Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 23 februari 2018
Mjölby kommun

Handel och besöksnäring

Handel och besöksnäringen är av stor betydelse i Mjölby kommun. Exempel på företag och organisationer som verkar i branschen:

City Gross AB:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Daglivaruhandel

Mantorptravet:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Östergötlands officiella travbana med den fjärde största spelomsättningen i Sverige. 35-40 tävlingar arrangeras varje år och man är också värd för flera V75-tävlingar.

Mantorp Park:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En av Sveriges främsta motorsportsanläggningar med ett stort antal motorevenemang, varav några tillhör de största i Sverige och Europa. Exempel på evenemang är STCC, Bug Run, Nostalgia Racing Days, Action Meet, och Gatebil.

Depot Mantorp:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Köpcentrum i Mantorp med nio butiker och två restauranger/caféer.

Mjölby Citylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Erbjuder ett fyrtiotal butiker, alltifrån stora kedjor till mindre butiker.

Runsven-gruppen:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Företaget har drygt 100 ÖoB-butiker och varuhus runt om i landet med huvudkontor i Skänninge där man också har sitt centrallager. Runsven har totalt cirka 1 800 anställda i hela Sverige.

Skänninge:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Har ett varierat utbud av affärer och butiker i ett charmigt centrum med delvis äldre bebyggelse.

Skänninge marknad: En av Sveriges i särklass största marknader med anor från medeltiden. Varje år lockas cirka 130 000 besökare till detta evenemang.  Skänninge Marken äger rum i början av augusti.

Fler sevärdheter och platser att besöka hittar du på våra turistsidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtkontoret


Näringslivschef
Claes Jonasson claes.jonasson@mjolby.se
Telefon: 0142-850 11

Näringslivsutvecklare
Michael Agu
michael.agu@mjolby.se
Telefon: 0142-851 14

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2018-02-06

Senast ändrad av: Åsa Elandersson

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2018-02-06

Senast ändrad av: Åsa Elandersson