Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 22 februari 2018
Mjölby kommun

Mjölby tar ett rejält kliv upp i ranking!

Mjölby kommun klättrar 23 platser i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år placerar sig kommunen på plats 113 av Sveriges 290 kommuner.

Företagen ger högst betyg till kommunens vägnät, tåg- och flygförbindelser. Här återfinns Mjölby på en mycket hedrande nionde plats i landet!

Flygbild över E4 i Mantorp

”Konkurrens från kommunala verksamheter” svarar för den enskilt största klättringen i rankingen, vilket signalerar att företagen i Mjölby kommun upplever mindre konkurrens med offentliga verksamheter. Ett annat område som går starkt framåt är "kommunpolitikernas attityder till företagande".

Det största tappet på rankingen gäller ”tillgången till arbetskraft med relevant kompetens". Detta återkommer i nio av länets 13 kommuner och även på riksnivå. Den enskilt största förklaringen till företagens svårigheter att rekrytera är brist på personer med rätt yrkeserfarenhet. 

-Det är bra att vi ökar i mätningen men vi är inte nöjda, kommenterar Claes Jonasson, näringslivschef i Mjölby kommun. Mjölby ska ligga betydlig högre upp för att vi ska känna oss tillfreds. Vi har precis startat upp ett Näringslivsråd samtidigt som det pågår ett arbete internt i kommunen för att förbättra arbetet med att ge bra service till näringslivet så förhoppningsvis ger detta resultat längre fram.

Här kan du ta del av rankingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i sin helhet.

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2016-09-22

Senast ändrad av: Åsa Elandersson

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2016-09-22

Senast ändrad av: Åsa Elandersson