Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 19 januari 2018
Mjölby kommun

Frågor och svar om maten på förskolor, grundskolor och vårdboenden

Maten ska vara god, näringsriktig och varierad. Att äta handlar inte bara om att ”få i sig något”. Maten ska bidra till att skapa förutsättningar för att kunna leva ett bra liv vare sig man är ung eller gammal. När vi lagar mat i kommunala verksamheter försöker vi vara så klimatsmarta som möjligt med hänsyn taget till att maten ska vara både god och prisvärd. Barn som av medicinska skäl behöver specialkost får det.

De dagar det serveras exempelvis blodmat, fläsk eller skaldjur erbjuds barn som inte äter det protein från växtriket.

Varje måltid vi lagar ska vara näringsriktig, vi använder protein från växtriket, från fågel, fisk och köttdjur (både gris och nötkött). Nötkött har vi dock inte så ofta eftersom det ger störst klimatpåverkan. En dag i veckan äter alla barn en måltid där proteinet kommer från växtriket.

Läs mer i kommunens kost-  och måltidspolicy.


Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2018-01-17

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2018-01-17

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

Välkommen med frågor och synpunkter

Måltids- och lokalvårdschef
Marie-Louise Nydahl
Telefon: 0142-858 77
marie-louise.nydahl@mjolby.se

Kökschef Mjölby för- och grundskolor
Klaus Rinnegård
Telefon: 0142-36 62 33
klaus.rinnegard@mjolby.se

Kökschef Mantorp för- och grundskolor
Andreas Karlström
Telefon: 0142-36 62 30
andreas.karlstrom@mjolby.se

Kökschef Skänninge för- och grundskolor
Emmelie Bockegården
Telefon: 0142-36 62 31
emmelie.bockegarden@mjolby.se

Kökschef Vårdboenden Boken, Änggården och Vasaskolan
Hélen Borger
Telefon: 0142-36 62 32
helen.borger@mjolby.se

Måltidsspecialist
Kim Classon
Telefon: 0142-857 96
kim.classon@mjolby.se

Måltidsspecialist
Camilla Svedberg Grill
Telefon: 0142-855 80
camilla.svedberggrill@mjolby.se

Mjölby kommuns kost- och måltidspolicyPDF