Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 23 juli 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-04-16 kl 09.03

  INFO INFÖR 17 APRIL


  Lite info inför "nystarten" på tisdag den 17 april. Båda grupperna samlas kl 9.00 på Kulturscenen.

  Så denna dagen har vi bara förmiddagsgrupp.  Glöm inte frukt och kaffe.

  Vi ses  / Annelie och Ingela • 2012-03-20 kl 16.18
  Så här ser biljetterna ut- i april släpps de!

  20 mars - Tystnad tagning...


  ...lite så kändes det i dag när vi i eftermiddagsgruppen turades om att vara publik åt oss själva. En bra övning för att  få se det som händer på scenen. Man får en annan uppfattning om hur det ser ut. Det som känns konstigt och överdrivet eller lite larvigt på scenen kan få häftiga effekter när man sitter i publiken. Det var frigörande för alla, efter den övningen bjöds det på spontandans och så pratade vi om setlisten till showen den 29 maj. Allt är nästan klart nu med vilka nummer vi ska framföra, återstår gör sedan att repa repa repa repa och repa lite till så att vi blir helt säkra på texter och steg in och utgångar. Det låter kankse lite långtråkigt- men det är det inte. För vips som vi håller på att övar på ett nummer så kommer vi på nått mer som vi vill lägga till. Oj oj oj så bra det blir! Ja så är det! Kärrrrrrrleken är temat som vi jobbar med. På vårt sätt fixar vi nu i hop en show med det temat. Biljetterna kommer att börja säljas i april. Affishen är nu klar och ska skickas till tidningarna, där ska vi begära in en offert eller ett kostnadsförslag så vi vet hur mycket det kommer att kosta att annonsera i tidningrna. Vi har börjat fundera lite över rekvisita och andra bra och ha grejer. Det är så skoj, vi har massor av ideér men bara en show. Förmiddagsgruppen repade på flitigt och han börja på ett nytt nummer idag- det är nästan som ett "mirakel" hur mycket vi hinner på tisdagarna. Men nu är den här tisdagen till ända och vi syns igen nästa vecka, tills dess säger vi Tack och hej puddingpastej!

 • 2012-03-13 kl 16.05

  Ännu en tisdag...


  ...läggs till handlingarna. Allt blir inte alltid som man har tänkt sig. Men kan bli bra ändå på något sätt. I dag har vi repat tillsammans i helgrupp. Bra och nyttigt på alla sätt och vis. Det är lättare att se en helhelt när alla är på plats. Vi kan nu se och känna att vi har bra material att jobba med till den 29 maj, för då är det alltså dags, vi ska showa på hemmaplan på Kulturscenen här i Mjölby. 

  Självklart ska bandet vara med och ljud och ljus ska vi också ha såklart. Vi längtar efter att få möta publiken igen. Många bra nummer har vi redan fått i hop, några har vi tom repat inför publik, men nu ser vi fram emot att få göra dem på riktigt, från stora scenen för en vad vi såklart hoppas fullsatt publik. Vi kommer att sälja biljetter runt om i kommunen. De ska kosta 100 kr. Vi kommer att släppa biljetterna i april så nu får alla ni som är sugna hålla utkik i tidningar. Kanskse kommer vi på TV igen, vem vet, vi kan ju hoppas.  Temat är kärlek- det är så skoj att jobba med finns hur mycket som helst att välja bland när vi funderar över låtar och annat som ska höra till showen.

  Några i gänget drog i eftermiddag på väg på discot i Boxholm- hoppas ni hade kul säger vi som blev kvar hemma. Vi får säkert höra mer om det om en vecka när vi ses igen. Tills dess säger vi: Hej Hopp diskpropp! • 2012-03-08 kl 20.16

  VIKTIG INFORMATION TILL ALLA I KANDEKANVI


  Nästa tisdag är det dubbelgrupp på förmiddagen för alla KanDeKanVi:are den här dagen.

  OBS ÄNDRINGAR

  Discot på eftermiddagen faller under fritidsaktiviteter så vi kan inte åka tillsammans som KanDeKanVi däremot är alla Ni som vill åka välkomna att komma dit med egen personal.

  Tiden är 15-19 det kostar 30 kr i entré då ingår kaffe, kaka korv och läsk. Godis finns att köpa där för den som vill. Det är i Boxholms församlingshem.

  Ingela och Annelie kommer alltså inte att följa med. Vi ber om ursäkt för att det blev så här men vi hade inte en tanke på att det var fritidsaktiviet, när vi inte uppträder. Nu vet vi och har lärt oss det! Tack för att Ni förstår!

  INFO OM ATT TA SIG DIT

  Boxholms församlingshem ligger på gångavstånd från resecentrum i Boxholm.

  Pendeln från Mjölby kl 14.46 till Boxholm,

  Tillbaka från Boxholm kl 19.33 är i Mjölby 19.43 ca.

  Resebevis kan köpas på Pressbyrån.

  Resan kostar 80 kr tur och retur.

  Ni som har mobiltelefon kan lösa smsbiljett.

  Mer information hittar ni på

  www.ostgotatrafiken.se • 2012-03-06 kl 15.44

  Tisdagen den 6 mars


  Hujeda mej vilken rivstart den här dagen fick,  i morse när vi kom till Kulturscenen så stod  det ett gäng här med trumpeter och andra tutlurar. Vi kändes oss som Ranelid och sa, oj oj oj, men som tur är så är inte allt som det verkar. Så är det ju ganska ofta i livet tänker vi nu att saker och ting inte är som det verkar om man bara vågar eller har tålamod att titta på det ur en annan synvinkel, eller någon annans synvinkel.  I det här fallet så ringde vi till Medborgarservice här i kommunen, det de inte har koll på där, är inte värt att ha koll på. De hade bara en bokning på lokalen och det var våran, för säkerhetsskull så frågade vi en av ”tutlurarna” om de skulle va på scenen, men det skulle de inte- phu säger vi! Tänk så bra det löste sig ändå!

   Det har varit en bra dag, vi har filat lite på vårat monsternummer alá Lady Gaga. Vi har pratat lite om nästa veckas utflykt- vi är inbjudna till Boxholm det ser vi fram emot. Nu ska vi ännu en gång lösa transport frågan- det lutar åt pendel denna gång, men vi vet inte ännu- spännande. Vi lovar att alla ska information innan denna vecka är slut om hur vi ska åka dit.

  Vi har pratat lite om vad vi ska hitta på under våren, vilka framträdanden som är inbokade. Vi tycker att det är så skoj att så många vill se oss. Det gör oss glada att vi får göra andra glada.

  I båda grupperna har vi repeterat och ”filat” till  några av våra ”gamla” nummer. Inget är så bra att det inte kan bli ännu bättre - eller hur!

  Vi har repterat övningarna ”härmringen”  och förmiddagsgruppen körde även en genomgång av  ”växande monstret”. Växande monstret är en övning i slowmotion där man börjar med en person som är tagare, de deltagare han fångar tar tagaren i hand och så ”bygger man på” monstret tills alla är fångade. Det är en övning som stärker kroppskontrollen och samarbetsförmågan. Vi gjorde även idag  flera övningar med stängda ögon och lyssnade på instruktioner. Jättesvårt, men skoj och så tokigt det kan bli. Men det gör inget, det viktiga är ju inte att göra rätt utan att våga prova, igen och igen och igen.  Den nya massage-berättelsen om våren är populär och vi använde den i båda grupperna.  Ett bra sätt att avsluta dagen oavsett om det är för eller eftermidddag, i lugn och ro, få varva ner och  bara vara en stund.

  Nu avrundar vi för dagen, å du- du vet väl om att du är värdefull?! 

  Nästa vecka nya mål, nya utmaningar…mot Boxholm!  Morsning och Goodbajs så länge • 2012-02-28 kl 16.44

  Tisdag 28 februari - På´t igen bara...


  På´t igen då…

  Sportlovet är slut och idag körde vi igång igen i KanDeKanVi. Pigga och glada – nåja- träffades förmiddagsgruppen på Kulturscenen igen.

  Ur KanDeKanVi synpunkt känns lovet egentligen tämligen onödigt, vi vill ju helst repetera jämt tillsammans. Men det går ju inte- vi måste ju hinna sköta våra andra vanliga jobb också som vi har inom kommunens dagliga verksamhet.

  I dag var scenen nymålad så det doftade målarfärg så det stod härliga till. Tur att det numer är ofarlig färg som det målas med annars hade vi nog blivit mer än lovligt konstiga.

  På förmiddagen idag så gjorde vi övningarna spegeln och härmringen.

  Spegeln har vi berättat om förut så det kan ni läsa om i ett tidigare blogginlägg.

  Härmringen är en övning där vi står i ring och en efter en hittar på varsin rörelse som de andra i ringen härmar. En bra övning där alla får chansen att vara ledare och styra gruppen utifrån sin egen förmåga. Att få öva följsamhet och kroppskontroll nog så viktiga övningar som man aldrig kan få för mycket av.

  Då vi idag hade en gäst och potentiell KanDeKanViare i dag på besök så provade vi att göra en övning utifrån hans förutsättningar. Vi andra fick blunda och lyssna på instruktioner, inte helt enkelt men nyttigt då det ger oss en liten förståelse för hur det är att vara blind. Det som är enkelt för oss att se och härma är inte lika lätt att härma när man får berättat för sig vad som förväntas. En nyttig övning för såväl ledare som deltagare.

  Så har vi varit och nosat lite på ett par nya låtar, en salig blandning. BAO-orkester och Lady Gaga, det blir grejer det. 

  Det är lika fränt varje gång ett nytt nummer ”föds”. I dag har vi känt på musiken, dvs vi har spelat låtar och rört oss på scenen för att se vad som händer i oss och med oss när vi hör vissa låtar. Annelie och Ingela har under tiden studerat vad som händer och så vips kan nya danssteg bli till, känslor blir till dramatiseringar.

  Det är häftigt att få vara med om, hur det liksom bara ”blir” ibland, när man minst anar det så har man om,  har man ett shownummer som skulle kunna få självaste Lady Gaga att bli avundsjuk. Ja det var allt för idag.

  Vi ses om en vecka. Morsning och goodbajs! • 2012-02-28 kl 14.25

  Sidrubrik


  notistext

 • 2012-02-27 kl 09.38

  I MORRN ÄR DET DAX...


  Tisdagen 28 februari alltså i morrn är det dax igen, nystart efter sportlovet, vi kör i gång som vanligt  på Kulturscenen, Lagmansskolan. Vi ses där!

 • 2012-02-20 kl 09.11

  SPORTLOV


  ..tar vi den här veckan- vi ses igen tisdagen den 28 februari på Kulturscenen i Mjölby!  Vi ses då taggade som bara den...

 • 2012-02-14 kl 13.42

  DID BOKEN


  ...som ni ser på rubriken på det här blogg inlägget så är vi fortfarande kvar i den internationella svängen, did boken betyder ungerfär lite slarvigt "vi har gjort Boken". Vi menar att vi idag har varit på Bokens äldreboende och sjungit och showat för publiken där. Det var uppskattat tror, många klappade med och såg glada ut. Då blir vi också glada. Det är det som är det fina med glädje att ju mer man ger desto mer får man! Fiffigt va. I dag är det alla hjärtans dag så det passade utmärkt att köra vår show med kärlekstema. 

  Men did boken- varför skrev vi så? Jo för att en trummis vi har jobbat med Abbe Enhörning, skriver alltid det på sin facebook när han gar gjort ett gig, did Skövde, skrev han när han varit där tex. Så nu skrev vi "did Boken" för det var ju precis det vi gjorde.

  Så fick vi fika, det smakade gott och varsinn blomma. Linus berättade att han skulle ge bort sin blomma till en tjej. Men han sa inte vad hon hette. Fina champangefärgade rosor med en röd rand i supersnygga!  Nästa vecka har vi sportlov, skönt, det behöver vi efter den här rivstarten som vi gjort den här vårterminen, fullt ös är väl bara förnamnet, först sätta i hop en show i en hast, sedan översätta den till engelska för att sedan veckan efter återigen göra den på svenska.  När vi fikade på Boken i dag efter föreställningen pratade vi lite om det vi har fått vara med om i KanDeKanVi sedan vi började showa tillsammans, det var en hel del, många glada minnen och vi skrattade gott åt flera tokigheter som när Tessan glömdes vid rampen, det hysteriska giget i Linköping när vi kastade oss i bussen för att hinna både i väg och hem. Ja mycket stolligheter har det varit och mer hoppas vi att det blir, men först lite minisemester en sportlovsvecka. Veckan efter sportlovet  ses vi igen den 28 februari på Kulturscenen i Mjölby.

  Tills dess må så gott och passa på att kramas ordentligt nu då på alla hjärtans dag. Vi tycker att man kan ge sig själv en liten klapp på rumpan också, precis så som vi gör när vi showar. Men för jösse namn klappa inte nån annan på rumpan för då hamnar ni på löpsedlarna.

  Morsning och goodbajs  så  länge! • 2012-02-07 kl 16.09
  Här är det Oh my God vilket konstverk!

  WELL DONE...


  Då så var det gjort- och inte bara gjort utan med bravur avklarat! Vi har i dag uppträtt för många ungdomar i Kungshöga skolans aula och för Kommunens representanter och utländska representanter från andra länder. Flow4you heter projektet vi har varit en del av och det finns mera att läsa om det här på kommunens hemsida. Kommunikation är ett av nyckelorden i det här projektet, så passande att vi fick vara med, det är ju ständigt det vi jobbar med i KanDeKanVi. Det kändes bra att sätta i hop showen i dag, det är ju första gången som vi gör det, vi har ju bara övat var för sig i grupperna innan så det kändes bra att få se helheten. Alla gjorde en strålande insats, nya solister, Western Dramat blev precis så som vi hade hoppats, folk skrattade åt poängerna och vi sjöng av hjärtans lust.  Cowboyhattarna satt som gjutet och Elvis, vi säger bara Oh my God vilken Elvis vi har i KanDeKanVi.Havet gjort av tyg blev effektfullt och så en solodans bland vågorna- så bra så hälften hade varit nog.

  Just det fikat ja hur kunde vi nästan glömma...Semlor och kaffe och varsinn ros fick vi- semlor mums fillibabba- ni hör ju själva att va artist är verkligen livet på alla sätt och vis, Tack säger vi till teknikern Morgan Juvheden som var med-snygga lampor och fräna mikrofoner-det ska man ha!

  Ingela och Annelie var med besökarna även på eftermiddagen och gjorde spegel-övningen med dem. Ett konstverk gjorde de också som symboliserar kommunikation på olika sätt. Tack för att vi fick vara med säger vi till en annan Ingela i Kommunen och till Mia, det var görsköj! Nu ger vi järnet nästa vecka på Boken dit vi ska och uppträda! • 2012-01-31 kl 15.02
  Mikrofon?!

  It´s close...


  Det är nära nu! Bara en vecka kvar. I dag har båda grupperna arbetat hårt och flitigt med showen som vi ska framföra nästa vecka. Det flyter på,in och utgångar börjar sitta, de nya dansstegen likaså. Vi har lagt till och dragit ifrån i sann KanDeKanVi-anda. Ofta tänker vi att "sä här ska det va" men så blir det inte så men i slutändan kan det bli jättebra i alla fall. Vi hade tex en tanke om hur skulle framföras men så idag fick vi lite feeling och när allt annat som ska göras redan satt så tog vi tillfället i akt och la in ännu lite mera nytt på låtlistan så nu mina vänner  blir det dueller och Cowboys, knallpulver och fagra damer allt i en skön blandning. På tisdag har vi riktigt ljud och ljus igen då kommer vi få ännu mera feeling.

  Åsså har vi en fråga vad ser ni på bilden?

  En loka flaska med mjölk eller en mikrofon?  Ja det kan man undra vi använde den som både och...   :)

  Vi ser fram emot nästa tisdag vi ses då!

  Info till alla KanDeKanViare

  7 februari samling 9.00 Kungshöga skolans första entré från parkeringen sett, vi uppträder kl 10.30 ca 30 min därefter får vi fika.


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: