Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Fotografi av elev som lagar mat
Fotografi av elev som lagar mat

El- och energiprogrammet

En mänsklig hjärna och ett datornätverk

Inom det här programmet kan du välja mellan inriktningen elteknik och dator- och kommunikationsteknik. Hos oss får du eftertraktade kunskaper och en god inblick i utvecklingen inomett spännande område. Du har möjligheten att både börja jobba och fortsätta studera efter examen. 

Dator- och kommunikationsteknik

Inriktningen passar dig som är intresserad av att exempelvis kunna sätta upp serversystem och datornätverk, it-säkerhet, skapa webbsidor och programmera.

Mjölby gymnasium och Dackeskolan är den enda skolan i Östergötland där elever studerar it via världens största e-akademi, Cisco Networking Academy. Det ger dig internationell specialistkunskap och en möjlighet att jobba i andra länder. Efter gymnasiet kan du till exempel arbeta som nätverkstekniker, med it-support och andra it-relaterade yrken.

Elteknik

Här får du en treårig grundläggande utbildning inom elteknik, som leder till anställning som lärling på ett elföretag. Som lärling får du kunskaper om många olika arbetsmoment och självklart lön under tiden. Hos oss lär du dig att använda rätt material och verktyg, får planera och utvärdera ditt arbete, samt att ta ansvar för miljön.

Du får träna på att möta kunder och ge service, och hur du skickligt utför ditt arbete både på företag och i människors hem. Hos oss får du 15 veckors APL (praktik) på företag i regionen.

 

Faktablad om el- och energiprogrammetPDF

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Natalya Demenyuk

Telefon: 0142-853 28

natalya.demenyuk@mjolby.se

 

 

Rektor för el- och energiprogrammet

Malin Limber

Telefon: 0142-0142-853 48

malin.limber@mjolby.se

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in