Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 18 januari 2019

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-09-04 kl 12.22
  Improvisationsövningen: "Älskling jag är hemma"

  Tisdag 4 sept- Alla pratar gibberisch...


  GIBBERISCH OCH ANNAN GOJJA…

  Kommunikation när den är som bäst och värst alltså.

  Tänk att det ska va så svårt det här med att prata så att andra förstår och att lyssna på det som sägs och inte bara tolka det man hör.

  Dagens dubbelgrupp började med att vi ringde runt till ett gäng deltagare

  Som inte dykt upp, nån vänta på taxi och nån hade inte fått information om att det var dubbelgrupp. Så kan det bli. Någon dök upp lite senare- lika välkommen för det!

  Vi har fått en massa beröm för showerna vi gjorde i Linköping förra veckan- skoj tycker vi. Vi har läst facebook nu är det över 250 personer som gillar oss där- det gillar vi! Bloggen lästes även den, alla i KanDeKanVi har inte tillgång till internet därför gör vi så varje tisdag att vi läser bloggen gemensamt. Som en uppdatering på vad vi gjorde gången innan. 

  Vi uppdaterade oss bland annat på att vi faktiskt har nya i gruppen, vi pratade mycket om hur man som grupp kan hjälpa nya som kommer dit, vad som kan va bra att tänka på. Hjälpa till, förklara, berätta och ta hand om- det var vi överens om att det var bra grejer att göra. Att snäsa och inte bjuda in någon i gruppen

  Eller svara när någon frågar- var vi också helt överens om att så vill vi inte ha det i KanDeKanVi.  Så tror inte vi att någon vill ha det.  Men ibland kan någon känna sig utanför fast det inte var meningen.  När man inte förstår varann när man pratar, eller man gör saker som man brukar göra för att man är van att göra så men inte förklara varför så kan man känna sig utanför. Vi har bestämt att vi ska

  jobba mycket med att alla ska känna att man hör till och är viktig- för det tycker vi är viktigt.

  Så hur har vi jobbat med det i dag då?

  Jo förmiddagen har ägnats åt improvisationsövningar i grupp och enskilt och i par. Bra övningar för att öva samarbete och att våga.

  Vissa saker är svårt att göra ensam men kan funka utomordentligt bra i grupp.

  Gibberisch- vårt nonsens språk jobbade vi mycket med. Även det är ett bra sätt

  Att öva sig på att förstå- när det är helt omöjligt eftersom det bara är den som pratar sin gibberisch som förstår vad som egentligen menas- den som lyssnat får ju tolka alltså gissa vad den som pratar menar. Mycket intressant och framför allt roligt…tom massage berättelsen på slutet var på på gibbersich och funkade precis lika bra som annars.  Ja det var allt för i dag!

  Hej svejs -lingonfejs! • 2012-08-30 kl 19.54

  STJÄNSMÄLLAR OCH GLADTRÖTTHET 30 AUGUSTI


  I dag är Lady Gaga och Coldplay i Sverige och spelar och vi i KanDeKanVi avslutade vår Linköpingsturné med en sista föreställning i Missionskyrkan. Publiken var även i dag av den glada sorten och vi fick självklart sjunga extranummer och alla stod upp och klappade. Mycket mer stjärnsmäll än så kan det väl knappast bli tänker vi. En Lady Gaga låt körde vi såklart; Bad Romance med monsterminer och trasor och hela tjåttaballongen. Även här var publiken med och fulade sig. Det är mycket som ska sitta ihop när man gör en föreställning, bara det att komma ihåg var man ska stå när man ska gå ut, vilka kläder man ska ha på sig när man kommer in igen är ju en hel vetenskap. Lite bortskämda har vi blivit när vi gjort våra stora shower då det har varit många med och hjälpt till vilket vi såklart är tacksamma för. Men den största överraskningn har de här dagarna varit att vi fixar det ändå, även om det inte är så många med och hjälper till, de här dagarna har vi varit en minimal styrka, handledarna och några assistenter men ändå så fixade vi det. Alla hjälps åt på bästa sätt och efter bästa förmåga och allting bara flyter på. I bussen småpratas det o ditt och datt, och någon konstaterade att det var skönt att showa två dagar i rad om man nu ändå ska showa, för andra dagen (idag alltså) då visste man var toaletterna var och var man skulle hämta fika, hur låtarna skulle låta med bandet och åt vilket håll man ska gå ut och in. Någon konstaterade i bussen hem att de var gladtrötta, ett uttryck som en av assistenterna till Snygg-Johan, Annika kom på igår. GLADTRÖTT vilket bra ord. Någon frågade Hulda (handledar Ingela) om hon också var trött. Hon berättade att hon alltid är klippt slut efter ett gig, det är ingen skillnad på gigen med KanDeKanVi eller andra gig hon gör. Men att hon tycker att det är en skön trötthet, man är trött och nöjd och glad, gladtrött helt enkelt. Här ropade någon att hon var hungrig. Åsså pratade vi lite om vad vi skulle äta när vi kom hem. Tänk det var också det ett litet orosmoment när vi förut skulle ut och åka, att maten inte kunde ätas på den tiden man brukar äta mat. Nu vet vi att vi inte svälter ihjäl och att det inte är farligt att vara varken hungrig eller trött så länge som man får mat när man kommer hem och att man får sova nån gång. Att var trött är ingen sjukdom, att man sedan kan bli sur av att vara trött, det får man liksom ta, det är priset vi får betala för att vara artister. Fråga Lady Gaga och grabbarna i Coldplay imorrn om inte de är gladtrötta och hungriga efter gig. Vi tror Lady Gaga kan vara en riktigt surapa dagen efter ett gig- och vet ni det är helt ok det också. Man måste inte alltid vara glad och pigg i bland får man vara trött OCH tillochmed sur. Det hör liksom livet till. Men nu ska vi sova lite- gladtrötta och nöjda med de här två dagarna. Arrangören har beskrivit oss med orden Underbart, Härligt och Fantastiskt. Det gör att vi är mer gladtrötta än tröttsura.  Over and out!

 • 2012-08-29 kl 19.49
  Ska teknikern Morgan Juvheden från Fegge och Mattes trycka på rätt knappar- det får vi hoppas.

  Onsdag 29 augusti-SHOW 1 AV 2


  Så var det dax igen, ut på vägarna med hela gänget, Linköping gästade vi idag. Missionsskyrkan närmare bestämt och ett par hundra personer i publiken. De var vakna och med på noterna, sjöng med och klappade och skrattade och grät. Så glada och berörda- så då blev vi också glada. Vilket gäng, vilket sväng. Vi körde ett litet hopplock av låtar från Crazy in love showen och så några gamla godingar också såklart. Hästen var med och han eller hon eller hen kanske vi ska kalla den, det är ju så modernt nu, hen, i alla fall hästkräket blev i vanlig ordning skjuten. Men allt ordnade ju upp sig på slutet. Åsså blev det så där galet och crazy som det kan bli när vi är i farten. Vill ni ser mer bilder från idag så kolla på vår facebooksida, skriv KanDeKanVi i sökrutan så kommer ni till oss där. I morrn kär vi igen ny show, samma lokal, förhoppningsvis är det annan publik, alltså de som var idag får gärna komma tillbaka. 

 • 2012-08-28 kl 15.32
  Berit och Sofi gör spegel övningen.

  Tisdag 28 augusti- Ringar på vattnet...


  I dag gjorde vi det. Vi har pratat om det länge och i dag lät vi det ske, vi tog tillbaka ringen.  Ringer det nån liten klocka hos någon nu?

  Alltså det var ingen som hade tagit den för oss men vi har glömt att vi ar den, så vi har inte använt den på länge, egentligen inte sedan vi var i FUB- lokalen där vi började vår gemensamma KanDeKanVi karriär.

  Ringen är inget krångligare än stolar som vi ställer i en ring, sittandes på stolarna gör vi övningar tillsammans. Då i FUB i lokalen hade vi inte så mycket golvyta, så då var vi tvungna att göra många övningar sittandes. Nu när vi har i stort sett obegränsat med golvyta så gör vi de flesta övningarna ståendes.

  Men ibland är det enklare att sitta, när man ska göra koncentrationsövningar tex.

  I dag har vi gjort många sådana och bra gick det. Tänk att vissa saker som vi med lätthet gör nu hade vi stora svårigheter att få till när vi började tillsammans för 2 år sedan. Vissa övningar har vi nu fått upp ett rasande tempo i och alla är med på noterna och gör sitt bästa utifrån sin egen förmåga.

  Härmringen med rörelser och ljud ägnade vi mycket tid åt idag. En bra övning

  Man måste ha kontroll på sin kropp och sin röst samtidigt som man koncentrerar sig på vad de andra i ringen gör. Låter det svårt?! Ja det är det också lite grann- men som en fröken på Vasaskolan ett stenkast bort säger till sina elever:

  Det som är lite krångligt är också väldigt nyttigt! Så tänker vi också. Om vi bara gör det som är enkelt hela tiden behöver vi aldrig utmana oss själva- vilket då gör att vi inte utvecklas. Så vi gör allt vad vi kan för att utmana oss.

  En annan utmaning som vi står inför är att få ihop en ny show. Efter fjolårets hejdundrande julshow i Parkhallen och uppföljaren Crazy in love på Kulturscenen i våras så är det som sagt en utmaning att få till en ny show som är lika bra.  Alla fick ge förslag på jullåtar och vanliga mindre ”bjällerklangiga” låtar och nu har vi en hel hoper att att välja bland.  Så det som kändes krångligt till en början att komma på låtar till en ny show var helt plötsligt inte så krångligt när allt kom om(k)ring (!)

  Det blev nästan som radioprogrammet ”Ring så spelar vi”, någon sa en låttitel och så sjöng vi lite grann på den.

  Ringar på vattnet effekt- helt enkelt!

  Ja det var vad vi hann idag. Hoppas att ni vill fortsätta läsa om oss nästa vecka.

  Tjingeling fling- ring ring! • 2012-08-21 kl 20.10

  21 AUGUSTI - Nu kör vi igen...


  Så var det då äntligen dax för att dra igång grupperna i KanDeKanVi igen. Oerhört glädjande att en nygammal bekant kom tillbaka till oss, välkommen åter Sofi, två helt nya deltagare hälsades också de välkomna. Eva och en till Ingela. Så den vanliga Ingelan som vi har som handledare henne döpte vi om till Hulda- det kan hon heta när vi repar så undviker vi att vi blandar i hop dem- hi hi. Frågan är hur vi ska göra med alla våra Evor och Evy:r som vi har nu i gruppen. Vi skoja bara såklart är alla välkomna till KanDekAnvVi det spelar ju ingen roll vad man heter. En hel sommar är en lång tid och alla berättade vad de gjort i sommar, semesterresor, saker de gjort, konserter de varit på. Sabine berättade att hon varit på Magnus Uggla men att KanDeKanVis föreställning var mycket bättre.

  Ingela, jag menar Hulda berättade att hon varit och sjungit på bröllop där kantorn spelade låten i fel tonart. Många har badat och grillat och bara varit. Så skönt! Utvilade och taggade är vi nu för att köra igång den här terminen som ser ut att kunna bli en spännande termin även den. Vi har såklart lite planer, vi har flera spelningar inbokade lite varstans, Linköping, Norrköping och Finspång och så Tranås, så vi kommer att hålla oss sysselsatta. Redan nu kan vi passa på att berätta att det är bara föreställningarna som blir i Tranås i december som går att köpa biljett till. De andra är privata eller köpta för slutna sällskap så där får inte vem som helst komma och kolla. 

  Dagen idag har vi varit tillsammans HELA dagen, båda grupperna, vi käkade lunch i hop på pizzeria Valentino, så smaskigt, det var första gången som vi gjorde det men inte sista hoppas vi- så roligt och så mysigt att sitta tillsammans och bara prat lite om ditt och datt. Eftersom vi ska på turné redan nästa vecka gick det åt mycket tid åt att repa in showen vi ska köra då. Lite övningar har vi hunnit med också, nya och gamla övningar. Våra nya deltagare hängde med på det vi gjorde. Lite konstigt kändes det i början sa någon, och så kände vi nog alla första gången vi gjorde en del av övningarna, jag menar russinfejs och mjölbyhaka man blir ju inte nått snyggo direkt när man gör de övningarna. Men de är bra, inte bara för att det är roligt att se på varandra utan för att man använder musklerna i ansiktet och tungan får lite uppvärmning och gymnastik innan uppsjungningsövningarna. Ja en hel del har vi hunnit idag. Som sagt så skoj att få köra igång igen. Nästa vecka kör vi som vanligt igen med de olika grupperna på förmiddagen och eftermiddagen. Åsså turné på onsdag och torsdag, bandet åker med och så Morgan som sköter ljudet det blir grejer det. Men nu säger vi -Tack och mors galsoch! • 2012-08-20 kl 11.26

  ÄNTLIGEN ÄR DET HÖST


  ...för höst betyder nystart-kick off-återsamling för KanDeKanVi gänget. Förhoppningsvis blir vi ännu fler nu.

  Vi har fått förfrågningar från flera nya som är intresserade och lite nyfikna på att börja- hoppas att ni vill vara med i vårt gäng.

  Alla boenden och arbetsställen har fått information på mail om vad som gäller inför i morgon, men för säkerhetsskull så skriver vi lite om det

  här och på facbook också.

  I morrn tisdagen den 21 august så kör vi igång igen. Vi ses på Kultruskolan kl 9.00 båda grupperna samtidigt, vi kommer att repetera hela dagen tillsammans, båda grupperna hela dagen, vi äter lunch tillsammans så pengar måste man ta med sig. Kaffe eller nått annat att dricka och en frukt kan också vara bra så att man orkar hänga i hela dagen. 

  Vi kommer att prata om sommaren som varit, om hösten som kommer, vi kommer göra övningar, nya och gamla tillsammans, alltså nya och gamla övningar tillsammans med nya och gamla KanDeKanViare.

  Vi tror att vi kommer att ha ett späckat schema så här första dagen och vi längtar så efter att få dra igång igen. Veckorna blir liksom lite bättre när man har en KanDeKanVi dag mitt i så där- som en lil-lördag fast på en tisdag. En glad-dag i början av veckan- underbart.

  Frågor och funderingar- ring Ingela eller Annelie telefonnummer mailadresser mm stårt till höger   ---------------------->

  Åh, vi är helt pirriga i magen av lycklighet för att vi ska börja i morrn igen!

  Tills dess säger vi: Hej svejs Lingonfejs! • 2012-06-05 kl 08.11
  Elvis is in the building.

  Det kommer ÄNNU mera...


  ...Anders Hylen, fotograf har tagit bilder från showen Crazy in love.

 • 2012-06-05 kl 08.07
  Tobias Martinsson från Almost Famous sjöng Utan dina andetag under tiden vi klädde om.

  Det kommer mera...


  ...bilder från shown Crazy in love som duktiga fotografen Anders Hylén har tagit. Se mer bilder på facebooksidan.

 • 2012-06-05 kl 08.01
  Lugnet före stormen- snart väller publiken in!

  CRAZY IN LOVE I BILDER


  Anders Hylén, fotograf har tagit bilder på showen Crazy in love, en del av dem kan Ni se här på bloggen, mer bilder hittar ni på vår facebooksida. Håll till godo!

 • 2012-06-04 kl 20.48
  Boxholms Taxi sponsrade oss med resan i dag. Ja hela gänget fick inte plats så två kommunbilar också, Tack Monica och Mia för skjutsen åsså Kurta som körde bussen också TACK!

  ON TOUR


  Efter förra veckans braksucce, ja vi törs nog kalla det så, var det i dag dax för en liten miniturné till grannkommunen. Boxholm och den fina gamla dansbanan med anor från 1928 tyckte vi Anders Hylén sa, som hade bjudit in oss. Vi fick körv och dricka i gage - smakade makalöst gott i duggregnet. Ja vädret var lite si och så, men värmen från publiken var det minsann inget fel på. Oj vad de klappade och sjöng med och tom dansade. Dansade gjorde vi också för när vi hade showat klart så var det dans, Linus han dansade med Sofia Peterson som kom 3:a i SM i bugg, det gick som en dans. Simon han dansade loss så svetten lackade. Tessan körde en tango och Eva S hon dansade solo- precis som hon brukar. Alla verkade ha en trevlig kväll, både publik, KanDeKanViare, personal och annat löst folk. Körvgubben Laban han tyckte att vi var ett härligt gäng. En tant hon sa att vi var lika bra nu i kväll som förra veckan- att hon blev glad i hela kroppen bara av att se oss. Hon sa att hon kände sig " KanDeKanViad" alltså att hon hade fått vara med om nått bra som gjorde henne glad i hela kroppen. Vad kul säger vi att andra får bli glada av det som vi gör som gör oss glada. Ett fint samspel och återigen en påminnelse om att allt hör i hop att alla är lika viktiga och att utan publiken vore vi inget å andra sidan skulle publiken se rätt fåniga ut där de sitter själva och vevar med armarna i luften och stampar med fötterna om vi inte gjorde det tillsammans med dem. Alla är värdefulla- och du som läser det här eller får det läst för dej, Du vet väl om att du är värdefull. Kram på Er alla sockertoppar därute i sommarsverige, nu har vi en gång kvar sedan har vi KanDeKanVimester. 

  Bilder från kvällens föreställning hittar ni på vår facebooksida. Sök i sökrutan på KanDeKanVi och för Guds skull har Ni inte gillat den sidan än så gör det för det gillar vi, vi görgillart! 

  Mors kors Galsoch! • 2012-05-29 kl 22.26

  CRAZY- GALET - MAKALÖST- UNDERBART


  Det är ord som publiken använder när de beskriver vår show, ja nu är det klart, vi har gjort 2 föreställningar, en extraföreställning dagen innan premiären, galet vi vet, men vi är ju lite crazy så där så varför inte liksom?! Premiären i kväll var helt utsålt. Det tycker vi är MAKALÖST, publiken stod upp och klappade i takt, UNDERBART att se från scenen, gensvaret från Er i publiken är ju liksom kvittot på att vi har gjort nått bra. Även om föreställningen i går inte var riktigt utsålt, det där beror ju på hur man ser det var det mer än halvfullt eller lite mindre än halvtomt så var det ändå skönt att alla som ville se oss fick biljett till slut, och det är mycket glädjande att alla de som förbokade också kom på showen om de inte hade ringt eller mailat och meddelat förhinder- tack för den omtanken.

  Det är självklart många vi ska tacka, och vi kommer att skriva ett speciellt tack-blogginlägg. Men just nu är det bara helt CRAZY att vi har gjort en sån här GALET stor BRAKSUCCE´igen. 

  Så nu ska vi bara njuta och vila oss-  Ajö och applåd- aladåb!

  Kolla gärna på facebook där kommer vi att lägga ut bilder från showen! • 2012-05-22 kl 15.53

  Nu är det nära igen...


  En vecka kvar till preimiär eller egentligen mindre än en vecka eftersom vi ska göra en extra föreställning på måndag den 28 maj på Kulturscenen i Mjölby. Så blir det premiär dagen efter- lite typiskt KanDeKanVi på nått sätt att göra saker i omvänd ordning, men allt blir bra när det blir som det blir även om det kanske inte blev som det var tänkt. Fränt är det i alla fall att det är så nära nu. I dag har vi haft hjälp av våra scenarbetare Monika, Marie, Angela, Annika, Elisabet och Malin var med och hjälpte till- hoppas vi inte glömde att räkna upp någon nu. Deras arbete syns kanske inte så mycket men det är mycket värt att vi bakom scenen får hjälp med vilka kläder vi ska ha på oss åt vilket håll vi ska gå in och att vi får med oss en mikrofon in. Vi har fler solister den här showen, jätteskoj, att få se hur alla utvecklas och blir trygga i att stå på scenen och uppträda för publiken-det är så skoj och så rörande, idag grät både Ingela och Annelie när vi repade, först av skrattade de så mycket att tårarna kom sedan kom tårarna för att de blev så rörda. Fint blir det, och mycket drag, och show och fart och fläkt och ja... det kommer helt enkelt bli görsalätt att klappa takten. Vi känner oss nu redo och taggade för att få spela inför publik. Så nu hoppas vi såklart att det kommer mycket folk även på måndagen. Har du inte köpt biljett är det hög tid att göra det nu.

  Vi ses på måndag eller tisdag!  Mors kors drag under galosch...en!


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85818

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: