Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Handel och besöksnäring

Handel och besöksnäringen är av stor betydelse i Mjölby kommun. Exempel på företag och organisationer som verkar i branschen:

City Gross AB:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Daglivaruhandel

Mantorptravet:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Östergötlands officiella travbana med den fjärde största spelomsättningen i Sverige. 35-40 tävlingar arrangeras varje år och man är också värd för flera V75-tävlingar.

Mantorp Park:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En av Sveriges främsta motorsportsanläggningar med ett stort antal motorevenemang, varav några tillhör de största i Sverige och Europa. Exempel på evenemang är STCC, Bug Run, Nostalgia Racing Days, Action Meet, och Gatebil.

Depot Mantorp:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Köpcentrum i Mantorp med nio butiker och två restauranger/caféer.

Mjölby Citylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Erbjuder ett fyrtiotal butiker, alltifrån stora kedjor till mindre butiker.

Runsven-gruppen:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Företaget har drygt 100 ÖoB-butiker och varuhus runt om i landet med huvudkontor i Skänninge där man också har sitt centrallager. Runsven har totalt cirka 1 800 anställda i hela Sverige.

Skänninge:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Har ett varierat utbud av affärer och butiker i ett charmigt centrum med delvis äldre bebyggelse.

Skänninge marknad: En av Sveriges i särklass största marknader med anor från medeltiden. Varje år lockas cirka 130 000 besökare till detta evenemang.  Skänninge Marken äger rum i början av augusti.

Fler sevärdheter och platser att besöka hittar du på våra turistsidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Näringslivschef

Claes Jonasson
Telefon: 0142-850 11

claes.jonasson@mjolby.se

 

Näringslivsutvecklare

Michael Agu
Telefon: 0142-851 14

michael.agu@mjolby.se

Innehåll: Åsa Elandersson
Senast ändrad av: Mia Högberg
Uppdaterad: 2018-04-04
Publicerad: 2009-09-26

Kontakt

E-post: mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: växeln 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in