Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 23 mars 2018
Mjölby kommun

Välkommen till


Show & Teatergruppen KanDeKanVi:s sida!


 • 2011-10-26 kl 17.03

  TISDAG 25 OKTOBER


  Javning, julning, hästar, låtsassnö, solsosång, danssteg, fika, skratt, nya uppdrag, annonser i tidningen, många bokningar till julshowerna, ny deltagare och minishow så ka vi sammanfatta dagen i dag. En efterlängtad tisdag, precis som alla andra tisdagar, det är verkligen veckans bästaste dag, vi menar, fredagsmys vad är det i jämförelse med KanDeKanVi tisdag?!  Mycket av vår repetitionstid nu går åt till att få fason på juslhowen, ja oss själva också förståss, det är mycket som ska kommas i håg, texter inte minst, vart man ska gå och stå, åt vilket håll man bör titta- det är inte enkelt att va showartist minsann. Men ack så roligt! Bokningarna till showen rullar in, vi kommer att göra två föreställningar i Parkhallen i Tranås. Om du somläser det här vill beställa biljetter så kan du göra det via mail. Skriv ett mail till kandekanvi@mjolby.se, berätta hurmånga ni är och om ni vill komma på tisdagen den 29 november eller på onsdagen den 30 november. Tiden är samma båda dagarna, 18.30. I biljettpriset som är 200 kr ingår julgröt och skinkmacka, kaffe och kaka och must eller annan dricka om man hellre vill ha det.  Vi kommer att ha ett liveband som spelar till, 4 musiker ska kompa oss- kul! det roliga är att de tycker att det ska bli kul att jobba med oss som vi tycker att det ska bli att jobba med dem. En av killarna i bandet har spelat med de kända dansbanden Wahlströms och Casanovas och en annan kille har precis gett ut en egen skiva. Vi ska såklart ha ljud och ljus också- och scenkläder. En riktig föreställning med andra ord. Åh vad vi längtar! Vill ni se bilder från våra repetetioner ska ni gå in på vår facebook sida, sök på KanDeKaVi så hittr ni oss där och glöm inte klicka på gilla-knappen. Vi ses och hörs snart igen!

 • 2011-10-26 kl 16.44

  FINSPÅNG COME AND GONE LÖRDAG 8 OKTOBER


  Med lite logisitisk-pyssel finurlighet och lite jäklaranamma så kom vi iväg till Finspång och Risisnge Prästgård där vi uppträdde för ett gäng glada ungdomar som fanns i publiken.  Det krångliga i vår grupp är inte om eller vad vi ska uppträda med när vi showar utan hur vi ska ta oss dit. Men som vi brukar säga det finns inga proböem bara lösningar och ibland  tar de lite längre tid att komma fram till. Som sagt, Finspång come and gone- lika kul som alltid att få showa inför en glad publik. Bilder hittar ni på vår facebooksida, sök på KanDeKanVi.

 • 2011-10-04 kl 20.37

  TISDAG 4 OKTOBER GENREP


  I dag har vi varit på Industrigatan och repterat. ett genrep, alltså den sista generalreptetionen innan vi ska åka till Finspång. På lördag smäller det. Vi är taggade och redo, frågan är om Finspång är redo för oss?! Det återstår att se- vi ska ge järnet, göra vårat allra bästaste- som vi alltid gör. Några i gruppen har meddelat att de tyvärr ine kan vara med. Så är det i bland. Även artister vill ju ha sin fritid. Vi har tränat sånger och danssteg, pratat om hur vi ska ta oss dit och OM vi får fika. Tänk va, vad märkligt det är, själva showandet är det sällan frågor runt omkring däremot de logistiska, transporter, vem som åker med vem, vad man ska ha på sig, och kommer man få nått att äta på? Nu hoppas vi såklart på både fika och blommor för det gillar vi. I Finspång ska vi bjuda på lite av varje, vi ska prata mycket om oss -vilka vi är och hur vi jobbar och sånt där annat som kan vara kul att veta. I dag var Östgötatidningen och tog blider på oss- tänk det är alltid lika kul, undra vem som kommer med på bild. Nä du ska vi vila oss i form så vi kan ösa på för så mycket som den orangea KanDeKanVi t-shirten håller för.

 • 2011-09-13 kl 16.18

  Tisdagen den 13 sept -ÄNTLIGEN!


  Vi har tidigare här i bloggen nämnt att det har varit lite krångligt att ta sig in på kulturscenen här i Mjölby, inte bara om man är funktionshindrad utan rent tekniskt är det en hel vetenskap. Det lilla kortet går dit och den lilla nyckeln går till den dörren. Den lilla lokalen bokas här fast du måste prata med nån annan först och den måste prata med nån annan som måste skicka ett papper till den som man ringde först. När det sedan är klart att man får vara i lokalen ska man ha nycklar och kodkort och det är inte helt lätt att lista ut hur man ska ta sig in vi har fått hjälp av världens bästa Eva och andra behjälpliga personer som har låst upp åt oss i bland flera gånger på en dag eftersom vi kanske har råkat glömma våra bilnycklar och andra bra och ha gerejer. ( Hoppsan så det kan gå)  Men i dag kunde vi i alla fall ta oss in själva, nu har vi eget kort och egna nycklar och allting funkade så fint och vi är så glada för det.

  Det är fantastiskt att få repa på scenen, vi har sagt det förut men säger det igen, det ger en annan känsla, gott om utrymme, enklare att förstå instruktioner när det faktiskt finns ett (visserligen tomt) publikutrymme att spela och göra övningarna emot. Just utrymmet tror jag inte alla förstår vilken stor tillgång det är. Några av oss är rullstolsburna och har andra rörelse svårigheter, trånga utrymmen gör det extra svårt att fullfölja övningarna på sitt eget sätt. Det är det som är det fina med våra övningar att man gör så bra man själv kan, och alla kan på sitt sätt.  

  Setlist:en, den lista med ordningen på till julshowen börjar  ta form, vi har i stort sett showen klar för oss hur den ska bli, det kommer vara sång, dans, dramatiseringar och annat kul som händer på scenen. Några har haft önskemål om att göra sololåtar eller danser, tänk vad skoj och vilken utveckling vi har gjort i gruppen.  När vi började träffas så tyckte flera av oss att det var jobbigt att prata inför grupp, nu sjunger och dansar vi solo på Mjölby Kommuns Kulturscen- vem hade anat. Om några veckor i slutet av november gör vi samma sak i Parkhallen i Tranås inför en förhoppningsvis fullsatt publik. Jovisst vi kommer att sälja biljetter till showen så när ni har bestämt er för vilken dag ni vill gå kan ni maila in er beställning till mailadressen här brevid i info rutan. Fiffigt va?! Tänk på att skriva namn, telefon nummer, vilken dag ni vill gå och om ni har några matallergier.

  Inte heller idag blir det så mycket bilder här på bloggen, faktiskt inga alls. Det beror på att vi inte har någon egen kamera så det blir liksom lite meckigt att få bilderna från kameran och in i någons dator för att sedan få ut dem på bloggen. Däremot kommer vi att lägga ut bilder på facebook, ni har väl hittat oss där? Skriv facebook is ökrutan så ska nu få se en snygg sida- hi hi!

  Nästa tisdag har vi uppehåll och gången efter det den 27 sept ska vi hälsa på en kär gammal vän nämligen "våran" FUB-lokal där allting började, på Kulturscenen ska man visst renovera nått så därför fick vi flytta på oss.

  Så tills vi ses igen- kolla och "GILLA" oss på facebook. För det gillar vi!

  Tänk på en sak:  Man är inte misslyckad för att man misslyckas i bland. Misslyckad är man när man börjar skylla på andra!

  Mors då! • 2011-09-07 kl 12.47

  Tisdagen den 6 sept, NU BÖRJAR DET HÄNDA GREJER...


  Alla på plats i dag utom Johan som fortfarande är sjuk. Tråkigt för honom- vi saknar dig! Krya på dig och kom tillbaka snart- för nu börjar det hända grejer. Ännu en teatertisdag tog sin början. Det är en hel vetenskap att ta sig in på kulturscenen- men som Ni vet brukar vi i KanDeKanVi säga att ingenting är omöjligt och efter ett par tre hundra meters lopp i korridorerna på Lagmansskolan så fick vi tag på världens bästa Eva som kunde öppna åt oss.

  Det är så härligt att vara på scenen där vi har gottom utrymme, kan röra oss och göra övningar.  En helt annan känsla, en känsla av att det är på riktigt, som en av våra deltagare sa. Vi har ett nytt ansikte, eller egentligen två nya ansikten i gruppen. Det är en tjej som går Medie-programmet på John Bauer gymnasiet som ska göra ett projektarbete om KanDeKanVi, en fotobok. Självklart är det frivilligt att medverka och man har rätt att säga nej till att vara med på bild. Det är därför vi intehar haft några bilder i de senaste blogginläggen. Alla har ännu inte skirvit under pappret där man väljer om man vill vara med på bild och med namn här i bloggen, men så fort det är klart och sammanställt kommer vi att lägga ut bilder från våra tisdagsträffar här.

  Nu ere klart, det blir julshow i Parkhallen i Tranås i år. Den 29 och 30 november kommer vi att spela inför publik där nere. Mer information om biljetter kommer- lita på det!  En stor del av vår tid nu under hösten kommer att gå åt till att repetera inför julshowen. Det ska bli så spännande- vi ser alla fram emot det!

  En annan mycket spännande sak är att vi kommer att finnas på facebook från och med idag. Där kan man gå in och gilla våran sida och skriva kommentarer om man vill. Även på facebok sidan är det valfritt för KanDeKAnVi:are att vara med.

  Så till nästa vecka säger vi:

  Mors och tänk på en sak:

  Behandla inte människor som DU vill bli behandlad, utan som DE vill bli behandlade! • 2011-08-28 kl 22.36

  NYSTART


  23 augusti, 2011

  Äntligen var det dags att ses igen, efter ett lååångt sommaruppehåll

  I båda grupperna pratade vi i tur och ordning om vad vi gjort i sommar. Nån hade varit i Finland och flera hade varit på Skänninge marken. Det var också många som deltagit i ett sommardagläger och var jättenöjda med det. Alla var belåtna med sin semester i alla fall.

  Mycket information om vad som händer under hösten och vintern gicks igenom. Efter att vi suttit stilla länge, länge drack vi lite kaffe. Sedan lyssnade vi på när Ingela pratade om oss, KanDeKanVi, på radion. Spännande. Därefter var vi bara tvungna att sjunga och dansa.

  Vi fick också veta att vi från och med tisdag den 30 augusti ska träffas på Kulturscenen i Lagmansskolan. Fränt som bara den, en RIKTIG SCEN!

  Avslutningsvis blev det massagesaga, den om havet.

  Det var alltså sista gången (på länge i alla fall) som vi tränade i FUB:s lokaler. • 2011-08-16 kl 15.42

  Snart är det dax...


  Nu är det bara en vecka kvar tills vi drar i gång igen och Ni som följer den här bloggen kan läsa om oss och vad vi gör igen. Men planeringen för kommande höst har pågått ett tag, det kommer att bli en mycket spännande höst, med flera framträdanden som redan är inbokade. Vi ska åka till Tranås och Finspångs kommun- något som vi ser fram mycket emot.  I ett par dagar har Ingela och Annelie planerat, funderat och filosoferat över vad vi ska göra utifrån det som vi har önskat tidigare. Hur vi ska nå våra mål och på vilket sätt vi ska arbeta. Mycket ny litteratur har använts. (Litteratur lista kommer i ett senare blogginlägg för er som är nyfikna.) Vi har gjort en grovplanering av vad hösten ska innehålla, hur många tillfällen vi ska ses och hur upplägget ska se ut.

  Det kommer att bli en julshow, det kan vi berätta redan nu, för det berättade Ingela i radio i morse. För Er som vill höra det kan ni gå in på www.sr.selänk till annan webbplats och klicka er vidare till Radio Östergötland och så till arkivet.  Tisdag  16 augusti kl 6.40 var programmet.

  Inom kort kommer vi även att finnas på facebook, sidan vi har skapat ska nu bara kontrolleras av webbredaktören så att den är okej, sedan kommer man att kunna "gilla" oss där och även läsa inlägg och se bilder. Självklart är det frivilligt att vara med på de bilderna, precis som här på bloggen. 

  Så nu ser vi fram emot nästa tisdag när vi får köra igång våra träffar igen på riktigt!  Tills dess- passa på att njut av det sista av sommaren! • 2011-06-23 kl 02.13
  Stolthet och lycka!

  Sommarstängt...


  ...kommer vi att ha i KanDeKanVi nu ett par veckor. Skönt och lite sorgligt. I tisdags hade vi avslutningsfest på Norrgårdens café. Fika var reserverat för oss, och så som en överraskning fick vi lite underhållning. Visste Ni att man kan ringa 112 och beställa akututryckning om man behöver hjämed underhållning. Eller- nej det kan man såklart inte, vi skojar lite. Fast lite sant är det. Brandmans Mange fick nämligen ett telefonsamtal strax före klcokan 12 på tisdagen. Avslutningsfikat skulle börja klockan 13. Det var såklart Ingela som kom på den galna idén att ringa Mange och se om inte han kunde komma på sin lunchrast och underhålla lite. Som av en händelse hade han gitarren med sig och på bradkåren hade det dessutom börjat en ny kille som hade med sin ukulele- så de två kom i sällskap av en massa stiliga brandmanskollegor och sjöng för oss. Så skoj! Tänk vad fint vi samverkar med varandra i Mjölby kommun. Särskilt skoj var det att just Mange kom eftersom flera damer i KanDeKAnVi har ett gott öga för denna långe brandman.  Sandra hade gjort fina brev och plockat blommor till Ingela och Annelie som tack för den här terminen. Breven behöll de men blommorna lämnade Sandra vidare till våra "heta stjärnor"  från Räddningstjänsten. Alla KanDeKanvi:are fick ett kort med en sommarhälsning och såklart delade vi ut sommarkramar till varandra. För si både kramar och fika är viktigt i KanDeKanvi. Ja det kan va lite läskigt också med så nära kroppskontakt. Så en kram kan ju vara en bra övning i att hantera sina känslor.  Vi ska ha semester nu tillochmed den 23 augusti då kör vi igång igen. Alla kommer såklart att få information via mail och snigelpost innan dess, så man vet vart man ska ta vägen. Vi håller såklart tummarna för att vi får en annan lokal att vara i, en lite större. I höst kommer det att hända en massa spännande saker. Vi ska till Tranås och vi ska till Finspång och som Berit sa till sin personal. Det blir Tranås, Finspång och så Hollywood. Helt rätt Berit säger vi, sikta högt!  Nu önskar vi Er läsare och varandra en riktigt skön sommar. Vi hoppas att Ni fortsätter att läsa om oss här på bloggen i höst.

  Sköt om Er och vi ses!

  Ps. Vi fick Dagens Ros i Corren-åh vad stolta vi är för den och glada! • 2011-06-14 kl 17.12
  Uppladdning!

  Mer bilder från dagens show... • 2011-06-14 kl 17.03
  Så här går det till vid en spelning med Kandekanvi. Först kommer ljudanläggningen, i dag är det Sten-Åke som hjälper till att va "hump", vilket betyder att man bär och drar kabel mm.

  GIG-TAJM....IGEN!


  Tänk vad fort den här terminen har gått. Det känns inte så länge sedan som vi stod i Mjölby kyrka och sjöng och gjorde vårat första uppträde tillsammans. Nu har vi gjort ÄNNU ett, i dag har vi varit på Bokens äldreboende och sjungit och showat och spexat för pensionärerna. Oh, vad uppskattat så mycket beröm vi fick och flera tanter grät (Ja det är oftast tanter som gråter när nån sjunger  konstigt det där) när vi sjöng "Älska mej för den jag är". Vi älskar verkligen det vi gör. Det är så roligt att uppträda tillsammans. Alla hjälps åt, har skoj, skrattar och myser tillsammans. Fantastiskt, vilket gäng vi är och har blivit. Det är kul när vi får träffas så här båda grupperna tillsammans. Det är roligt varje tisdag men just när vi kommer tillsammans så här och får lite yta att showa på så är det så fantastiskt kul. Skojigt att se varandras framsteg och hur man har utveckklats och oerhört roligt att höra hur vi uppmuntrar varandra och andra. I dag tex var det en av deltagarna som oftast brukar sitta med och showa, då hon har lite svårt att stå för egen "maskin" men i dag mitt under låten "Oh my God" så ställde hon sig upp utan hjöälp och började dansa med. Det är sådana framsteg som gör att man blir så glad och det är sådant som gör att vi tänker: Kan de kan vi - kandekanvi helt enkelt.

  Blommor och fika fick vi såklart och så massa applåder och en förfrågan om att få komma tillbaka till hösten och göra en julföreställning. Mycket roligt tycker vi. Vi har fått en förfrågan till faktiskt i från Finspång, åsså Tranås då i höst så det känns som vi har en liten turnéplan på G.

  Nästa tisdag är det sista gången innan sommaren, då, då ska vi titta på kort, på allt vi har varit med om under våren, vi ska utvärdera hur vi tycker att våren har varit, vi ska ocksp i grupperna grovplanera om vad vi vill få ut av höstterminen åsså ska vi fika.

  I dag har vi massa fina bilder att lägga ut från dagens föreställning. Alltifrån förberedelserna till extranummret. Håll till godo så ses vi om en vecka! • 2011-05-24 kl 15.38
  Snyggaste t-shirten i stan, och alla har varsin, här är Linus modell.

  Tisdagen den 24 maj "Ärlighet varar längst"


  Så har det gått en vecka igen. Våren är nu här med all sin kraft. Vi var lite kraftlösa efter förra veckans urladdning på biblioteket. En lokal tidning har gjort ett jättefint reprtage om oss med många bilder och många fina ord om hur bra vi är. Vad glad man blir när man läser sådant. Vi tror att reportaget kommer ut även i tryck i den tidning som kommer i veckan- vi hoppas det i alla fall.  Denna dagen började vi med att läsa lite ur boken "Shaken not störd" som handlar om hur Glada Hudik teatern startade sin verksamhet. Vi läste första kapitlet om hur man förr i tiden gömde undan det som var annorlunda. Sådana som vi tex. Hur Pär som grundade teatern fick jobba i motvind och att alla tyckte han var knäpp och konstig som trodde att utvecklingsstörda människor kunde lära sig saker som att spela teater, den här boken finns ju även som film nu, då heter den "Hur många lingon finns det i världen". I dag är Glada Hudik i Linköping och spelar sin föreställning om Elvis. När vi läste boken funderade vi lite över hur KanDeKanvi började. Just namnet kom vi på i höstas, men teatergruppen eller idén till att ha teatergrupp som dagligverksamhet kom Christina Klasson på. Det är vi mycket tacksamma för, för annars hade vi inte haft så roligt på tisdagarna som vi har.  Första tiden drevs teatergruppen av olika studieförbund, men nu är det Annelie och Ingela som coachar.

  I dag har vi gjort improvisationsövningar. Två olika och varianter på dessa två. Den ena övningen heter "Tolken" där är man två stycken, en som spelar en utländsk person som pratar ett språk som ingen förstår, gibberisch alltså som vi har berättat om förut här i bloggen. Den andre personen tolkar dvs översätter det som sägs- och tro oss det kan bli hur galet som helst. Det här är en nyttig övning där man tränar sig i att läsa kroppsspråk och sin fantasti.

  Den andra övningen är en JA-NEJ övning, dvs man får på kompisens uppmaningar antingen bara svara ja eller bara nej. Den här övningen kan även göras i grupp, som en kollektiv uppmaning, alla svarar ja eller nej på det som någon säger. Tex Vi hoppar- JA, Vi sitter-JA, vi kryper-JA, vi rånar banken-JA osv. 

  En tredje variant är att gå "laget runt" och att alla får svara "fel" på en fråga tex: Annelie har en röd tröja på sig, Ingela frågar har du en röd tröja? Annelie måste svara NEJ. Låter kankse enkelt men kan vara nog så svårt.  Vita lögner i all ära men det är uppenbart svårt att ljuga i grupp och när alla ser att tröjan är röd. Så många skratt det blev när någon var tvungen att säga att hon inte gillade sport, när hon egentligen är en inbiten sportfantast.

  Ett nytt gig har ramlat in, den här gången ska vi till Tranås, så det blir premiär i Småland. Men vi väntar med det till efter semestern, då vårat föreställningsschema till våren börjar bli fullt.  För som någon sa till Pär i Hudik för länge sedan, tänk om vi blir trötta!  Så dumt- vad är det för farligt att bli lite trött när man har så roligt som vi har och får bli bekräftad för det vi gör och är bra på nämligen glädja varandra och andra.

  Tills näst nästa vecka, ja för så är det, nästa vecka är det ingen teatergrupp så säger vi: Prova att säga JA lite oftare till saker och ting, det blir liksom lite gladare stämning då. Hur vi menar? Jo så här tänk att du vaknar på morgonen och så säger du till dej själv: Vill jag gå upp nu och så svarar du glatt JA! Då blir det lite roligare, du blir inte piggare men lite gladare- så det så! • 2011-05-17 kl 21.10

  Man kan kalla det succé...


  ...det vi gjorde i dag på biblioteket. Vi var inbjudna dit för att köra vår föreställning och prata om KanDeKanVi. Jätteskoj! Mycket applåder fick vi och så många som berömde oss. Sandra gjorde en strålande insats som stand- in i numret om "Världens Bästa Servitris". Sten-Åke och Peder var fantastiska som kvinnor i Dolce Vita vilken svansföring. Eva sjöng solo i Mamma Mia. Men svansföringen hos Peder och Sten-Åke den kan få vilken Top Model som helst att gå i topspinn av avundsjuka. Det är skoj att vi får så mycket uppskattning för det vi gör.  Det gör det hela bara ännu roligare. Det är viktigt att man jobbar mot ett mål, den här föreställningen är ett av våra delmål. Därför är det roligt att det nu är det klart att vi ska till Bokens äldreboende i början av juni och spela upp den. Vi utvecklar den lite undan för undan, i ett lagom tempo så att alla hinner med att repetera in de nya momenten i sin egen takt.

  Nu har vi också fått frågan vad vi tar i gage, tja vad svarar vi på det?! Blommor och fika fick vi i gage i dag , vad mer kan begära?!

  Vet Ni, i dag hade vi våra nya t-shirtar på oss, orange med svart tryck. Gissa vad det står på ryggen?! Precis: KanDeKanVi...det är vi det...och vi kan- så det så!

  Nu måste vi skaffa en kamera så att vi kan lägga in lite schyssta bilder- de här funkar ju inte! Vi ses och hörs om en vecka.

  Å du, Du vet väl om att Du är värdefull !


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Vill du komma i kontakt med oss?

Slå en signal eller skicka ett sms till:

070-368 67 67

Ingela: 0142-85934

072-546 33 77

Annelie: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: