Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Träffa studentmedarbetaren Julia

Publicerad: 2016-03-24

Julia Axelsson arbetar som studentmedarbetare på personalavdelningen samtidigt som hon studerar fristående kurser inom beteendevetenskap med inriktning på pedagogik och HR vid Linköpings universitet.

Till sommaren tar hon sin examen, men innan dess ville hon arbeta vid sidan av sina studier för att få en inblick i arbetslivet och skaffa erfarenhet inom HR-området. När hon såg att Mjölby kommun sökte studentmedarbetare inom det område som hon utbildar sig tvekade hon inte att skicka in sin ansökan.

- Jag tycker att det är viktigt att vi studenter får möjlighet att visa upp oss för potentiella arbetsgivare och få en inblick hur det är att jobba i offentlig sektor, poängterar Julia.

Det var i september förra året som Julia började som studentmedarbetare på personalavdelningen och tilldelades då uppdraget att se över och revidera checklistan för kommunens avslutningsprocess, det vill säga processen när medarbetare frivilligt eller ofrivilligt avslutar sin anställning i kommunen.

- Det är ett väldigt intressant och värdefullt uppdrag som kommer att bidra till ett bättre stödmaterial för avslutningsprocessen för både chefer och medarbetare i kommunen, säger Julia.


Samtidigt tycker hon att det är ett svårt område att avgränsa och uppskattar därför att få löpande handledning av HR-specialist Eva Jansson för att bolla idéer och få synpunkter på sitt arbete.

Frihet under ansvar

Som studentmedarbetare jobbar Julia ungefär 20 procent och arbetet innebär mycket frihet under ansvar. Att balansera studierna och arbetet fungerar bra, däremot upplever hon att det kan vara lite kämpigt att jobba under tentaperioderna.

- Då gäller det att arbetet verkligen struktureras och organiseras för att få ihop det, tillägger hon.

För det mesta arbetar hon hemifrån för att lättare kunna anpassa sina arbetstider efter studierna. Vid de tillfällen som Julia arbetar på kontoret tar hon pendeltåget från Linköping till Mjölby.

- Det har varit smidigt att pendla, då stadshuset ligger nära stationen och tågen går väldigt ofta, säger Julia.

Möjligheter

Nu börjar studentmedarbetarskapet gå mot sitt slut. Om några månader ska uppdraget redovisas för personalavdelningen, vilket hon tycker känns både nervöst och spännande. Hon reflekterar över sitt arbete som studentmedarbetare och avslutar med att säga:

- Studentmedarbetarskapet har gett mig möjligheten att få vara en del av en arbetsgrupp och få erfarenhet av HR-arbete. Kollegorna på personalavdelningen har även visat ett stort intresse för mig, mina studier och uppdraget jag utför. Så jag kan varmt rekommendera Mjölby kommun för andra studentmedarbetare.

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in