Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
söndag 24 juni 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-01-24 kl 15.51

  LARMET GÅR


  ...idag var vi med om nått fränt, en brandövning. Mitt när vi håller på som bäst i eftermiddagsgruppen och repteterar de nya nummren som ska vara med i vår show gick larmet, en av deltagarna utbrast- tjoho då kommer Mange, vår egen brandman som har varit med oss och uppträtt flera gånger. Men vi såg inte röken av honom ( hi hi röken- så fiffigt). Däremot övade för brinnande livet. Det känns som om man har eld i baken för det är mycket som ska hinna repteras in till den 7 februari när vi ska uppträda för kommun-gubbar och tanterna allt ska ju helst vara på engelska och det är det nästan nu, det är ju en låt som är på svenska men vi tror de kommer att förstå den i alla fall för vi ska läsa den på engelska. 

  I hela gruppen finns trots tidsbristen denna gång på att få i hop en ny show ett lugn, alla vet vad som krävs, vi har fått rutin på att repetera tillsammans och vi gör det vi ska snabbt och lätt. Då inte alla kan läsa så övar vi in texterna med olika gehörs övningar, och lite wackamackamole = låtsas sång är inte att förakta, det funkar i alla lägen. Några har anmält sitt intresse för att sjunga solo och några andra vill göra andra roller, kul att fler vill vara med och fronta. Det blir inga bilder denna vecka heller för vi har ännu inte fått in alla samtyckesblanketter om publicering av bilder.

  Nu är det klart också att vi den 14 februari har dubbelgrupp på förmiddagen precis som vi har den 7 februari för på alla hjärtans dag ska vi till Bokens äldreboende igen och sjunga och det ska bli superskoj tycker vi, det var ju ett av våra allra första framträdanden som vi gjorde där och nu får vi komma tillbaka- så skoj. Undra om de känner igen oss och om de tycker att vi har blivit nått bättre. Spännande ska det bli.

  Nu fortsätter vi repa texter hemma, alla har fått lite läxa att lyssna på spotify och youtube på de låtar vi har kört så man kan öva lite hemma.

  Nu längtar vi redan till nästa vecka! Vi ses då! • 2012-01-17 kl 15.53

  ÄNTLIGEN


  ...idag har vi träffats igen efter julledigheten. Så härligt. Vi hälsar en ny medlem välkommen, han börjar i eftermiddagsgruppen, jätteskoj tycker vi. En medlem har valt att ha ett uppehåll ett par veckor, så kan de också vara att man vill testa något annat. Vi som är kvar hade oerhört mycket att prata om idag, alla berättade om hur julen och nyåret hade varit vara man hade firat och med vem, vad man hade fått i julklapp, mycket skratt och fniss blev det som vanligt. Vi har lite nya rutiner kring vår fika-paus, numer tar alla med sitt eget fika, vilket fungerade fint, informationen hade gått fram till alla, så bra, då vet vi att det funkar. Det har varit lite svårt i bland att få fram informationen i tid, nu har vi infört lite nya rutiner så vi hoppas att det kommer att bli bättre i vår. Men även här på bloggen vil vi uppmana alla att ringa Ingela eller Annelie om Ni har några frågor eller om något är otydligt, telefonnummer och mailadresser finns till höger här på bloggen. Även på facebook kan ni lämna meddelanden så ska vi svara så fort vi kan. 

  Det var ett sidospår, som det så lätt blir med KanDeKanVi, allt blir inte som man har tänkt sig alla gånger, men tänk så bra det kan bli ändå om man bara vågar åka med och hänga på i showgruppens krumbukter och virvlar. Krumbukter ja, vi började dagen med att prata, det har vi redan berättat om, sedan körde vi in en ny låt till repertouaren, med danssteg och allt, nu är det bara texten kvar att lära oss, härligt att få lite nytt fräscht material att jobba med och den här låten är vi övertygade om kommer att gå hem hos publiken- för det är dem vi sjunger om, vi ska inte avslöja för mycket men man kan säga att vi ska undersöka hur pass aktiva de är i publiken med det här numret.

  Vi kommer under våren att jobba med temat KÄRLEK- så det har vi pratat mycket om idag, vad kärlek är, vilka ord som vi tycker hör i hop med kärlek och Oh my God vad mycket vi kom på , en hel lång lista, fantastitskt, alltifrån kramar, vänskap, glädje, sorg, hat , sex och underbart kom upp som förslag på vad som hör i hop med kärlek. Nu har vi mycket bra att jobba efter under våren. Vi hoppas såklart att Ni läsare vill följa oss både på bloggen och på facebook, bilder och mera text kommer såsmåningom, först måste alla fylla i en ny samtyckes blankett att man vill vara med på bild- det är frivilligt såklart. 

  Nu ska vi gnugga geniknölarna och se vad vi kan koka i hop för en show til våren som vi ska bjuda Er, vår kära publik på. Vi ses! • 2011-12-14 kl 09.17

  GOD JUL OCH ALLT DET DÄR...


  ...säger vi nu, för nu ska vi ha lite julledigt. Efter en spännande höst så är det nu dags att för lite vila innan vårterminen drar i gång med nya spännande projetk. I går träffades vi och fikade lite, julmysigt, med lusebullar, pepparkakor och två KanDeKanVi designade tårtor i svart och oranget med gruppens namn på. Vi utvärderade ( krångligare ord för att prata om saker) julshowen, vad som hade varit bra och mindre bra, hur vi skulle kunna göra bättre och så lite framtidsplaner. 2012 blir ett spännande år i KanDeKanVi känner vi flera bokninga är redan klara och vi är så glada över att Parkhallen i Tranås vill samarbeta med oss även under 2012. Flera spännande projekt som än så länge bara är förslag och idéer, men vi tänker så här, förra året så här års var Julshowen som vi gjorde nu i november också bara en ide´. Man måste drömma, för utan drömmar dör själen, så det så! Vi drömmer om en ny show, om snö, julklappar, julmat, must och att bara få vara tillsammans med de som vi tycker om. Alla i gruppen berättade vad de ska göra i jul- någon ska till Gotland någon till Arboga nån till Göteborg, en annan till Skåne, någon ska fira hemma- skoj att höra alla berätta hur de ska fira. På nått sätt blir det så uppenbart då att alla i gruppen nu tycker att det är naturligt att prata inför flera människor i e stor grupp. När vi började med KanDeKanVi var just det en sån sak som vi övade. Många av oss var inte alls bekväma med att höra vår egen röst och att stå i fokus där 20 andra personer tittade på oss när vi pratade. Nu är det inga som helst problem- vilken utveckling vi har gjort.  Som sagt 2011 har varit ett fantastiskt år för KanDeKanVi och vi vll återigen passa på att TACKA alla Er som på ett eller annat sätt har hjälpt oss att göra det vi gör  på det sätt som vi kan. Alla är inkluderade i det här tacket och ingen är glömd. Nu går vi i dvala för att komma tillbaka den 17 januari när vi har vår första träff efter helgerna. Tills dess God Jul och allt det där, bilder från vår avslutning i går hittar ni på facebooksidan.

  2012 - here we come! • 2011-12-06 kl 12.59
  Linus och Peder gör övningen spegeln

  Tisdag 6 december- UPPLADDNING VS AVSLAPPNING


  Dagen i dag har varit en bra KanDeKanVi dag, det är i och för sig de allra flesta KanDeKanVi dagarna. Vår första träff efter succén i Tranås, vi har läst facebook, alla fina kommentarer vi har fått från Er i publiken som har varit och kollat, vi har tittat lite på de bilder som bland annat fotografen Anders Hylén har lagt ut på sin facebooksida. Kul! Vi är ju riktigt snygga! Filmen som vår fotgraf Malin Björkman spelade in kommer att vara klar i februari tror hon, åh vad vi längtar efter att få se den. Alla var rörande överens om att vi är mycket nöjda över att allt gick så bra i Tranås, det bara flöt på, mat fick vi och applåder och beröm- det här vill vi sannerligen göra om- det tycker vi allihopa! Men i KanDeKanVi har vi ingen rast och ingen ro, på fredag ska vi på turné till Linköping, så nu laddar vi upp inför nästa gig där, klockan 12.00 ska vi samlas på Lundbygatan där vi bli hämtade med buss- ja för vi får åka buss, i TV sa de att vi INTE får det, men det stämmer inte, vi fck åka buss till Tranås också och det var bestämt innan vi var med i TV tänk så fel det kan bli i bland, man säger en sak och någon hör nått annat, så tokigt och trist men inte ovanligt.  Det är därför som vi jobbar mycket med kommuntikation på tisdagarna.

  I dag har vi gjort en övning som heter "Spegeln" då jobbar man tvp och två står med händerna mot varandra och så är det lite som "Följa John" alltså man härmar kompisens rörelser ungefär som om man stod i en spegel.  Man turas om att vara den som besätmmer rörelserna och vem som ska vara den som härmar . En skojig och lite svår övning  Det krävs att man samarbetar och man får  öva sig på att vara uppmärksam på sin kompis. Man får anpassa sig till sin kompis förmåga. Alla kan inte röra alla kroppsdelar tex. Övningen kräver en hel del koncentration. När man får övningen att funka fint så kan man göra den lite svårare genom att inte hålla handflatorna emot varandra utan ett par centimeter i från, då blir det genast svårare att följa efter och kräver att man samrabetar ännu mer och koncentrerar sig.

  Vi gjorde övningen till musik- men man måste såklart inte ha det om man inte vill.  I dag ägnade vi oss en lång stund åt avslappning till musik, vi var helt slappa när vi var klara- skönt. Vissa av oss behöver sitta lite mer avskiljt för att kunna koncentrera sig på att vara avslappnad. Ja det låter kanske konstigt att man ska koncentrera sig för att slappna av, men så kan det ju vara att man måste träna på att stänga ute andra ljud och sånt man ser och bara blunda och "sköta sig själv och skita i andra"  inte alltid så lätt, men så skönt- och idag funkade det så bra i hela gruppen.

  Återigen vill vi säga T A C K till A L L A er som på ett eller annat sätt hjälpte oss att göra vår Julshow i Tranås-  T A C K E L I T A C K !!! • 2011-12-01 kl 16.58

  1 dec Dagen efter...


  I går gjorde vi den andra föreställningen i Parkhallen i Tranås. Lika mycket publik, samma drag och lika roligt! Vi har haft så skoj och vi är så tacksamma att vi fick komma till Parkhallen och göra den här föreställningen.  Nu har vi fått blodad tand och ser fram emot vårt nästa framträdande som dock inte är offentligt utan som är den 9 dec för ett slutet sällskap. Det ser vi också fram emot- ska bli jätte-roligt!

  Vi har lärt oss så mycket de här dagarna och vi har vuxit- nu vet vi att vi kan på riktigt- göra en RIKTIG julshow med levande orkester, som Ingela sa; ja det är ju för väl att de är levande och inte dö:a-Hi hi....

  Parkhallen var så nöjda att de har bjudit in oss till nästa år igen och vem vet kankse hittar vi på nått tillsammans med dem redan i vår- vi får väl se! Kul i alla fall att de är nöjda med oss för vi är så nöjda med de här dagarna i Tranås!

  Nu vet vi- ingenting- INGENTING är omöjligt! • 2011-11-29 kl 22.20

  Tisdag 29 november OH MY GOD VILKEN PREMIÄR


  Där satt den! Vilken hejdundrande premiär- vilket gensvar från publiken- vilka applåder- vilken show vi gjorde. Allt bara flöt på alla var så bra som bara de kan va i KanDeKanVi och föreställningen var fantastisk. Så roligt, så kul vi ville aldrig att det skulle ta slut och det här vill vi göra om, just det det ska vi ju också- i morrn igen samma tid samma plats Parkhallen i Tranås kl 18.00 är det insläpp.

  Vi är så nöjda så glada över att kvällens premiär gick som på räls- helt otroligt vilka stjärnor vi är! WOW! Bilder kommer att läggas ut på facebook. Vi är så tacksamma över alla som har hjälpt oss med den här showen och vill därför nämna dem här på bloggen, för utan Er alla hade det inte varit möjligt att göra den här föreställningen!

  Vi börjar med de som har kompat oss, vilka killar, vilka musiker, proffs är de allihop på riktigt! Tack, Värsta bästa bandet med Matte Andersson, Mathias Beltramo Brandin, Abbe Enhörning, Jacob Huddén. Magnus Karlsson och Tobias Martinsson i Almost Famous som är med som paus underhållning när vi andra måste ut och byta om. 

  Våra fantastiska scenarbetare som ställer upp på sin fritid, annars jobbar några av dem på kommunen: Annis, Ann-Marie, Sabina, Maria, Elisabeth, Annika, Therese, Angela, Ninni, Karolina, Sofia.

  Oskar, Ludde, Malva, Melker som var blomsterutdelare.

  Lisa Hagelin -vår biljettbokare.

  Calle och Parkhallens personal god mat fin service, vi känner oss som riktiga stjärnor när ni servar oss!

  Anderssons Elektriska  i Mjölby för sponsring med tärnljus.

  Fegge och Mattes Ljud och Ljus och Morgan Juvheden som är teknikerför hjälpen med tekniken- ni gör så vi syns och hörs- TACK!

  Personal på boenden och ordinarie arbetsställen- för all hjälp under HELA året!

  Vår chef  ( för daglig verksamhet) Sabina Mildh- för att Du tror på oss och det här projektet!

  TACK TILL PUBLIKEN FÖR ATT NI KOM !

  Men det absolut största  TACK: et ska ALLA i KanDeKanVi ha- NI är FANTASTISKA PÅ ALLA SÄTT OCH VIS!

  I morrn gör vi om det här- lika bra med samma ös för kan nån kan vi- för vi är KanDeKanVi !

  Bilder kommer på facebook!    • 2011-11-29 kl 08.17
  ÄNTLIGEN PÅ VÄG TILL TRANÅS...

  Måndag 28 nov GENREP


  ...idag är det dan´före dan- ja inte julafton utan dan´före premiären på vår julshow. Vi har haft genrep på plats i Tranås  Parkhallen. Vilken känlsa en stor scen, trådlösa mikrofoner, rörligt ljus och bäst av allt ett band, en orkester som ska kompa oss- annars brukar vi sjunga till backing dvs förinspelad musik, fränt med ett riktigt band som kompar. Bra är de också- proffsmusiker, en av dem har spelat med både Wahlströms och Casanovas och en annan kille i bandet har gett ut en egen cd. Fränt! Det var en hel del nerver innan vi kom i gång, mycket att tänka på, gå och stå och komma in på rätt ställe och vara tyst på rätt ställe och så hinna klä om. Men tack vare våra fantastiska scenarbetare, Annis, Ann-Marie, Sabina, Therese och Angela och så Johans assistenter och alla andra som hjölper till på ett eller annat sätt så gick det som smort. Det är mycket att komma i håg, vilka mikrifoner som ska in var och vilka grejer som ska bäras in och ut- men det flöt på bra. Så roligt vi har tillsammans- det lät riktigt bra om oss när vi sjöng tack vare mikrofoner och ljudteknikern  Morgan som hjälper oss.

  Nu är det bara publiken som fattas- de kommer i morrn över 200 biljetter sålda till varje dag- helt otroligt- vi är så glada att så många vill komma och titta på oss. Det ska bli så roligt. I morrn serveras gröt och skinkmacka till publiken i dag fick vi artistmat köttbullar och potatis, det fick kvällens första applåd för vi trodde vi skulle få pyttipanna men det här var mycket godare. Parkhallen kan laga mat de! Kaffe fick vi också såklart- det får vi i morrn med.  Nu ska vi ladda för premiären i morgon. Håll tummarna för oss för nu kör vi så det ryker! • 2011-11-22 kl 21.45

  Tisdag 22 november DET ÄR NÄRA NU...


  En futtig vecka kvar, sedan smäller det! Premiären kryper närmre och närmre för varje andetag vi tar, men vi är laddade. Texterna sitter där de ska, vi sjunger för kung och fosterland, har nästan koll på åt vilket håll vi ska gå ut åt och när det är dags att komma in på scenen igen. Våra nya deltagare har haft det hektiskt att repa in allting men det går så bra , vi hjälps åt och påminner varandra. I dag har vi sett en repris av inslaget som var om oss i Östnytt, det kändes mest roligt men lite konstigt också, när det gjordes var det ju mycket som ännu inte var klart tex att vi ska åka buss till Tranås, det är ju klart nu men i TV sa de att det inte var klart, sånt blir lite märkligt. Vi har beställt nya t-shirtar också till våra nya KanDeKanVi:are och så har någon tappat bort sin så då är det bra med några lånetröjor som man kan ha. Till nästa vecka ansvara var och en för sina egna scenkläder, men självklart ska vi ha vår orangea t-shirt, den är ju liksom vi- FUB- orange och görsnygg! Lite ny rekvisita och vi också skaffat, vi har "pimpat" brickorna som vi har i Världens bästa servitris, hästdräkten är vädrad och tomtekläderna ligger snyggt i hopvikta ( nävars vi bara skoja de är nerknölade i en kartong). Det känns som att vi har koll på det mesta- så nu väntar vi bara de här sista dagarna innan det smäller på riktigt- för NU ÄR DET NÄRA!

  Notis: Har Du inte köpt biljett är det hög tid att göra det nu. Du beställer din biljett via mail på kandekanvi@mjolby.se eller så ringer du vardageftermiddagar till Lisa 070-2042502. 200kr kostar det och då ingår gröt och skinkmacka, must kaffe och kaka. Vi ses där! Välkommen! • 2011-11-09 kl 13.53

  TISDAG 8 NOV -TV OCH ANDRA GREJER


  I dag har vi varit med om en TV-inspelning. Östnytt från SVT kom till oss på repetitionen och filmade och intrvjuvade några av oss. Skojigt och lite pirrigt.  Vi sjöng och dansade så där bra som bar vi kan. Biljettförsäljninggen till vår julshow den 29 och 30 nov går som smör i solsken. Det är i nuläget flera hundra som ska komma och kolla på oss- tänk vad roligt att så många vill se oss. Fantastiskt tycker vi, vi är så glada för det.

  Vi ser verkligen fram emot att få göra det här, nu känns det som att föreställningen börjar sitta ihop. Texterna börjar sitta där de ska och dansstegen likaså, vi är fenomenala på att stå i kulissen och vara tysta när vi inte är på scenen- som vi har övat på detta. Det kankse låter enkelt- men si det är det inte minsann, men övning ger färdighet sägr man ju, och vi säger att ingenting är omöjligt.  Nästa vecka ska vi repa in applåd tacket och så få övergångarna mellan nummren ännu tajtare så att det inte bir några "häng", det betyder att det blir tyst på scenen och att publiken får sitta och vänta och vänta och vänta och vänta...det ska vi jobba med. 

  Nu vet vi också hur vi ska ta oss till och från Tranås- TURNÈBUSS  - wiehoo! Nu är det på riktigt.

  Gig ramlar in hela tiden känns det som, så är det såklart inte men vi får fler förfrågningar än vi någonsin hade vågat hoppas på. När julshowerna är klara innan vi taar julledigt ska vi åka till Linköping. 

  Men nu måste vi  fokusera på den här föreställningen som kommer att bli nått i "hästväg" så bra.

  Så har du som läser det här inte beställt biljett så är det hög tid nu, 29, 30 november Parkhallen i Tranås kl 18.30, mat & juslhow för 200 spänn- det här vill ni inte missa!

  Bilder från dagens reptetition hittar ni på fejjan- facebook alltså!

  Ja, just det vi har en ny tjej i gruppen också- Välkommen säger vi- kul att du vill bli en KanDeKanViare! Nästa vecka kommer det ytterligare en! Vi är många nu som gillar det här och vil gillar att ni gillar oss på facebook- vi görgillart!

  Vi ses där! • 2011-11-02 kl 10.41

  JULSHOW 29 OCH 30 NOVEMBER


  KanDeKanVi tipsar om att det är hög tid att beställa biljetter till vår julshow

  - OH MY GOD VILKEN JULSHOW-

   i Parkhallen , Tranås 29 och 30 november.

  Föreställningen börjar kl 18.30. Biljettpriset är  200 kr.

  I priset ingår gröt, skinkmacka, must, kaffe och kaka.

  Biljetter förbokas på kandekanvi@mjolby.se eller via telefon 070-204 25 02 vardagar 14-17.

  Om du mailar skriv namn, telefon nummer och vilken dag samt om du har några mat allergier.

  Vi ses där- det kommer att bli så bra- görbra helt enkelt! • 2011-10-26 kl 17.03

  TISDAG 25 OKTOBER


  Javning, julning, hästar, låtsassnö, solsosång, danssteg, fika, skratt, nya uppdrag, annonser i tidningen, många bokningar till julshowerna, ny deltagare och minishow så ka vi sammanfatta dagen i dag. En efterlängtad tisdag, precis som alla andra tisdagar, det är verkligen veckans bästaste dag, vi menar, fredagsmys vad är det i jämförelse med KanDeKanVi tisdag?!  Mycket av vår repetitionstid nu går åt till att få fason på juslhowen, ja oss själva också förståss, det är mycket som ska kommas i håg, texter inte minst, vart man ska gå och stå, åt vilket håll man bör titta- det är inte enkelt att va showartist minsann. Men ack så roligt! Bokningarna till showen rullar in, vi kommer att göra två föreställningar i Parkhallen i Tranås. Om du somläser det här vill beställa biljetter så kan du göra det via mail. Skriv ett mail till kandekanvi@mjolby.se, berätta hurmånga ni är och om ni vill komma på tisdagen den 29 november eller på onsdagen den 30 november. Tiden är samma båda dagarna, 18.30. I biljettpriset som är 200 kr ingår julgröt och skinkmacka, kaffe och kaka och must eller annan dricka om man hellre vill ha det.  Vi kommer att ha ett liveband som spelar till, 4 musiker ska kompa oss- kul! det roliga är att de tycker att det ska bli kul att jobba med oss som vi tycker att det ska bli att jobba med dem. En av killarna i bandet har spelat med de kända dansbanden Wahlströms och Casanovas och en annan kille har precis gett ut en egen skiva. Vi ska såklart ha ljud och ljus också- och scenkläder. En riktig föreställning med andra ord. Åh vad vi längtar! Vill ni se bilder från våra repetetioner ska ni gå in på vår facebook sida, sök på KanDeKaVi så hittr ni oss där och glöm inte klicka på gilla-knappen. Vi ses och hörs snart igen!

 • 2011-10-26 kl 16.44

  FINSPÅNG COME AND GONE LÖRDAG 8 OKTOBER


  Med lite logisitisk-pyssel finurlighet och lite jäklaranamma så kom vi iväg till Finspång och Risisnge Prästgård där vi uppträdde för ett gäng glada ungdomar som fanns i publiken.  Det krångliga i vår grupp är inte om eller vad vi ska uppträda med när vi showar utan hur vi ska ta oss dit. Men som vi brukar säga det finns inga proböem bara lösningar och ibland  tar de lite längre tid att komma fram till. Som sagt, Finspång come and gone- lika kul som alltid att få showa inför en glad publik. Bilder hittar ni på vår facebooksida, sök på KanDeKanVi.

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: