Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
lördag 24 februari 2018
Mjölby kommun

Parkering

Nedan finns information om parkering; var parkeringsplatser finns, hur man söker tillstånd för parkering för rörelsehindrade och varför vi har parkeringsövervakning.

Kommunen tar inte ut någon avgift för att parkera på det kommunala vägnätet. Du behöver heller inte p-skiva för att parkera. I Mjölby centrum finns ca 1200 platser på allmän plats, ytterligare platser finns vid de större målpunkterna. Om det inte finns någon skylt/markering, eller om det inte råder någon generell parkeringsregel, får du parkera på båda sidor av gatan. Dock, på vardagar (utom dag före sön- och helgdagar) får du parkera högst 24 h i en följd. Se också parkeringskarta för Mjölby centrumPDF I anslutning till E4:an/32:an, på Viringe, finns också cirka 30 parkeringsplatser för samåkning. Dessa kostar inte heller något att använda.

I centrum och vid de stora målpunkterna finns parkeringsplatser för rörelsehindrade eller personer som av annan anledning har svårt att gå längre sträckor. De är belägna så att avståndet mellan parkeringsplats och målpunkt ska vara kort. Det går att få ett särskilt tillstånd för att parkera på dessa platser, läkarintyg krävs. Vänd dig till medborgarserviceöppnas i nytt fönster för ansökan.

Kommunen har parkeringsövervakning med syfte att skapa god tillgänglighet till de platser som finns och framkomlighet för bland annat räddningstjänst, snöröjning och sandsopning. Parkeringsvakterna påtalar också för kommunen var eventuella skrotbilar finns. Kommunen kan då i sin tur besluta och verkställa flyttning. Även cyklar som stått längre än 3 månader omhändertas.

Ovan syns ett exempel på hur en ny anmärkning kan se ut (fordon med registreringsnummer har inget med verklig förseelse att göra, enbart demonstrationsexempel). Vid överklagan kontaktas polisen, 114 14.

Det kostar att parkera fel, hur mycket? Läs härPDF

Läs mer om de lokala reglerna för Mjölby kommun härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om de generella parkeringsreglerna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du svårt att hitta en ledig parkeringsplats? Titta härPDF på beläggningsstatusen för Mjölbys centrala parkeringsplatser. Flertal av de centrala parkeringsplatserna har låg beläggning under stor del av veckan.

Service- och teknikförvaltningen


Trafikingenjör

Joel Runn
Telefon: 0142-856 29 joel.runn@mjolby.se

Gatuingenjör
Mats Rydell
Telefon: 0142-851 76 mats.rydell@mjolby.se

Gatu- och parkchef  
Matz Hasselbom   
Telefon: 0142-850 14 matz.hasselbom@mjolby.se

Postadress: Mjölby kommun
595 80 Mjölby

Besöksadress: Stadshuset
Burensköldsvägen 11

Innehåll: Matz Hasselbom

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Matz Hasselbom

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm