Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
onsdag 21 mars 2018
Mjölby kommun

Välkommen till


Show & Teatergruppen KanDeKanVi:s sida!


 • 2012-08-20 kl 11.26

  ÄNTLIGEN ÄR DET HÖST


  ...för höst betyder nystart-kick off-återsamling för KanDeKanVi gänget. Förhoppningsvis blir vi ännu fler nu.

  Vi har fått förfrågningar från flera nya som är intresserade och lite nyfikna på att börja- hoppas att ni vill vara med i vårt gäng.

  Alla boenden och arbetsställen har fått information på mail om vad som gäller inför i morgon, men för säkerhetsskull så skriver vi lite om det

  här och på facbook också.

  I morrn tisdagen den 21 august så kör vi igång igen. Vi ses på Kultruskolan kl 9.00 båda grupperna samtidigt, vi kommer att repetera hela dagen tillsammans, båda grupperna hela dagen, vi äter lunch tillsammans så pengar måste man ta med sig. Kaffe eller nått annat att dricka och en frukt kan också vara bra så att man orkar hänga i hela dagen. 

  Vi kommer att prata om sommaren som varit, om hösten som kommer, vi kommer göra övningar, nya och gamla tillsammans, alltså nya och gamla övningar tillsammans med nya och gamla KanDeKanViare.

  Vi tror att vi kommer att ha ett späckat schema så här första dagen och vi längtar så efter att få dra igång igen. Veckorna blir liksom lite bättre när man har en KanDeKanVi dag mitt i så där- som en lil-lördag fast på en tisdag. En glad-dag i början av veckan- underbart.

  Frågor och funderingar- ring Ingela eller Annelie telefonnummer mailadresser mm stårt till höger   ---------------------->

  Åh, vi är helt pirriga i magen av lycklighet för att vi ska börja i morrn igen!

  Tills dess säger vi: Hej svejs Lingonfejs! • 2012-06-05 kl 08.11
  Elvis is in the building.

  Det kommer ÄNNU mera...


  ...Anders Hylen, fotograf har tagit bilder från showen Crazy in love.

 • 2012-06-05 kl 08.07
  Tobias Martinsson från Almost Famous sjöng Utan dina andetag under tiden vi klädde om.

  Det kommer mera...


  ...bilder från shown Crazy in love som duktiga fotografen Anders Hylén har tagit. Se mer bilder på facebooksidan.

 • 2012-06-05 kl 08.01
  Lugnet före stormen- snart väller publiken in!

  CRAZY IN LOVE I BILDER


  Anders Hylén, fotograf har tagit bilder på showen Crazy in love, en del av dem kan Ni se här på bloggen, mer bilder hittar ni på vår facebooksida. Håll till godo!

 • 2012-06-04 kl 20.48
  Boxholms Taxi sponsrade oss med resan i dag. Ja hela gänget fick inte plats så två kommunbilar också, Tack Monica och Mia för skjutsen åsså Kurta som körde bussen också TACK!

  ON TOUR


  Efter förra veckans braksucce, ja vi törs nog kalla det så, var det i dag dax för en liten miniturné till grannkommunen. Boxholm och den fina gamla dansbanan med anor från 1928 tyckte vi Anders Hylén sa, som hade bjudit in oss. Vi fick körv och dricka i gage - smakade makalöst gott i duggregnet. Ja vädret var lite si och så, men värmen från publiken var det minsann inget fel på. Oj vad de klappade och sjöng med och tom dansade. Dansade gjorde vi också för när vi hade showat klart så var det dans, Linus han dansade med Sofia Peterson som kom 3:a i SM i bugg, det gick som en dans. Simon han dansade loss så svetten lackade. Tessan körde en tango och Eva S hon dansade solo- precis som hon brukar. Alla verkade ha en trevlig kväll, både publik, KanDeKanViare, personal och annat löst folk. Körvgubben Laban han tyckte att vi var ett härligt gäng. En tant hon sa att vi var lika bra nu i kväll som förra veckan- att hon blev glad i hela kroppen bara av att se oss. Hon sa att hon kände sig " KanDeKanViad" alltså att hon hade fått vara med om nått bra som gjorde henne glad i hela kroppen. Vad kul säger vi att andra får bli glada av det som vi gör som gör oss glada. Ett fint samspel och återigen en påminnelse om att allt hör i hop att alla är lika viktiga och att utan publiken vore vi inget å andra sidan skulle publiken se rätt fåniga ut där de sitter själva och vevar med armarna i luften och stampar med fötterna om vi inte gjorde det tillsammans med dem. Alla är värdefulla- och du som läser det här eller får det läst för dej, Du vet väl om att du är värdefull. Kram på Er alla sockertoppar därute i sommarsverige, nu har vi en gång kvar sedan har vi KanDeKanVimester. 

  Bilder från kvällens föreställning hittar ni på vår facebooksida. Sök i sökrutan på KanDeKanVi och för Guds skull har Ni inte gillat den sidan än så gör det för det gillar vi, vi görgillart! 

  Mors kors Galsoch! • 2012-05-29 kl 22.26

  CRAZY- GALET - MAKALÖST- UNDERBART


  Det är ord som publiken använder när de beskriver vår show, ja nu är det klart, vi har gjort 2 föreställningar, en extraföreställning dagen innan premiären, galet vi vet, men vi är ju lite crazy så där så varför inte liksom?! Premiären i kväll var helt utsålt. Det tycker vi är MAKALÖST, publiken stod upp och klappade i takt, UNDERBART att se från scenen, gensvaret från Er i publiken är ju liksom kvittot på att vi har gjort nått bra. Även om föreställningen i går inte var riktigt utsålt, det där beror ju på hur man ser det var det mer än halvfullt eller lite mindre än halvtomt så var det ändå skönt att alla som ville se oss fick biljett till slut, och det är mycket glädjande att alla de som förbokade också kom på showen om de inte hade ringt eller mailat och meddelat förhinder- tack för den omtanken.

  Det är självklart många vi ska tacka, och vi kommer att skriva ett speciellt tack-blogginlägg. Men just nu är det bara helt CRAZY att vi har gjort en sån här GALET stor BRAKSUCCE´igen. 

  Så nu ska vi bara njuta och vila oss-  Ajö och applåd- aladåb!

  Kolla gärna på facebook där kommer vi att lägga ut bilder från showen! • 2012-05-22 kl 15.53

  Nu är det nära igen...


  En vecka kvar till preimiär eller egentligen mindre än en vecka eftersom vi ska göra en extra föreställning på måndag den 28 maj på Kulturscenen i Mjölby. Så blir det premiär dagen efter- lite typiskt KanDeKanVi på nått sätt att göra saker i omvänd ordning, men allt blir bra när det blir som det blir även om det kanske inte blev som det var tänkt. Fränt är det i alla fall att det är så nära nu. I dag har vi haft hjälp av våra scenarbetare Monika, Marie, Angela, Annika, Elisabet och Malin var med och hjälpte till- hoppas vi inte glömde att räkna upp någon nu. Deras arbete syns kanske inte så mycket men det är mycket värt att vi bakom scenen får hjälp med vilka kläder vi ska ha på oss åt vilket håll vi ska gå in och att vi får med oss en mikrofon in. Vi har fler solister den här showen, jätteskoj, att få se hur alla utvecklas och blir trygga i att stå på scenen och uppträda för publiken-det är så skoj och så rörande, idag grät både Ingela och Annelie när vi repade, först av skrattade de så mycket att tårarna kom sedan kom tårarna för att de blev så rörda. Fint blir det, och mycket drag, och show och fart och fläkt och ja... det kommer helt enkelt bli görsalätt att klappa takten. Vi känner oss nu redo och taggade för att få spela inför publik. Så nu hoppas vi såklart att det kommer mycket folk även på måndagen. Har du inte köpt biljett är det hög tid att göra det nu.

  Vi ses på måndag eller tisdag!  Mors kors drag under galosch...en! • 2012-05-18 kl 20.17

  E X T R A FÖRESTÄLLNING


  CRAZY IN LOVE

  MÅNDAG 28 MAJ KL 19.00 

  Gör vi en exklusiv extra föreställning på Kulturscenen i Mjölby.

  Biljetter kommer att säljas vid entrén, kassanöppnar 17.30. Begränsat an tal platser så först till kvarn... Vi ses! • 2012-05-15 kl 16.04

  TISDAG 15 MAJ - DET FALLER PÅ PLATS...


  ...Ja! Så är det! Det faller på plats det ska man inte förväxla med det faller pladask, vilket det också gör här och där i showen, fast bara på de ställen där det ska falla. Nu blir ni nyfikna va?! Undrar vad vi menar? Jo Ni som har varit lyckans ostar och fått tag på en biljett till vår show den 29 maj, ni kommer få se vad vi menar, ni andra får ge er till tåls tills vi kan sätta upp showen nån annan gång nån annanstans.  I dag har vi repteterat allihopa på samma gång. Det är bra med såndana rep man får liksom lite helhetsbild av saker och ting. Inledningsvis pratade vi om möjligheter och svårigheter. Att alla vi i KanDeKanVi har någon typ av svårighet, det har inte bara vi utan alla människor. Alla kan inte vara bra på allt men alla kan vara bra på något och om alla gör det de kan så blir det så bra som det bara kan bli. Å det är alldeles tillräckligt! Varken mer eller mindre behövs! Alla gör nått och så blir det nått bra. Den tanken är bra tycker vi. Mitt i allt finslipandet av showen så kommer Ingela på den briljanta ide´n att byta ut en låt- så så fick det bli, vi ska "känna" lite på det tills nästa gång då ska vi ta beslut, men de här solisterna verkar inte ha några problem med att lära sig en ny låt, och han i mitten, Snygg-Johan han njöt av att ännu en gång få vara scenens mittpunkt.  Som sagt vi repar vidare. Nästa vecka ses alla KanDeKanViare på eftermiddagen! Så tills dess- no stress! 

  Mors mors! • 2012-05-10 kl 08.26

  ÄNDRING AV TID 15 MAJ


  Nästa vecka 15 maj träffas på grupperna på förmiddagen kl 9-11 på Kulturscnenen i Mjölby- vi ses då!

 • 2012-05-08 kl 13.05

  S L U T S Å L T


  Tisdag betyder KanDeKanVi som betyder glädje, skratt, gemenskap teater och show. I dag är vi extra glada för Annelie och Ingela berättade att biljetterna till showen är slutsålda, inte nästan slutsålda utan H E L T slutsålda, det finns inte en biljett kvar att uppbringa, alla- vi repeterar A L L A  biljetter är slutsålda, HELT slutsålda! Vi säger det igen H E L T   S L U T S Å L D A. Så skoj, vi tror knappt att det är sant, och ännu roligare är att det nu finns en väntelista, en kölista där ca 50 personer står i kö för att få köpa en biljett. Kan ni fatta?! Vi kan det knappt! Vi tycker att det är så roligt att så många vill se oss, vi är glada och tacksamma för att så många har köpt biljett. Tack till alla Er på förhand, vi hoppas att ni kommer tycka att det är bra. Tack tack tack! Tack också till Er som har hjälpt oss med biljettförsäljningen, Åboden, Anderssons Elektriska, Studio Hair Art, Barberarn i Boxholm - tack för hjälpen! Nu ska vi fortsätta reptera så att allt sitter som en smäck om ett par veckor, ja för tänkt det är bara ett par veckor kvar nu till vi får möta Er i publiken igen, vi ser fram emot det så mycket.  Ni som vill köa för biljett kan skicka ett mail till kandekanvi@mjolby.se med namn och telefon nummer så kontaktar vi Er om vi får några biljetter i retur. Å vi måste bara säga det i gen det är S L U T S Å L T !

  Glad och stolt- slutsålt!  Mors mors! • 2012-04-24 kl 16.29
  Min älskling du är som en ros- en orange KanDeKanVi ros såklart! :)

  SHOWTIME


  ...idag har vi haft förmånen att få komma till Slomarps Äldreboende här i Mjölby och sjunga och showa för dem. Vi hade jätteskoj och publiken skrattade och klappade takten och några dansade och sjöng med- så vi hoppas och tror att även de hade skoj. Efteråt fick vi jättefina rosor, orangea såklart- passar våra fina t-shirt utmärkt, åsså fika, kaffe och ne...nej nej chokladboll heter det ju!  Nu får vi ladda batterierna nästa vecka för då är det röd dag 1 maj. Så då har vi ingen träff i KanDeKanVi men veckan efter ses vi som vanligt på Kulturscenen i Mölby och då går vi in i sisgta rycket av repetetitionerna. Åh vad vi ser fram emot att få möta en lite större publik igen. Ljud och ljus, liveband och annat fränt på scenen det blir grejer det och vi längtar. Biljetterna säljer bra vi har haft en annons i Östgötatidningen, det kommer ytterligare en annons nästa vecka- Såklart hoppas vi att det blir utsålt- det vore väl fränt va? Att vi kunde sälja ut Kulturscnenen och få spela showen inför en smockfull salong- vi hoppas och tror att det kan få bli verklighet. Så ni som funderar om ni ska gå- "GÖRT"!  Det hade vi gjort om vi inte hade stått på scen. Som sagt en veckas vila, röd dag nästa vecka, ha en trevlig Valborg på er allihopa så ses vi om två veckor. 

  Kram och jämfota hopp- stjärnstopp!


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Vill du komma i kontakt med oss?

Slå en signal eller skicka ett sms till:

070-368 67 67

Ingela: 0142-85934

072-546 33 77

Annelie: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: