Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 19 juni 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-09-27 kl 20.43

  Skäggetorp come and gone Torsdag 27 sept


  Så har vi då gjort det ige, varit på miniturné. I dag var vi återigen i Linköping, Vadstena buss tog oss dit och hem tryggt och säkert, dagens chaufför hette Arne tror vi, han kan ha hetat nått annat också men vi tror att det var Arne.  Det var roligt att Morgan, teknikern från Fegge & Mattes följde med, allt fanns på plats i kyrkan hade vi fått veta så det enda vi behövde var en tekniker. Nu fanns det ingen budget, men kan ni tänka Er Fegge & Mattes sponsrade oss med Morgan. Det är vi glada för- TACK- så mycket. Han är så duktig och vet ju precis hur vi vill ha det och så vet han när Ingela rör till det och kastar om låtar och byter plats på dem, så ändrar han det så att det liksom aldrig märks. Det är proffsigt tycker vi.  I dag blev vi bjudna på mat OCH kaffe, spagetthi och köttfärssås fick vi, mycket mycket gott var det. Kaffe är alltid gott och med en liten kaka till var vi mätta och glada och kunde ge allt i showen. När kyrkklockorna ringde oss samman så utbrast vår Snygg.-Johan HALLELUJA, det hade han övat på i flera dagar. Det var inte jättemånga som hade kommit till kyrkan 60-70 personer kanske, lagom många, alla sjöng med och skrattade och var glada. Det blir vi också glada för! På vägen hem sjöng vi julsånger, vilket härligt gäng det här är. Så mycket glädje och så roligt vi har tillsammans! De som jobbade i kyrkan berättade att de ville komma till Tranås och kolla på oss- hoppas att de gör det- det skulle vara jätteskojigt! Nu är det tack och godnatt för idag. Två KanDeKanVi dagar på en vecka tar på krafterna. I morrn ska några vara lediga och andra ska jobba som vanligt. På tisdag ses vi igen. Då kör vi hårt för nu är det en helt ny show som ska tränas in. Tills dess Moss moss- tomtebloss!

 • 2012-09-27 kl 20.42

  Sidrubrik


  notistext

 • 2012-09-25 kl 15.30

  Tisdagen den 25 september - Grymt bra!


  Så går en tisdag från vår tid och kommer aldrig åter…

  Men ack så mycket roligt man hinner med på de här KanDeKanVi-tisdagarna.

  I dag har vi gått igenom julshowen hur den är tänkt, vilka som ska göra vad, vilka som har solon och vilka som har tal-roller.

  Ännu är det bara en grovskiss på hur det KAN bli det betyder inte att det helt säkert kommer att bli så här. MEN vi jobbar utifrån det här och vi måste erkänna att det här blir bra- riktigt bra tom.

  Vi har alla önskat låtar och det är så roligt när just ”min” önskan är med på set-listen, dvs listan som ska köras i showen.

  Alla kan såklart inte få med just sin egen önskan i allt-alla gånger, men vår måslättning är att alla som vill sjunga solo nån gång ska få chansen att göra det, för alla kan tex inte sjunga solo  i alla shower eller dansa längst fram hela tiden. Vi är ett gäng som ska göra det här tillsammans, alla måste få synas på det sätt som de är bekväma med det innebär att rollerna ska fördelas, solon och annat ska övas in. Någon får rollen och nån annan får vara backup.

  Någon blir besviken för att de inte får nått solo i just den här showen och behöver kankse påminnas om att i förra showen gjorde samma person flera bärande soloroller.

  Det är svårt att komma ihåg när gänget består inte bara av en hejdundrande kör som skulle kunna få Louise Hoffsten och Linköpingslaget i Körslaget  gröna av avund utan som också består av idel superstjärnor som alla vill ha sina 5 minuter i rampljuset även i denna showen.

  Det som brukar vara svårt att få folk att vilja uppträda ensamna på en stor scen är inte problemet här, vårt problem är att showen inte kan vara så lång att alla får göra precis så många solonummer som de vill. Vi tror ändå att det blir bra det här, en bra blandning på låtar jullåtar och andra välkända örhängen. Vi tror på det här- på showen – på gänget och är övertygade om att det kommer blir en helt galen julshow även i år även om inte alla kan sjunga solo hela tiden!

  Det blir grymt bra helt enkelt!

  Övningarna idag har bestått i text-traggel, långa och korta slut när man sjunger,

  Olika steg, gå in och gå ut, ja det gamla vanliga alltså. Det är verkligen fantastiskt hur snabbt regi tas numer, hur kvickt danssteg sätts och hur snabbt alla lär sig texterna. Det handlar såklart om en vana, att jobba in låtar på det sätt som vi gör.

  Men också om en trygghet, i gruppen är vi numer trygga i att vi kan och klarar av

  tom lite tillkrånglade saker,  som vi får ”träla” lite med för att få det att sitta.

  Vi litar på varandra och att det kommer att bli bra, det kan fortfarande vara lite svårt att avgöra om man är lång eller kort. Vad spelar det för roll tänker ni? Jo om man är lång behöver man stå längre bak i kören annars skymmer man de som är korta. Fast det handlar väl egentligen inte så mycket om att man inte vet om man är lång eller kort- utan att det är göddigast att stå längst fram vid scenkanten kanske?!

  Som sagt vi repar vidare- hoppas ni vill fortsätta följa oss här på bloggen och på facebook.  Vi är tillbaka här om en vecka- eller kanske mindre för på torsdag ska i på turne´i Linköping igen- det ska bli sköj- så vem vet kankse kommer det nått litet blogg inlägg här med lite bilder och grejer- vem vet-Mors kors sockerkakssmet! • 2012-09-25 kl 15.29

  INFO INFÖR TORSDAG 27 SEPTEMBER


  BUSSEN GÅR 15.30 FRÅN LUNDBYGATAN, TA MED ORANGE T-SHIRT OCH COWBOYHATT OM DU HAR EGEN. VI FÅR MAT DÄR. 

  OM MAN VILL TAR MAN MED EN FRUKT OCH EN VATTENFLASKA!  VI KOMMER TILLBAKA TILL MJÖLBY OMKRING 20.00. • 2012-09-18 kl 13.10

  Det blir aldrig riktig som man har tänkt sig...


  …tur är väl det, för tänk vad trist om allting alltid blev precis så som man hade förväntat sig.  Alltså vi menar hela tiden, alltid och allting. Inget utrymmer för att hitta på nått annat. Det där ”nått annat” som oftast blir rätt så bra fast man inte hade en tanke på att det skulle kunna bli bra. Har ni någonsin blivit bjudna på spontanfest- alltså en fest som inte varit planerad? Oftast är det de festerna som blir de allra roligaste, man har inga förväntningar utan går dit helt förutsättningslöst- och så brukar det bli rätt så skoj.

  Precis så var det för oss idag i KanDeKanVi- vi hade gjort en jättebra planering om vad vi skulle göra idag, grupp övningar och enskilda övningar. Men inget blev som vi hade tänkt. För när vi kom till Kulturscenen så var den bokad, skolorna har studiedag så på förmiddagen så var där en massa pedagoger och hade föreläsning och på eftermiddagen kom Riksteatern dit. Så vi fick flytta på oss.

  Det gör vi så gärna- denne ”någon” ni vet hade missat att informera oss, denne ”någon” kan vara nån av oss eller nån annan, det är helt oviktigt för allting löste sig på ett bra sätt i alla fall. Det gör det nästan alltid om man bara vill tro och hoppas att det är så. OM man väljer att se möjligheterna istället för svårigheterna.  Svårigheterna just i dag var ju att hux flux var vi ett glatt gäng utan nånstans att vara- möjligheterna bestod i att få en annan låne-sal och att  tänka om lite kvickt i planeringen.

  Så det som vi hade tänkt att göra får vi möjlighet att göra nån annan gång i stället, svårare än så är det  inte.

   Förra veckan bloggade vi inget om vad vi gjorde, men vi improviserade hej vilt, på längden och tvären, vi åkte bil -på låtsas såklart. Improviserade med både tal och rörelser. Bilder från den övningen hittar ni på vår facebook sida. Nog om förra veckan.

  Idag då – vad har vi gjort idag? Jo -arbetet i dag har bestått i att förbereda julshowen, på kickoffen vi hade kom vi fram till massa bra ideér som vi kan använda oss av.

  Idag har vi börjat repa lite grann på några nya bra nummer.

  Vi har arbetat med några texter och lite nya rörelser till en del låtar.

  Vi har lyssnat på några låtar för att se om vi känner nått för dem. Så kommer vi hålla på nu ända fram till dess att set-listen för julshowen är klar.

  Det här kommer bli en gör-bra julshow, vi ”kännert”,

  vi pratade om idag hur det känns att vi nu börjar om med en ny föreställning.  Någon kände sig glad, andra känslor vi kände var; pirrig, spänd, lycklig, förväntansfull, lite busig, lite trött och nöjd. Precis som det ska vara alltså. 

  Precis som det ska vara när det inte blir som man har tänkt men blir bra ändå på nått sätt.

  Morsning och goodbajs- minimajs! • 2012-09-04 kl 12.22
  Improvisationsövningen: "Älskling jag är hemma"

  Tisdag 4 sept- Alla pratar gibberisch...


  GIBBERISCH OCH ANNAN GOJJA…

  Kommunikation när den är som bäst och värst alltså.

  Tänk att det ska va så svårt det här med att prata så att andra förstår och att lyssna på det som sägs och inte bara tolka det man hör.

  Dagens dubbelgrupp började med att vi ringde runt till ett gäng deltagare

  Som inte dykt upp, nån vänta på taxi och nån hade inte fått information om att det var dubbelgrupp. Så kan det bli. Någon dök upp lite senare- lika välkommen för det!

  Vi har fått en massa beröm för showerna vi gjorde i Linköping förra veckan- skoj tycker vi. Vi har läst facebook nu är det över 250 personer som gillar oss där- det gillar vi! Bloggen lästes även den, alla i KanDeKanVi har inte tillgång till internet därför gör vi så varje tisdag att vi läser bloggen gemensamt. Som en uppdatering på vad vi gjorde gången innan. 

  Vi uppdaterade oss bland annat på att vi faktiskt har nya i gruppen, vi pratade mycket om hur man som grupp kan hjälpa nya som kommer dit, vad som kan va bra att tänka på. Hjälpa till, förklara, berätta och ta hand om- det var vi överens om att det var bra grejer att göra. Att snäsa och inte bjuda in någon i gruppen

  Eller svara när någon frågar- var vi också helt överens om att så vill vi inte ha det i KanDeKanVi.  Så tror inte vi att någon vill ha det.  Men ibland kan någon känna sig utanför fast det inte var meningen.  När man inte förstår varann när man pratar, eller man gör saker som man brukar göra för att man är van att göra så men inte förklara varför så kan man känna sig utanför. Vi har bestämt att vi ska

  jobba mycket med att alla ska känna att man hör till och är viktig- för det tycker vi är viktigt.

  Så hur har vi jobbat med det i dag då?

  Jo förmiddagen har ägnats åt improvisationsövningar i grupp och enskilt och i par. Bra övningar för att öva samarbete och att våga.

  Vissa saker är svårt att göra ensam men kan funka utomordentligt bra i grupp.

  Gibberisch- vårt nonsens språk jobbade vi mycket med. Även det är ett bra sätt

  Att öva sig på att förstå- när det är helt omöjligt eftersom det bara är den som pratar sin gibberisch som förstår vad som egentligen menas- den som lyssnat får ju tolka alltså gissa vad den som pratar menar. Mycket intressant och framför allt roligt…tom massage berättelsen på slutet var på på gibbersich och funkade precis lika bra som annars.  Ja det var allt för i dag!

  Hej svejs -lingonfejs! • 2012-08-30 kl 19.54

  STJÄNSMÄLLAR OCH GLADTRÖTTHET 30 AUGUSTI


  I dag är Lady Gaga och Coldplay i Sverige och spelar och vi i KanDeKanVi avslutade vår Linköpingsturné med en sista föreställning i Missionskyrkan. Publiken var även i dag av den glada sorten och vi fick självklart sjunga extranummer och alla stod upp och klappade. Mycket mer stjärnsmäll än så kan det väl knappast bli tänker vi. En Lady Gaga låt körde vi såklart; Bad Romance med monsterminer och trasor och hela tjåttaballongen. Även här var publiken med och fulade sig. Det är mycket som ska sitta ihop när man gör en föreställning, bara det att komma ihåg var man ska stå när man ska gå ut, vilka kläder man ska ha på sig när man kommer in igen är ju en hel vetenskap. Lite bortskämda har vi blivit när vi gjort våra stora shower då det har varit många med och hjälpt till vilket vi såklart är tacksamma för. Men den största överraskningn har de här dagarna varit att vi fixar det ändå, även om det inte är så många med och hjälper till, de här dagarna har vi varit en minimal styrka, handledarna och några assistenter men ändå så fixade vi det. Alla hjälps åt på bästa sätt och efter bästa förmåga och allting bara flyter på. I bussen småpratas det o ditt och datt, och någon konstaterade att det var skönt att showa två dagar i rad om man nu ändå ska showa, för andra dagen (idag alltså) då visste man var toaletterna var och var man skulle hämta fika, hur låtarna skulle låta med bandet och åt vilket håll man ska gå ut och in. Någon konstaterade i bussen hem att de var gladtrötta, ett uttryck som en av assistenterna till Snygg-Johan, Annika kom på igår. GLADTRÖTT vilket bra ord. Någon frågade Hulda (handledar Ingela) om hon också var trött. Hon berättade att hon alltid är klippt slut efter ett gig, det är ingen skillnad på gigen med KanDeKanVi eller andra gig hon gör. Men att hon tycker att det är en skön trötthet, man är trött och nöjd och glad, gladtrött helt enkelt. Här ropade någon att hon var hungrig. Åsså pratade vi lite om vad vi skulle äta när vi kom hem. Tänk det var också det ett litet orosmoment när vi förut skulle ut och åka, att maten inte kunde ätas på den tiden man brukar äta mat. Nu vet vi att vi inte svälter ihjäl och att det inte är farligt att vara varken hungrig eller trött så länge som man får mat när man kommer hem och att man får sova nån gång. Att var trött är ingen sjukdom, att man sedan kan bli sur av att vara trött, det får man liksom ta, det är priset vi får betala för att vara artister. Fråga Lady Gaga och grabbarna i Coldplay imorrn om inte de är gladtrötta och hungriga efter gig. Vi tror Lady Gaga kan vara en riktigt surapa dagen efter ett gig- och vet ni det är helt ok det också. Man måste inte alltid vara glad och pigg i bland får man vara trött OCH tillochmed sur. Det hör liksom livet till. Men nu ska vi sova lite- gladtrötta och nöjda med de här två dagarna. Arrangören har beskrivit oss med orden Underbart, Härligt och Fantastiskt. Det gör att vi är mer gladtrötta än tröttsura.  Over and out!

 • 2012-08-29 kl 19.49
  Ska teknikern Morgan Juvheden från Fegge och Mattes trycka på rätt knappar- det får vi hoppas.

  Onsdag 29 augusti-SHOW 1 AV 2


  Så var det dax igen, ut på vägarna med hela gänget, Linköping gästade vi idag. Missionsskyrkan närmare bestämt och ett par hundra personer i publiken. De var vakna och med på noterna, sjöng med och klappade och skrattade och grät. Så glada och berörda- så då blev vi också glada. Vilket gäng, vilket sväng. Vi körde ett litet hopplock av låtar från Crazy in love showen och så några gamla godingar också såklart. Hästen var med och han eller hon eller hen kanske vi ska kalla den, det är ju så modernt nu, hen, i alla fall hästkräket blev i vanlig ordning skjuten. Men allt ordnade ju upp sig på slutet. Åsså blev det så där galet och crazy som det kan bli när vi är i farten. Vill ni ser mer bilder från idag så kolla på vår facebooksida, skriv KanDeKanVi i sökrutan så kommer ni till oss där. I morrn kär vi igen ny show, samma lokal, förhoppningsvis är det annan publik, alltså de som var idag får gärna komma tillbaka. 

 • 2012-08-28 kl 15.32
  Berit och Sofi gör spegel övningen.

  Tisdag 28 augusti- Ringar på vattnet...


  I dag gjorde vi det. Vi har pratat om det länge och i dag lät vi det ske, vi tog tillbaka ringen.  Ringer det nån liten klocka hos någon nu?

  Alltså det var ingen som hade tagit den för oss men vi har glömt att vi ar den, så vi har inte använt den på länge, egentligen inte sedan vi var i FUB- lokalen där vi började vår gemensamma KanDeKanVi karriär.

  Ringen är inget krångligare än stolar som vi ställer i en ring, sittandes på stolarna gör vi övningar tillsammans. Då i FUB i lokalen hade vi inte så mycket golvyta, så då var vi tvungna att göra många övningar sittandes. Nu när vi har i stort sett obegränsat med golvyta så gör vi de flesta övningarna ståendes.

  Men ibland är det enklare att sitta, när man ska göra koncentrationsövningar tex.

  I dag har vi gjort många sådana och bra gick det. Tänk att vissa saker som vi med lätthet gör nu hade vi stora svårigheter att få till när vi började tillsammans för 2 år sedan. Vissa övningar har vi nu fått upp ett rasande tempo i och alla är med på noterna och gör sitt bästa utifrån sin egen förmåga.

  Härmringen med rörelser och ljud ägnade vi mycket tid åt idag. En bra övning

  Man måste ha kontroll på sin kropp och sin röst samtidigt som man koncentrerar sig på vad de andra i ringen gör. Låter det svårt?! Ja det är det också lite grann- men som en fröken på Vasaskolan ett stenkast bort säger till sina elever:

  Det som är lite krångligt är också väldigt nyttigt! Så tänker vi också. Om vi bara gör det som är enkelt hela tiden behöver vi aldrig utmana oss själva- vilket då gör att vi inte utvecklas. Så vi gör allt vad vi kan för att utmana oss.

  En annan utmaning som vi står inför är att få ihop en ny show. Efter fjolårets hejdundrande julshow i Parkhallen och uppföljaren Crazy in love på Kulturscenen i våras så är det som sagt en utmaning att få till en ny show som är lika bra.  Alla fick ge förslag på jullåtar och vanliga mindre ”bjällerklangiga” låtar och nu har vi en hel hoper att att välja bland.  Så det som kändes krångligt till en början att komma på låtar till en ny show var helt plötsligt inte så krångligt när allt kom om(k)ring (!)

  Det blev nästan som radioprogrammet ”Ring så spelar vi”, någon sa en låttitel och så sjöng vi lite grann på den.

  Ringar på vattnet effekt- helt enkelt!

  Ja det var vad vi hann idag. Hoppas att ni vill fortsätta läsa om oss nästa vecka.

  Tjingeling fling- ring ring! • 2012-08-21 kl 20.10

  21 AUGUSTI - Nu kör vi igen...


  Så var det då äntligen dax för att dra igång grupperna i KanDeKanVi igen. Oerhört glädjande att en nygammal bekant kom tillbaka till oss, välkommen åter Sofi, två helt nya deltagare hälsades också de välkomna. Eva och en till Ingela. Så den vanliga Ingelan som vi har som handledare henne döpte vi om till Hulda- det kan hon heta när vi repar så undviker vi att vi blandar i hop dem- hi hi. Frågan är hur vi ska göra med alla våra Evor och Evy:r som vi har nu i gruppen. Vi skoja bara såklart är alla välkomna till KanDekAnvVi det spelar ju ingen roll vad man heter. En hel sommar är en lång tid och alla berättade vad de gjort i sommar, semesterresor, saker de gjort, konserter de varit på. Sabine berättade att hon varit på Magnus Uggla men att KanDeKanVis föreställning var mycket bättre.

  Ingela, jag menar Hulda berättade att hon varit och sjungit på bröllop där kantorn spelade låten i fel tonart. Många har badat och grillat och bara varit. Så skönt! Utvilade och taggade är vi nu för att köra igång den här terminen som ser ut att kunna bli en spännande termin även den. Vi har såklart lite planer, vi har flera spelningar inbokade lite varstans, Linköping, Norrköping och Finspång och så Tranås, så vi kommer att hålla oss sysselsatta. Redan nu kan vi passa på att berätta att det är bara föreställningarna som blir i Tranås i december som går att köpa biljett till. De andra är privata eller köpta för slutna sällskap så där får inte vem som helst komma och kolla. 

  Dagen idag har vi varit tillsammans HELA dagen, båda grupperna, vi käkade lunch i hop på pizzeria Valentino, så smaskigt, det var första gången som vi gjorde det men inte sista hoppas vi- så roligt och så mysigt att sitta tillsammans och bara prat lite om ditt och datt. Eftersom vi ska på turné redan nästa vecka gick det åt mycket tid åt att repa in showen vi ska köra då. Lite övningar har vi hunnit med också, nya och gamla övningar. Våra nya deltagare hängde med på det vi gjorde. Lite konstigt kändes det i början sa någon, och så kände vi nog alla första gången vi gjorde en del av övningarna, jag menar russinfejs och mjölbyhaka man blir ju inte nått snyggo direkt när man gör de övningarna. Men de är bra, inte bara för att det är roligt att se på varandra utan för att man använder musklerna i ansiktet och tungan får lite uppvärmning och gymnastik innan uppsjungningsövningarna. Ja en hel del har vi hunnit idag. Som sagt så skoj att få köra igång igen. Nästa vecka kör vi som vanligt igen med de olika grupperna på förmiddagen och eftermiddagen. Åsså turné på onsdag och torsdag, bandet åker med och så Morgan som sköter ljudet det blir grejer det. Men nu säger vi -Tack och mors galsoch! • 2012-08-20 kl 11.26

  ÄNTLIGEN ÄR DET HÖST


  ...för höst betyder nystart-kick off-återsamling för KanDeKanVi gänget. Förhoppningsvis blir vi ännu fler nu.

  Vi har fått förfrågningar från flera nya som är intresserade och lite nyfikna på att börja- hoppas att ni vill vara med i vårt gäng.

  Alla boenden och arbetsställen har fått information på mail om vad som gäller inför i morgon, men för säkerhetsskull så skriver vi lite om det

  här och på facbook också.

  I morrn tisdagen den 21 august så kör vi igång igen. Vi ses på Kultruskolan kl 9.00 båda grupperna samtidigt, vi kommer att repetera hela dagen tillsammans, båda grupperna hela dagen, vi äter lunch tillsammans så pengar måste man ta med sig. Kaffe eller nått annat att dricka och en frukt kan också vara bra så att man orkar hänga i hela dagen. 

  Vi kommer att prata om sommaren som varit, om hösten som kommer, vi kommer göra övningar, nya och gamla tillsammans, alltså nya och gamla övningar tillsammans med nya och gamla KanDeKanViare.

  Vi tror att vi kommer att ha ett späckat schema så här första dagen och vi längtar så efter att få dra igång igen. Veckorna blir liksom lite bättre när man har en KanDeKanVi dag mitt i så där- som en lil-lördag fast på en tisdag. En glad-dag i början av veckan- underbart.

  Frågor och funderingar- ring Ingela eller Annelie telefonnummer mailadresser mm stårt till höger   ---------------------->

  Åh, vi är helt pirriga i magen av lycklighet för att vi ska börja i morrn igen!

  Tills dess säger vi: Hej svejs Lingonfejs! • 2012-06-05 kl 08.11
  Elvis is in the building.

  Det kommer ÄNNU mera...


  ...Anders Hylen, fotograf har tagit bilder från showen Crazy in love.

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: