Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
lördag 22 september 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-10-23 kl 16.50
  GOMORRON GOMIDDA GOKVÄLL RINGEN

  GOMORRON-GOMIDDA-GOKVÄLL TISDAG 23 OKTOBER


  Allthop en en jäkla fart.

  Så är det när vi värmer upp, eller ja egentligen i allt vi gör i KanDeKanVi! 

  Allt på en gång- ju rörigare desto härligare!

  Rubriken i dagens blogginlägg är en uppvärmningsövning.

  En övning som inte bara sätter fart på ”kroppastollen ”utan också sätter fart på skrattmusklerna.

  Så tokroligt det kan bli,  jaha ni vet inte vad det är för övning – okej- man står i en ring och så börjar en person att knacka någon i ryggen och så springer man på utsidan av ringen ett varv och när man möts tar man i hand och säger, gomorron, gomiddag, gokväll, åsså försöker man srpinga fortast tillbaka till luckan där den man knackade på axeln stod.

  Så mycket spring så mycket skratt, så tokigt det kan bli. Nån springer åt fel håll, eller fel förresten det blir ju bara en variant när man springer båda åt samma håll. Nån annan ful-genade mitt igenom ringen,  ett smart drag, kankse inte elt enligt spelreglerna, men väl en fin bekräftelse på att vägen är allt målet är inget.

  En uppvärmninglek men också ett bra exempel på hur livet är ibland.

  Alla kan inte stå i en ring och göra likadant hela tiden.  Om alla gjorde det vore det inte mycket till varken ring eller lek.  Om alla alltid följde alla regler så skulle

  det ju inte heller funka. Tänk tex om alla barn ALLTID hade lyssnat på sina föräldrar, då hade vi fortfarande levat på stenåldern, tänk om  ingen hade vågat göra något som ingen annan i ringen gjorde, då hade vi inte fått skratt så där högt och hjärtligt i dag på repetitionen.

  Tack å lov för folk som vågar sticka ut och göra saker lite annorlunda, så mycket härligare ringen blir då. Så mycket härligare världen blir då.

  Tack och Ajö- körv med brö´! • 2012-10-23 kl 16.46

  Sidrubrik


  notistext

 • 2012-10-16 kl 16.50

  We were here- Norrköping!


  Då så har vi vidgat våra turnévyer ytterligare en liten bit. I dag har vi varit på Thapperska i Norrköping.

  Mycket trevligt. En trevlig publik som klappade och sjäng med för glatta livet. En liten liten scen, utan handtag vid trappena att hålla i men väl en hiss upp till scenen- tummen upp för det. Tummen upp också för att Morgan Juvheden från Fegge och Mattes följde med (på sin lediga dag ska tilläggas) och körde ljudet åt oss- det hade inte funkat annars. Återigen insåg vi hur svårt det här med kommuntikation är. Ljudanläggning fanns det visserligen- i ett annat rum i ett skåp och med bara en mikrofon. Nu är inte vi sånna- utan vi tar det som det kommer- vi tänkte om och gjorde en föreställning lite så där unplugged- plugglöst helt enkelt och det funkade det också. 

  När vi repade fick hästen ett skrattanfall och hästskötar cowboyen också- de blev liksom liggande i en hög på golvet. Först med benen rätt upp och sedan bara helt pladask på golvet- det såg så skoj ut. På facebook lyckades vi få till några bilder på fnitteranfallet. Tänk vad det smittar när någon är så där full i fniss och bara tokskrattar.

  Vadstena buss och chauffören Sven tog oss tryggt dit och hem. Mat fick vi på plats pasta och skinksås mycket gott och så fika. Världens största kanelbullar de var stora som dasslock- på riktigt! Fränt! Det smakade bra. 

  Det var många som var nyfikna på vår julshow och som ville veta mer- kul vi berättar gärna. Det finns mer info att läsa på facebook och biljetterna säljer på bra! Vi ser så mycket fram emot jul! I bussen hem hade vi en mycket intressant diskussion om när det är lagom att det kommer snö. Någon tyckte två dagar innan julafton och så kan det försvinna två dagar efter nyårsafton. Men julshowen då. Det skulle ju va fränt med lite snö runt den 3 och fjärde dec- eller hur?! Så det kan ju få komma en skvätt då och sedan kan det ju töa bort och sedan komma tillbaka två dagar innan julafton- vad säger ni ska vi bestämma det?!

  Fast det går ju inte- sånt kan man ju inte bestämma. Men vi kan ju önska eller hur - så då önskar vi att det blir så.

  Snipp snapp snut- Nu var dagens blogginlägg slut. • 2012-10-09 kl 13.09

  Alle man på scen...


  Alldeles lagom snabbt…tar julshowen form.

  I dag har vi repat i helgrupp. Alla börjar ha kolla på vart de ska stå och gå, vilka nummer som sitter ihop. I dag har vi repat på slutet. Kanske låter det lite konstigt att vi så här i början av hösten repar på det som är slutet på julshowen, men det gäller att passa på när vi är alla på scenen. De andra numren kan vi repa i halvgrupp och sedan sätta ihop, men vissa nummer blir bäst när vi repar tillsammans.

  Vi har sagt det förr men säger det igen- det är fantastiskt skönt att repetera på

  Kulturscenen, gott om plats, för alla. Toaletterna ligger ju dock lite avsides så för att ta sig dit om man är hjulbent dvs sitter i rullstol så måste man gå runt hela huset på utsidan, lite märklig konstruktion tycker vi- men det funkar. Även dagar som den här när regnet står som spå i backen, då får man ha en kvick assistent eller ett stort paraply- helst både och. Värre blir det förståss i vinter när det blir snö och slafs som man ska ta sig igenom också- men det löser sig det också det brukar det göra när KanDeKanVi är i farten.

  På ett eller annat sätt så löser det sig liksom.

  Nästa tisdag ska vi på turné till Norrköping. Det ska bli skoj. Kl 9.30 kommer bussen som ska ta oss dit. Vi längtar lite, eller lite förresten- vi längtar mycket! Så det så!  Men till dess säger vi Hejsan Svejsan Kollifejsan! • 2012-10-02 kl 15.48

  GÅ & STÅ


  ...fram å tebax hit och dit och så ett varv till, ut och vänd och in igen. Ungefär så lät det i dag på repetitionen när vi övade var vi skulle gå och stå. Bilder hittar ni på vår facebooksida. Att omvandla valsstegen som vi övade för några veckor sedan till grupp koreografi är inte heller det helt enkelt, men om man håller tungan rätt i mun lyssnar och tittar på varandra och på regissören så funkar det fint. Först till höger och sen till vänster, ena hållet- andra hållet, allt i takt till en av julsångerna. Så småning om så lossnar det och hela gänget gungar så fint åt ena hållet och andra hållet. Tjusigt blir det. Ett tag såg det ut som om vi hade partajat loss på julglöggen det gungades hej vilt åt olika håll. Men efter en stund satt det som en smäck. Vi har gått igenom flera av de nya numren. En del känns redan klara andra kommer vi att behöva jobba mer med. Vissa kommer strykas andra kommer läggas till- ännu är det bara en "grund-stomme" som vi jobbar med. Men det kommer att bli bra. Riktigt bra. I år har vi flera talroller skoj det har vi inte haft så mycket i de tidigare föreställningarna. En utveckling som är lite invecklad men vi kommer inte att avveckla den. På tal om veckla- vi är tillbaka om en vecka. Tills dess! Ajöss alla löss!

 • 2012-09-27 kl 20.43

  Skäggetorp come and gone Torsdag 27 sept


  Så har vi då gjort det ige, varit på miniturné. I dag var vi återigen i Linköping, Vadstena buss tog oss dit och hem tryggt och säkert, dagens chaufför hette Arne tror vi, han kan ha hetat nått annat också men vi tror att det var Arne.  Det var roligt att Morgan, teknikern från Fegge & Mattes följde med, allt fanns på plats i kyrkan hade vi fått veta så det enda vi behövde var en tekniker. Nu fanns det ingen budget, men kan ni tänka Er Fegge & Mattes sponsrade oss med Morgan. Det är vi glada för- TACK- så mycket. Han är så duktig och vet ju precis hur vi vill ha det och så vet han när Ingela rör till det och kastar om låtar och byter plats på dem, så ändrar han det så att det liksom aldrig märks. Det är proffsigt tycker vi.  I dag blev vi bjudna på mat OCH kaffe, spagetthi och köttfärssås fick vi, mycket mycket gott var det. Kaffe är alltid gott och med en liten kaka till var vi mätta och glada och kunde ge allt i showen. När kyrkklockorna ringde oss samman så utbrast vår Snygg.-Johan HALLELUJA, det hade han övat på i flera dagar. Det var inte jättemånga som hade kommit till kyrkan 60-70 personer kanske, lagom många, alla sjöng med och skrattade och var glada. Det blir vi också glada för! På vägen hem sjöng vi julsånger, vilket härligt gäng det här är. Så mycket glädje och så roligt vi har tillsammans! De som jobbade i kyrkan berättade att de ville komma till Tranås och kolla på oss- hoppas att de gör det- det skulle vara jätteskojigt! Nu är det tack och godnatt för idag. Två KanDeKanVi dagar på en vecka tar på krafterna. I morrn ska några vara lediga och andra ska jobba som vanligt. På tisdag ses vi igen. Då kör vi hårt för nu är det en helt ny show som ska tränas in. Tills dess Moss moss- tomtebloss!

 • 2012-09-27 kl 20.42

  Sidrubrik


  notistext

 • 2012-09-25 kl 15.30

  Tisdagen den 25 september - Grymt bra!


  Så går en tisdag från vår tid och kommer aldrig åter…

  Men ack så mycket roligt man hinner med på de här KanDeKanVi-tisdagarna.

  I dag har vi gått igenom julshowen hur den är tänkt, vilka som ska göra vad, vilka som har solon och vilka som har tal-roller.

  Ännu är det bara en grovskiss på hur det KAN bli det betyder inte att det helt säkert kommer att bli så här. MEN vi jobbar utifrån det här och vi måste erkänna att det här blir bra- riktigt bra tom.

  Vi har alla önskat låtar och det är så roligt när just ”min” önskan är med på set-listen, dvs listan som ska köras i showen.

  Alla kan såklart inte få med just sin egen önskan i allt-alla gånger, men vår måslättning är att alla som vill sjunga solo nån gång ska få chansen att göra det, för alla kan tex inte sjunga solo  i alla shower eller dansa längst fram hela tiden. Vi är ett gäng som ska göra det här tillsammans, alla måste få synas på det sätt som de är bekväma med det innebär att rollerna ska fördelas, solon och annat ska övas in. Någon får rollen och nån annan får vara backup.

  Någon blir besviken för att de inte får nått solo i just den här showen och behöver kankse påminnas om att i förra showen gjorde samma person flera bärande soloroller.

  Det är svårt att komma ihåg när gänget består inte bara av en hejdundrande kör som skulle kunna få Louise Hoffsten och Linköpingslaget i Körslaget  gröna av avund utan som också består av idel superstjärnor som alla vill ha sina 5 minuter i rampljuset även i denna showen.

  Det som brukar vara svårt att få folk att vilja uppträda ensamna på en stor scen är inte problemet här, vårt problem är att showen inte kan vara så lång att alla får göra precis så många solonummer som de vill. Vi tror ändå att det blir bra det här, en bra blandning på låtar jullåtar och andra välkända örhängen. Vi tror på det här- på showen – på gänget och är övertygade om att det kommer blir en helt galen julshow även i år även om inte alla kan sjunga solo hela tiden!

  Det blir grymt bra helt enkelt!

  Övningarna idag har bestått i text-traggel, långa och korta slut när man sjunger,

  Olika steg, gå in och gå ut, ja det gamla vanliga alltså. Det är verkligen fantastiskt hur snabbt regi tas numer, hur kvickt danssteg sätts och hur snabbt alla lär sig texterna. Det handlar såklart om en vana, att jobba in låtar på det sätt som vi gör.

  Men också om en trygghet, i gruppen är vi numer trygga i att vi kan och klarar av

  tom lite tillkrånglade saker,  som vi får ”träla” lite med för att få det att sitta.

  Vi litar på varandra och att det kommer att bli bra, det kan fortfarande vara lite svårt att avgöra om man är lång eller kort. Vad spelar det för roll tänker ni? Jo om man är lång behöver man stå längre bak i kören annars skymmer man de som är korta. Fast det handlar väl egentligen inte så mycket om att man inte vet om man är lång eller kort- utan att det är göddigast att stå längst fram vid scenkanten kanske?!

  Som sagt vi repar vidare- hoppas ni vill fortsätta följa oss här på bloggen och på facebook.  Vi är tillbaka här om en vecka- eller kanske mindre för på torsdag ska i på turne´i Linköping igen- det ska bli sköj- så vem vet kankse kommer det nått litet blogg inlägg här med lite bilder och grejer- vem vet-Mors kors sockerkakssmet! • 2012-09-25 kl 15.29

  INFO INFÖR TORSDAG 27 SEPTEMBER


  BUSSEN GÅR 15.30 FRÅN LUNDBYGATAN, TA MED ORANGE T-SHIRT OCH COWBOYHATT OM DU HAR EGEN. VI FÅR MAT DÄR. 

  OM MAN VILL TAR MAN MED EN FRUKT OCH EN VATTENFLASKA!  VI KOMMER TILLBAKA TILL MJÖLBY OMKRING 20.00. • 2012-09-18 kl 13.10

  Det blir aldrig riktig som man har tänkt sig...


  …tur är väl det, för tänk vad trist om allting alltid blev precis så som man hade förväntat sig.  Alltså vi menar hela tiden, alltid och allting. Inget utrymmer för att hitta på nått annat. Det där ”nått annat” som oftast blir rätt så bra fast man inte hade en tanke på att det skulle kunna bli bra. Har ni någonsin blivit bjudna på spontanfest- alltså en fest som inte varit planerad? Oftast är det de festerna som blir de allra roligaste, man har inga förväntningar utan går dit helt förutsättningslöst- och så brukar det bli rätt så skoj.

  Precis så var det för oss idag i KanDeKanVi- vi hade gjort en jättebra planering om vad vi skulle göra idag, grupp övningar och enskilda övningar. Men inget blev som vi hade tänkt. För när vi kom till Kulturscenen så var den bokad, skolorna har studiedag så på förmiddagen så var där en massa pedagoger och hade föreläsning och på eftermiddagen kom Riksteatern dit. Så vi fick flytta på oss.

  Det gör vi så gärna- denne ”någon” ni vet hade missat att informera oss, denne ”någon” kan vara nån av oss eller nån annan, det är helt oviktigt för allting löste sig på ett bra sätt i alla fall. Det gör det nästan alltid om man bara vill tro och hoppas att det är så. OM man väljer att se möjligheterna istället för svårigheterna.  Svårigheterna just i dag var ju att hux flux var vi ett glatt gäng utan nånstans att vara- möjligheterna bestod i att få en annan låne-sal och att  tänka om lite kvickt i planeringen.

  Så det som vi hade tänkt att göra får vi möjlighet att göra nån annan gång i stället, svårare än så är det  inte.

   Förra veckan bloggade vi inget om vad vi gjorde, men vi improviserade hej vilt, på längden och tvären, vi åkte bil -på låtsas såklart. Improviserade med både tal och rörelser. Bilder från den övningen hittar ni på vår facebook sida. Nog om förra veckan.

  Idag då – vad har vi gjort idag? Jo -arbetet i dag har bestått i att förbereda julshowen, på kickoffen vi hade kom vi fram till massa bra ideér som vi kan använda oss av.

  Idag har vi börjat repa lite grann på några nya bra nummer.

  Vi har arbetat med några texter och lite nya rörelser till en del låtar.

  Vi har lyssnat på några låtar för att se om vi känner nått för dem. Så kommer vi hålla på nu ända fram till dess att set-listen för julshowen är klar.

  Det här kommer bli en gör-bra julshow, vi ”kännert”,

  vi pratade om idag hur det känns att vi nu börjar om med en ny föreställning.  Någon kände sig glad, andra känslor vi kände var; pirrig, spänd, lycklig, förväntansfull, lite busig, lite trött och nöjd. Precis som det ska vara alltså. 

  Precis som det ska vara när det inte blir som man har tänkt men blir bra ändå på nått sätt.

  Morsning och goodbajs- minimajs! • 2012-09-04 kl 12.22
  Improvisationsövningen: "Älskling jag är hemma"

  Tisdag 4 sept- Alla pratar gibberisch...


  GIBBERISCH OCH ANNAN GOJJA…

  Kommunikation när den är som bäst och värst alltså.

  Tänk att det ska va så svårt det här med att prata så att andra förstår och att lyssna på det som sägs och inte bara tolka det man hör.

  Dagens dubbelgrupp började med att vi ringde runt till ett gäng deltagare

  Som inte dykt upp, nån vänta på taxi och nån hade inte fått information om att det var dubbelgrupp. Så kan det bli. Någon dök upp lite senare- lika välkommen för det!

  Vi har fått en massa beröm för showerna vi gjorde i Linköping förra veckan- skoj tycker vi. Vi har läst facebook nu är det över 250 personer som gillar oss där- det gillar vi! Bloggen lästes även den, alla i KanDeKanVi har inte tillgång till internet därför gör vi så varje tisdag att vi läser bloggen gemensamt. Som en uppdatering på vad vi gjorde gången innan. 

  Vi uppdaterade oss bland annat på att vi faktiskt har nya i gruppen, vi pratade mycket om hur man som grupp kan hjälpa nya som kommer dit, vad som kan va bra att tänka på. Hjälpa till, förklara, berätta och ta hand om- det var vi överens om att det var bra grejer att göra. Att snäsa och inte bjuda in någon i gruppen

  Eller svara när någon frågar- var vi också helt överens om att så vill vi inte ha det i KanDeKanVi.  Så tror inte vi att någon vill ha det.  Men ibland kan någon känna sig utanför fast det inte var meningen.  När man inte förstår varann när man pratar, eller man gör saker som man brukar göra för att man är van att göra så men inte förklara varför så kan man känna sig utanför. Vi har bestämt att vi ska

  jobba mycket med att alla ska känna att man hör till och är viktig- för det tycker vi är viktigt.

  Så hur har vi jobbat med det i dag då?

  Jo förmiddagen har ägnats åt improvisationsövningar i grupp och enskilt och i par. Bra övningar för att öva samarbete och att våga.

  Vissa saker är svårt att göra ensam men kan funka utomordentligt bra i grupp.

  Gibberisch- vårt nonsens språk jobbade vi mycket med. Även det är ett bra sätt

  Att öva sig på att förstå- när det är helt omöjligt eftersom det bara är den som pratar sin gibberisch som förstår vad som egentligen menas- den som lyssnat får ju tolka alltså gissa vad den som pratar menar. Mycket intressant och framför allt roligt…tom massage berättelsen på slutet var på på gibbersich och funkade precis lika bra som annars.  Ja det var allt för i dag!

  Hej svejs -lingonfejs! • 2012-08-30 kl 19.54

  STJÄNSMÄLLAR OCH GLADTRÖTTHET 30 AUGUSTI


  I dag är Lady Gaga och Coldplay i Sverige och spelar och vi i KanDeKanVi avslutade vår Linköpingsturné med en sista föreställning i Missionskyrkan. Publiken var även i dag av den glada sorten och vi fick självklart sjunga extranummer och alla stod upp och klappade. Mycket mer stjärnsmäll än så kan det väl knappast bli tänker vi. En Lady Gaga låt körde vi såklart; Bad Romance med monsterminer och trasor och hela tjåttaballongen. Även här var publiken med och fulade sig. Det är mycket som ska sitta ihop när man gör en föreställning, bara det att komma ihåg var man ska stå när man ska gå ut, vilka kläder man ska ha på sig när man kommer in igen är ju en hel vetenskap. Lite bortskämda har vi blivit när vi gjort våra stora shower då det har varit många med och hjälpt till vilket vi såklart är tacksamma för. Men den största överraskningn har de här dagarna varit att vi fixar det ändå, även om det inte är så många med och hjälper till, de här dagarna har vi varit en minimal styrka, handledarna och några assistenter men ändå så fixade vi det. Alla hjälps åt på bästa sätt och efter bästa förmåga och allting bara flyter på. I bussen småpratas det o ditt och datt, och någon konstaterade att det var skönt att showa två dagar i rad om man nu ändå ska showa, för andra dagen (idag alltså) då visste man var toaletterna var och var man skulle hämta fika, hur låtarna skulle låta med bandet och åt vilket håll man ska gå ut och in. Någon konstaterade i bussen hem att de var gladtrötta, ett uttryck som en av assistenterna till Snygg-Johan, Annika kom på igår. GLADTRÖTT vilket bra ord. Någon frågade Hulda (handledar Ingela) om hon också var trött. Hon berättade att hon alltid är klippt slut efter ett gig, det är ingen skillnad på gigen med KanDeKanVi eller andra gig hon gör. Men att hon tycker att det är en skön trötthet, man är trött och nöjd och glad, gladtrött helt enkelt. Här ropade någon att hon var hungrig. Åsså pratade vi lite om vad vi skulle äta när vi kom hem. Tänk det var också det ett litet orosmoment när vi förut skulle ut och åka, att maten inte kunde ätas på den tiden man brukar äta mat. Nu vet vi att vi inte svälter ihjäl och att det inte är farligt att vara varken hungrig eller trött så länge som man får mat när man kommer hem och att man får sova nån gång. Att var trött är ingen sjukdom, att man sedan kan bli sur av att vara trött, det får man liksom ta, det är priset vi får betala för att vara artister. Fråga Lady Gaga och grabbarna i Coldplay imorrn om inte de är gladtrötta och hungriga efter gig. Vi tror Lady Gaga kan vara en riktigt surapa dagen efter ett gig- och vet ni det är helt ok det också. Man måste inte alltid vara glad och pigg i bland får man vara trött OCH tillochmed sur. Det hör liksom livet till. Men nu ska vi sova lite- gladtrötta och nöjda med de här två dagarna. Arrangören har beskrivit oss med orden Underbart, Härligt och Fantastiskt. Det gör att vi är mer gladtrötta än tröttsura.  Over and out!

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85818

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: