Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Mjölby har näst högsta tillväxten i Östergötland!

Företagen i Mjölby kommun växer och frodas - tillväxten är nu den näst högsta i Östergötland. Det slår kreditupplysningsföretaget Syna fast när man granskar tillväxten hos alla aktiebolag i kommunerna i Östergötland. Norrköpings kommun tar första platsen och Finspång den tredje.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Bästa Tillväxt premierar en stabil utveckling i näringslivet, och går till den kommun i varje län som har störst andel växande företag.

De tre värden som mäts är:
- andelen företag som har en omsättningsökning större än fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna
- andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna
- andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag är inte med i mätningen eftersom resultatet annars blir missvisande.

- Näringslivet går mycket bra i Mjölby kommun och denna mätningen är det senaste kvittot på detta, säger en glad Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande. När företagen går bra kan de anställa ny personal och under de senaste fem åren har 1400 nya arbetstillfällen skapats i kommunen, vilket ju är en fantastisk utveckling!   

Länk till Synas informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om rankingen.

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in