjolby.se
Telefon: 0142-851 14

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2018-02-06

Senast ändrad av: Åsa Elandersson

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2018-02-06

Senast ändrad av: Åsa Elandersson