Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
onsdag 17 oktober 2018

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-05-22 kl 15.53

  Nu är det nära igen...


  En vecka kvar till preimiär eller egentligen mindre än en vecka eftersom vi ska göra en extra föreställning på måndag den 28 maj på Kulturscenen i Mjölby. Så blir det premiär dagen efter- lite typiskt KanDeKanVi på nått sätt att göra saker i omvänd ordning, men allt blir bra när det blir som det blir även om det kanske inte blev som det var tänkt. Fränt är det i alla fall att det är så nära nu. I dag har vi haft hjälp av våra scenarbetare Monika, Marie, Angela, Annika, Elisabet och Malin var med och hjälpte till- hoppas vi inte glömde att räkna upp någon nu. Deras arbete syns kanske inte så mycket men det är mycket värt att vi bakom scenen får hjälp med vilka kläder vi ska ha på oss åt vilket håll vi ska gå in och att vi får med oss en mikrofon in. Vi har fler solister den här showen, jätteskoj, att få se hur alla utvecklas och blir trygga i att stå på scenen och uppträda för publiken-det är så skoj och så rörande, idag grät både Ingela och Annelie när vi repade, först av skrattade de så mycket att tårarna kom sedan kom tårarna för att de blev så rörda. Fint blir det, och mycket drag, och show och fart och fläkt och ja... det kommer helt enkelt bli görsalätt att klappa takten. Vi känner oss nu redo och taggade för att få spela inför publik. Så nu hoppas vi såklart att det kommer mycket folk även på måndagen. Har du inte köpt biljett är det hög tid att göra det nu.

  Vi ses på måndag eller tisdag!  Mors kors drag under galosch...en! • 2012-05-18 kl 20.17

  E X T R A FÖRESTÄLLNING


  CRAZY IN LOVE

  MÅNDAG 28 MAJ KL 19.00 

  Gör vi en exklusiv extra föreställning på Kulturscenen i Mjölby.

  Biljetter kommer att säljas vid entrén, kassanöppnar 17.30. Begränsat an tal platser så först till kvarn... Vi ses! • 2012-05-15 kl 16.04

  TISDAG 15 MAJ - DET FALLER PÅ PLATS...


  ...Ja! Så är det! Det faller på plats det ska man inte förväxla med det faller pladask, vilket det också gör här och där i showen, fast bara på de ställen där det ska falla. Nu blir ni nyfikna va?! Undrar vad vi menar? Jo Ni som har varit lyckans ostar och fått tag på en biljett till vår show den 29 maj, ni kommer få se vad vi menar, ni andra får ge er till tåls tills vi kan sätta upp showen nån annan gång nån annanstans.  I dag har vi repteterat allihopa på samma gång. Det är bra med såndana rep man får liksom lite helhetsbild av saker och ting. Inledningsvis pratade vi om möjligheter och svårigheter. Att alla vi i KanDeKanVi har någon typ av svårighet, det har inte bara vi utan alla människor. Alla kan inte vara bra på allt men alla kan vara bra på något och om alla gör det de kan så blir det så bra som det bara kan bli. Å det är alldeles tillräckligt! Varken mer eller mindre behövs! Alla gör nått och så blir det nått bra. Den tanken är bra tycker vi. Mitt i allt finslipandet av showen så kommer Ingela på den briljanta ide´n att byta ut en låt- så så fick det bli, vi ska "känna" lite på det tills nästa gång då ska vi ta beslut, men de här solisterna verkar inte ha några problem med att lära sig en ny låt, och han i mitten, Snygg-Johan han njöt av att ännu en gång få vara scenens mittpunkt.  Som sagt vi repar vidare. Nästa vecka ses alla KanDeKanViare på eftermiddagen! Så tills dess- no stress! 

  Mors mors! • 2012-05-10 kl 08.26

  ÄNDRING AV TID 15 MAJ


  Nästa vecka 15 maj träffas på grupperna på förmiddagen kl 9-11 på Kulturscnenen i Mjölby- vi ses då!

 • 2012-05-08 kl 13.05

  S L U T S Å L T


  Tisdag betyder KanDeKanVi som betyder glädje, skratt, gemenskap teater och show. I dag är vi extra glada för Annelie och Ingela berättade att biljetterna till showen är slutsålda, inte nästan slutsålda utan H E L T slutsålda, det finns inte en biljett kvar att uppbringa, alla- vi repeterar A L L A  biljetter är slutsålda, HELT slutsålda! Vi säger det igen H E L T   S L U T S Å L D A. Så skoj, vi tror knappt att det är sant, och ännu roligare är att det nu finns en väntelista, en kölista där ca 50 personer står i kö för att få köpa en biljett. Kan ni fatta?! Vi kan det knappt! Vi tycker att det är så roligt att så många vill se oss, vi är glada och tacksamma för att så många har köpt biljett. Tack till alla Er på förhand, vi hoppas att ni kommer tycka att det är bra. Tack tack tack! Tack också till Er som har hjälpt oss med biljettförsäljningen, Åboden, Anderssons Elektriska, Studio Hair Art, Barberarn i Boxholm - tack för hjälpen! Nu ska vi fortsätta reptera så att allt sitter som en smäck om ett par veckor, ja för tänkt det är bara ett par veckor kvar nu till vi får möta Er i publiken igen, vi ser fram emot det så mycket.  Ni som vill köa för biljett kan skicka ett mail till kandekanvi@mjolby.se med namn och telefon nummer så kontaktar vi Er om vi får några biljetter i retur. Å vi måste bara säga det i gen det är S L U T S Å L T !

  Glad och stolt- slutsålt!  Mors mors! • 2012-04-24 kl 16.29
  Min älskling du är som en ros- en orange KanDeKanVi ros såklart! :)

  SHOWTIME


  ...idag har vi haft förmånen att få komma till Slomarps Äldreboende här i Mjölby och sjunga och showa för dem. Vi hade jätteskoj och publiken skrattade och klappade takten och några dansade och sjöng med- så vi hoppas och tror att även de hade skoj. Efteråt fick vi jättefina rosor, orangea såklart- passar våra fina t-shirt utmärkt, åsså fika, kaffe och ne...nej nej chokladboll heter det ju!  Nu får vi ladda batterierna nästa vecka för då är det röd dag 1 maj. Så då har vi ingen träff i KanDeKanVi men veckan efter ses vi som vanligt på Kulturscenen i Mölby och då går vi in i sisgta rycket av repetetitionerna. Åh vad vi ser fram emot att få möta en lite större publik igen. Ljud och ljus, liveband och annat fränt på scenen det blir grejer det och vi längtar. Biljetterna säljer bra vi har haft en annons i Östgötatidningen, det kommer ytterligare en annons nästa vecka- Såklart hoppas vi att det blir utsålt- det vore väl fränt va? Att vi kunde sälja ut Kulturscnenen och få spela showen inför en smockfull salong- vi hoppas och tror att det kan få bli verklighet. Så ni som funderar om ni ska gå- "GÖRT"!  Det hade vi gjort om vi inte hade stått på scen. Som sagt en veckas vila, röd dag nästa vecka, ha en trevlig Valborg på er allihopa så ses vi om två veckor. 

  Kram och jämfota hopp- stjärnstopp! • 2012-04-23 kl 14.08

  PÅMINNELSE INFÖR 24 APRIL


  Vi ses i morgon tisdag den 24 april kl 13.00 på Slomarps Äldreboende.

  14.00 kör vi föreställningen och sedan får vi fika.

  Ta med orange t-shirt och fjäderboan. Cowboyhatten behövs inte, vi sparar lite på det paradnumret till 29/5!

  Vi ses i morrn.

  Har ni frågor och funderingar ring Ingela eller Annelie, telefonnumren står i kolumnen till höger. • 2012-04-17 kl 20.37
  Glöm inte köpa biljetter!

  FÖRÄNDRINGENS TID


  Ute är det vår eller vinter eller vår eller vinter, beroende på när på dagen man tittar ut. Vädret växlar, förändras hela tiden, våren är på väg men den tar lite tid på sig i år. Den var ju nästan här sedan ångrade den sig och drog sig tillbaka men nu tror vi och hoppas att den är på väg på riktigt. Det är en förändringens tid ute och vi tycker att det är lite fränt med just förändringar, i bland blir de till det bättre och i bland blev det kanske inte så bra som man hade tänkt och då får man helt enkelt börja om från början och tänka på nått nytt sätt, eller prova nått annat gammalt sätt som man provade nån gång för länge sedan mensom inte funkade då, kanske kan en sådan förändring funka nu, när  man själv har förändrats. För så är det alla vi i KanDeKanVi förändras varje dag blir vi lite äldre - det är en förändring. Vissa av oss kan ha svårare för förändringar än andra, det bara liksom är så, vissa saker är lätta för någon och lite svårare för nån annan, nu förtiden är KanDeKanViarna så vana vid att saker och ting ändras efter resans gång, i början var det jättejobbigt för många att det inte blev precis så som det var sagt från början, numer så tas de här förändringarna med ro i gruppen, lite tillbaka lutat tänker man, ja ja, det blir säkert fler ändringar. För så är det, när man gör en stor show så här som vi gör så är det mycket som ändras under tiden, om vi alltid fick precis som vi ville med lokaler, biljetter, affisher, fika och annat som hör till den här kvällen så skulle vi inte behöva ändra på nått.

  Men så är det ju inte riktigt, vi måste anpassa oss efter andra som har reptid på scenen tex,  vi måste ändra oss med tider för att det ska funka med mat och boenden och personal och anpassa oss efter hur mycket pengar vi får använda, vi måste ändra oss och tänka om hela tiden - och det går så bra. Det funkar så fint i alla fall. Det märks i gruppen att vi litar på varandra nu, att det kommer att ordna sig även om det inte blev som det var sagt från början, vi litar på att alla fixar det de ska göra på scenen, vi har fler klädbyten än vi haft förut, vi har fler nummer och fler solonummer och vi är redo! Vi har förändrats enormt till det bättre sedan vi började, då var ett klädbyte ett projekt som var svårjobbat, nu flyter det på så fint. Tänk vilken frän förändring! Fränt att få vara med om att en grupp kan förändras så mycket på så kort tid ändå- även om vi har rutin så har vi inte varit en grupp mer än ca 2 år.

  Ett härligt gäng träffades i dag igen efter två veckors ledighetI dag har vi repteterat på en mini-show som vi ska framföra på Slomarps Äldreboende nästa tisdag- det ser vi fram emot, vi har varit på Boken innan men Slomarp är nytt. En av våra deltagre bor ju granne så det blir ju en förändring för henne att bara gå rakt över gården. I dag har alla fått en material att ta hem och repa till. Ingela har varit iväg och repterat en gång med bandet- det svänger så klockorna stannar- säger hon. Biljetterna har släppts och försäljningen går bra, i veckan som kommer är det annons i tidningen. Vi håller tummarna för att vi får sälja många biljetter. Repterar gör vi näst nästa vecka igen, nu laddar vi batterierna för att åka på miniturné nästa vecka igen. Tills dess säger vi Tjipp Tjopp - Jämfotahopp!

  Till Er som undrar varför det inte är så mycket blider längre på bloggen så är det för att det är svårt att lägga in dem här. Däremot lägger vi varje tisdag ut bilder, eller vi har som målsättning att göra det på facebook sidan som vi har. Där skriver också mer om vad vi gör. Välkomna dit!

  INFO INFÖR NÄSTA TISDAG 24 APRIL

  SAMLING 13.00 PÅ SLOMARPS ÄLDREBOENDE, VI SHOWAR KL 14 SEDAN FIKAR VI TILLSAMMANS INNAN VI ÅKER HEM.

  TA MED ORANGE T-SHIRT, FJÄDERBOA OCH EGEN COWBOYHATT OM DU HAR. • 2012-04-16 kl 09.03

  INFO INFÖR 17 APRIL


  Lite info inför "nystarten" på tisdag den 17 april. Båda grupperna samlas kl 9.00 på Kulturscenen.

  Så denna dagen har vi bara förmiddagsgrupp.  Glöm inte frukt och kaffe.

  Vi ses  / Annelie och Ingela • 2012-03-20 kl 16.18
  Så här ser biljetterna ut- i april släpps de!

  20 mars - Tystnad tagning...


  ...lite så kändes det i dag när vi i eftermiddagsgruppen turades om att vara publik åt oss själva. En bra övning för att  få se det som händer på scenen. Man får en annan uppfattning om hur det ser ut. Det som känns konstigt och överdrivet eller lite larvigt på scenen kan få häftiga effekter när man sitter i publiken. Det var frigörande för alla, efter den övningen bjöds det på spontandans och så pratade vi om setlisten till showen den 29 maj. Allt är nästan klart nu med vilka nummer vi ska framföra, återstår gör sedan att repa repa repa repa och repa lite till så att vi blir helt säkra på texter och steg in och utgångar. Det låter kankse lite långtråkigt- men det är det inte. För vips som vi håller på att övar på ett nummer så kommer vi på nått mer som vi vill lägga till. Oj oj oj så bra det blir! Ja så är det! Kärrrrrrrleken är temat som vi jobbar med. På vårt sätt fixar vi nu i hop en show med det temat. Biljetterna kommer att börja säljas i april. Affishen är nu klar och ska skickas till tidningarna, där ska vi begära in en offert eller ett kostnadsförslag så vi vet hur mycket det kommer att kosta att annonsera i tidningrna. Vi har börjat fundera lite över rekvisita och andra bra och ha grejer. Det är så skoj, vi har massor av ideér men bara en show. Förmiddagsgruppen repade på flitigt och han börja på ett nytt nummer idag- det är nästan som ett "mirakel" hur mycket vi hinner på tisdagarna. Men nu är den här tisdagen till ända och vi syns igen nästa vecka, tills dess säger vi Tack och hej puddingpastej!

 • 2012-03-13 kl 16.05

  Ännu en tisdag...


  ...läggs till handlingarna. Allt blir inte alltid som man har tänkt sig. Men kan bli bra ändå på något sätt. I dag har vi repat tillsammans i helgrupp. Bra och nyttigt på alla sätt och vis. Det är lättare att se en helhelt när alla är på plats. Vi kan nu se och känna att vi har bra material att jobba med till den 29 maj, för då är det alltså dags, vi ska showa på hemmaplan på Kulturscenen här i Mjölby. 

  Självklart ska bandet vara med och ljud och ljus ska vi också ha såklart. Vi längtar efter att få möta publiken igen. Många bra nummer har vi redan fått i hop, några har vi tom repat inför publik, men nu ser vi fram emot att få göra dem på riktigt, från stora scenen för en vad vi såklart hoppas fullsatt publik. Vi kommer att sälja biljetter runt om i kommunen. De ska kosta 100 kr. Vi kommer att släppa biljetterna i april så nu får alla ni som är sugna hålla utkik i tidningar. Kanskse kommer vi på TV igen, vem vet, vi kan ju hoppas.  Temat är kärlek- det är så skoj att jobba med finns hur mycket som helst att välja bland när vi funderar över låtar och annat som ska höra till showen.

  Några i gänget drog i eftermiddag på väg på discot i Boxholm- hoppas ni hade kul säger vi som blev kvar hemma. Vi får säkert höra mer om det om en vecka när vi ses igen. Tills dess säger vi: Hej Hopp diskpropp! • 2012-03-08 kl 20.16

  VIKTIG INFORMATION TILL ALLA I KANDEKANVI


  Nästa tisdag är det dubbelgrupp på förmiddagen för alla KanDeKanVi:are den här dagen.

  OBS ÄNDRINGAR

  Discot på eftermiddagen faller under fritidsaktiviteter så vi kan inte åka tillsammans som KanDeKanVi däremot är alla Ni som vill åka välkomna att komma dit med egen personal.

  Tiden är 15-19 det kostar 30 kr i entré då ingår kaffe, kaka korv och läsk. Godis finns att köpa där för den som vill. Det är i Boxholms församlingshem.

  Ingela och Annelie kommer alltså inte att följa med. Vi ber om ursäkt för att det blev så här men vi hade inte en tanke på att det var fritidsaktiviet, när vi inte uppträder. Nu vet vi och har lärt oss det! Tack för att Ni förstår!

  INFO OM ATT TA SIG DIT

  Boxholms församlingshem ligger på gångavstånd från resecentrum i Boxholm.

  Pendeln från Mjölby kl 14.46 till Boxholm,

  Tillbaka från Boxholm kl 19.33 är i Mjölby 19.43 ca.

  Resebevis kan köpas på Pressbyrån.

  Resan kostar 80 kr tur och retur.

  Ni som har mobiltelefon kan lösa smsbiljett.

  Mer information hittar ni på

  www.ostgotatrafiken.se


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85818

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: