Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Barn är fantastiska matgäster!

Foto på 25-åriga Emelie som är ekonomibiträde. Hon står leende i röd skjorta framför ett frestande salladsbord. Foto: Jarl Asklund

– Barnen tackar alltid för maten. De är nyfikna och pratsamma. En pojke bruka sjunga när han lämnar sin tallrik. Sexåringar är fantastiska matgäster! Ingen dag är den andra lik, garanterar 25-åriga Emelie Holmdahl.

Ingen dag är den andra lik, garanterar 25-åriga Emelie Holmdahl. Hon har arbetat som ekonomibiträde inom kommunen, i fyra år. Två dagar i veckan ansvara hon för salladsbuffén på Klämmestorpsskola men hjälper till med de flesta sysslor i köket. Skolmaten lagas på plats och ibland rycker Emelie in som vikarie för kokerskan. Andra dagar ses hon i stadshuskaféet där hon brer smörgåsar, mixar smoothie, bakar och sköter en del administrativa uppgifter.

Stressigt och trivsamt

Kaféet är något av stadshusets hjärta. Här samlas kommunanställda på fikaraster och luncher.

– Runt niosnåret kan det faktiskt vara riktig hektiskt bakom serveringsbänken. Ofta har vi över hundra gäster. Om smörgåsarna tar slut, då blir det fart på smörknivarna här bakom! Men jag har aldrig mött någon som varit stressad och
otrevlig mot oss i kafeterian.

– Vi får alltid fin respons från alla som jobbar stadshuset. Stämningen blir lite familjär. Jag känner igen de flesta och vet vad de jobbar med.

Löser akuta smörgåskatastrofer...

Att vara den som levererar bredda smörgåsar till ett nämndmöte är en tacksam uppgift, menar Emelie.

– Det händer att tjänstemän kommer springande med andan i halsen, olyckliga för att de glömt
beställa fika till sitt möte. Men vi fixar ju det. Allt löser sig.

Alla barn ser en ny frisyr

I skolmatsalen möter Emelie lite yngre gäster. Matglada och pratglada.

– Barnen säger ofta att de tycker maten är jättegod. Och de vill veta vad som bjuds nästa dag. Det är roligt att servera skolmat. Barn är så härliga, de är intresserade av allt och ser direkt om man har klippt sig eller färgat håret. Vi har många spännande pratstunder i matsalen, barnen och jag.

Pendeln gör resvägen kort

– Jag bor mitt i Mjölby och promenerar till jobbet i stadshuset. Till Klämmestorpsskolan i Mantorp
tar jag tåget. Det är smidigt. Jag trivs på mina jobb! Det är bra arbetstider omväxlande uppgifter, stort utrymme för eget ansvar och jag upplever dagligen uppskattning från dem jag servar men också från annan personal och mina chefer.

Kontakt

Personalavdelningen
Telefon: 0142-850 00

mjolbykommun@mjolby.se

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in