Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 23 november 2017
Mjölby kommun

Kolla in kommunkartan!

Nu kan du kolla vår digitala karta för att se var rondellpotatisen ligger, var motionsspåren finns, var du kan hitta en återvinningsstation och mycket, mycket mer.

– Kartan ger möjlighet att se var vi har vår kommunala service, till exempel förskolor eller motionsspår, säger Fredrik Hellqvist som är kommunens GIS-samordnare (GIS betyder geografiskt informationssystem).

Den digitala kartan är uppbyggd i lager, än så länge finns fem stycken: pågående projekt, barn och utbildning, kultur och fritid, boende och miljö och potatisrondellen. Efterhand kommer fler lager att läggas till.

Söka på adresser

– Jag hoppas att invånarna får nytta av kartan och att de upplever den som lätt att använda, fortsätter Fredrik Hellqvist. Det finns en teckenförklaring för att tala om vad de olika symbolerna betyder, en funktion för att mäta avstånd, man kan växla mellan karta och flygfoto, söka på adresser och en hel del annat. Varje objekt, exempelvis Lundbybadet, är länkat till hemsidan så att man kan läsa mer om man vill det.

Nu kommer arbetet med att utveckla kartan att fortsätta för att exponera ännu fler objekt inom ramen för kommunens ansvarområden.

– Vi hade redan tidigare kartor digitala kartor som visade villatomter, skolor, detaljplaner och vilka områden som ingår i kommunens naturvårdprogram. Den nya kartan har fler funktioner och fler objekt inlagda. Jag tror även att kommunens medarbetare kommer att få nytta av den, avslutar Fredrik. Jag ser många användningsområden.

Kolla kartan: http://www.mjolby.se/mjolbykartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du frågor är du välkommen att vända dig till GIS-samordnare Fredrik Hellqvist
Telefon: 0142-851 82
fredrik.hellqvist@mjolby.se

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-11-13

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-11-13

Senast ändrad av: Mia Högberg