Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 20 februari 2018
Mjölby kommun

Bostadsanpassningsbidrag

Om du på grund av en funktionsnedsättning behöver anpassa ditt hem för att kunna bo kvar och leva ett självständigt liv, kan du ha rätt till bostadsanpassningsbidrag.

Om du är intresserad av bostadsanpassningsbidrag ska du kontakta en arbetsterapeut eller läkare. Arbetsterapeuten gör hembesök, ibland tillsammans med en tekniker från Mjölby kommun. Arbetsterapeuten skriver sedan ett intyg om vad som måste göras. Det kan vara allt från att ta bort en tröskel, till att bygga om huset.
Huvudregeln är att om husets grundläggande funktioner (in- och utvändigt) inte fungerar för dig som har en funktionsnedsättning, kan det åtgärdas med hjälp av bostadsanpassningsbidrag.

Bidraget betalas ut av kommunen och ska täcka hela kostnaden. Kommunen ska hjälpa till med att fylla i ansökan och övriga handlingar i om det behövs.

Om kostnaderna understiger två basbelopp (för närvarande cirka 75 000 kr) fattas beslutet om bostadsanpassningsbidrag på tekniska kontoret. I övriga ärenden beslutar kommunstyrelsens arbetsutskott som sammanträder varje vecka.

Överklaga

Om du inte är nöjd med kommunens beslut kan du överklaga hos allmän förvaltningsdomstol. I första hand är det Förvaltningsrätten, därefter till Kammarrätten och till sist Regeringsrätten.

Länkar:

Blankett för ansökan om bostadsanpassningsbidragPDF

Förvaltningsrättenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bostads-

anpassningsbidrag


Service- och teknikförvaltningen
Fastighetsförvaltare Bo Hallberg
Telefon: 0142-851 30
E-post: bo.hallberg@mjolby.se

Innehåll: Service- och teknikförvaltningen

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Service- och teknikförvaltningen

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm