Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
lördag 23 juni 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2012-12-06 kl 18.57
  Tomten var självklart med i showen, Linus och Ingela

  SUCCÉ X 2


  Så var det då gjort, premiären och föreställning kvällen efter det.

  Med julsånger och coola attityder, med kockar, grisar på rymmen och ebn galen ren, med skönsång och vrålsång och värsta öset på slutet så var årets föreställning MER JUL - alldeles allldeles lagom på alla sätt och vis.

  Allt gick som det skulle, tillochmed över förväntan. Det är så häftigt när det vi jobbat och slitet med en hel höst helt plötsligt är på riktigt. När det vi tanken lekt med hur det kommer bli när det blir precis så som vi har tänkt och tom bättre. När energin från publiken tänder oss och vi tänder dem, där i mötet när skratten klingar och tårarna rinner och allt blir så där KanDeKanVi bra som det bara kan bli. Vi är så nöjda med ännu en fantastisk premiär, det gick så bra och alla var så nöjda och glada efteråt. Parkhallen ger oss fin fin service, gröten var hemlagad och skinkmackorna smakade utmärkt. Runt 300 personer per kväll hade vi i publiken och detta trots snöstorm, ett fåtal uteblev pga av vädret men fullsatt och mer därtill var det på dansgolvet och det var målet.

  Ett annat av våra mål är ju att få fler gillare, och minsann nu har vi över 420- fränt! Vi gillar att ni gillar oss på facebook och att ni gillar det vi gör. Årets julshow fick mycket beröm från publiken och de sa att det var det bästa vi har gjort hittills, att alla deltagare hade vuxit sedan förra året, å då har vi ju ändå haft en stor show i våras också. Många anhöriga, föräldrar och syskon till våra artister ger oss fina komplimanger vilket känns bra. Vårt motto applicerade vi nu den här föreställningen på publiken. "Bara gört" Tänk inte så mycket "Bara gört". Man ska inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker om en hur man ser ut eller det man gör- bara gört! Det blir så mycket enklare så! Vi är så nöjda och glada att vi har gjort ännu en premiär och ytterligare en föreställning. Vi är tacksamma för all den hjälp vi får på och bakom scenen. Av grabbarna i bandet- det är ju fantastiska kan spela precis vad som helst- makalöst. Tobias Martinsson och Magnus Karlsson, som fyller ut programmet när vi byter kläder och pustar ut mellan våra låtar. Till Calle och Emil som driver Parkhallen för att de vill ta dit oss- till våran chef Sabina Mildh som tror på oss och stöttar oss i det arbete vi gör. För att hon ser att det här handlar om så mycket mer än bara en timmas föreställning.  Till alla fantastiska scenarbetare som hjälper till bakom scenen så att vi kommer in i rätt kläder till rätt låt och har rätt rekvisita med oss. Vi är tacksamma för att alla gör sitt bästasta och verkligen gör det de kan så bra som de kan det. För ingen kan göra allt men alla kan göra något och med Ingela och Annelie som hjälper oss så blir det här bra- för vi tänker inte så mycket- vi bara gört!  På tisdag kör vi dubbelgrupp på förmiddagen då ska vi ha utvärdering- tills dess: Förskotts God Jul- superkul! • 2012-11-27 kl 13.46

  GENREP TV OCH LITE ANNAT SMÅTT OCH GOTT...


  ...idag gar vi haft celeb...seleb...sileb...äsch fint besök, eller rättare sagt de som besökte oss på Kulturscnen i Mjölby fick ju träffa ett fint gäng. Lokal TV och tidningarna kom och tog bilder och gjorde intervjuer idag inför vår föreställning som har premiär om MINDRE ÄN EN VECKA! Tänk att vi är där nu, eller snart, snart ska vi få möta publiken.

  Underbart känns det, vi gjorde ett bra genomdrag i dag också, en del scenarbetare var med för första gången. Oh vad vi är tacksamma för alla dessa underbara fantastiska människor som hjälper oss på och bakom scnenen. 

  Bara en sån sak som att ta sig på toa när man sitter i rullstol är ju lite meckigt för oss, man måste ju liksom gå utvägen i regn och rusk. Inte alltid så roligt- som i dag när regnet bara öser ner. Men tack vare en sån här scenarbetare som hjälper till så löste det sig fint. Alla hjälps åt och det biir så bra så bra! 

  Hoppas nu att tidningarna skriver nått fint och att det blir ett bra reportage i 24 Corren.

  Simon en av våra huvudrollsinnehavare blev intervjuad- åsså sjöng vi ett av de andra paradnumren- vilket? Det får ni se när ni kommer till Tranås om en vecka! Vi ses där! • 2012-11-20 kl 13.17

  20 november - två veckor kvar!


  Wow!

  Vi säger det igen wow vad bra det här blir!

  I dag har i kört ett genomdrag med alla medverkande på och bakom scenen.

  Eller njae inte riktigt alla, men nästan alla som ska vara med den 3, 4 dec i Parkhallen var med oss idag. Några scenarbetare var inte med idag. Men de kommer med nästa gång. Så då har vi nått att se fram emot då också!

  Så roligt, så fantastiskt kul- det sitter verkligen i hop på riktigt- alltihop- det funkar det bara gör det, hur det har gått till?

  Ja vi vet inte riktigt men funkar gör det. Eller jo det vet vi ju egentligen, vi har repat och repat och repat stött, nött och blött föreställningen framåt tillbaka om och om igen, alla är säkra och trygga, man vet vart man ska och varför- det är liksom en förutsättning för att det ska bli bra. Att man vet vad som händer och därför är trygg om nått skulle hände som man inte har räknat med.

  Det gör det nästan alltid när KanDeKanVi är i farten, det är liksom lite utan det "finiga" med oss, att det blir som det blir och att det är det som gör att det blir så bra. 

  Det känns i alla fall bra nu i dag efter första genomdraget med hela gänget att det funkade. Lite ljud och ljus på det här och så Värsta Bästa Bandet i ryggen, lite hjälp från Tobbe och Mange i Almost Famous ja sedan sitter det här som en sportkeps. Just det kepsar ja, det ska vi ha med oss nästa tisdag, den som har alltså, man måste inte köpa en ny, men om man har en hemma då ska den med. Man vet aldrig riktigt när man har behov av en keps, kankse när man repar "Mer Jul" med KanDeKanVi!

  Nu börjar nedräkningen på allvar- är ni med oss?!

  Tagga tagga tagga- den 3 december är det premiär- vi gillart! Gör ni???

  TACK OCH HEJ VI SES- SJUNG DEJ VRÅLHES! • 2012-11-13 kl 13.12
  Målet är uppnått!
Över 400 gillare på facebook- det gillar vi!

  Tisdag 13 november - MÅL MÅL MÅL mera mål...


  Vi hade ett mål att få ihop 400 personer som gillar oss på facebook. Det fick vi ihop förra veckan, nu har vi 413 eller 412 vi har en  lustigkurre som gillar och som sedan tar bort ”gillet” åsså gillar han eller hon igen, det är lite festligt.

  Så i dag har vi haft 413 gillare och när vi skrev det här blogg inlägget så hade vi 412 igen…men över 400 har vi så nu måste vi se till att sätta upp ett nytt gemensamt mål. Någon tyckte 450 någon tyckte 500 nån annan slog på stort och sa 1000 på en gång! Vi får väl se. Vi är så glada så här långt att vi har över 400 gillare. Vårt nästa gemensamma mål är att köra vår julshow.

  Det är bara några veckor kvar nu!

  I dag textrepar vi så det står härliga till!

  Vi spottar bokstäver och rabblar texter så saliven skvätter!

  Det mesta sitter en del behöver repeteras lite mer.

  Öva hemma, öva borta, öva i bilen, öva öva öva det är det som gäller nu fram till premiären!

  I dag är det två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

  Nästa gång och veckan efter det så kör vi dubbelgrupp för då ska hela föreställningen repeteras- om och om igen- ända tills den sitter!

  När det är klart så är det föreställning den 3 och 4:e dec som gäller.

  Bljetterna säljer bra!

  Kul att så många vill komma och titta och lyssna och uppleva en kväll tillsammans med oss.

  Vi har skickat pressmeddelande till tidningar och till radio och tv, vi får väl se om nån är intresserad av att skriva nått oss.

  För det finns lite att skriva om, den här showen är olik de andra på så sätt att vi

  Har fler talroller i den än vad vi har haft i de andra showerna, men det är samma

  fart och fläkt och drag från scenen det lovar vi.

  Nu är vi lite sugna på att få köra med bandet, hittills har vi bara repat till cd skiva och det svänger ju inte riktig lika bra som när vi får showa tillsammans med hela galna gänget i Värsta Bästa Bandet, Jacko, Abbe, Matte och Mathias. Vi längtar efter dem, undra om de längtar lite efter oss också. Vi får helt enkelt fråga dem det när vi ses igen den 3 dec på premiären.

  3 veckor kvar nu- tagga tagga tagga!

  Morsning och goodbajs- kyckling och majs! • 2012-11-06 kl 12.42
  Hand upp alla som tror det här blir en bra show!

  Tisdagen 6 november - Alle man på scen...


  I dag träffades hela gänget på förmiddagen och gjorde ett genomdrag på  hela nya julshowen. Från början till slit, utan kläder, ja vi var ju inte nakna såklart, men utan scenkläder och med begränsat med rekvisita.

  Vi övade gå och stå, ut och ingångar, vem som ska åt vilket håll och när det är dags att va på scenen igen. När det är kortare vila eller klädbytespaus. Åh vet ni- det funkar fantastiskt bra. Hela gänget har en vana på det här nu märks det. En enorm skillnad mot för ett år sedan när vi gjorde samma sak fast för första gången.

  Nu har vi gjort flera stora shower sedan dess och är lugna och trygga i oss själva och i gruppen. Kanske lite för trygga för helt plötsligt när inte nervositeten är där och spelar oss spratt så infinner sig nått annat- divigheten. Nått som vi tillsammans ser till att det försvinner lika fort som den kom inkrypandes, för man får aldrig glömma att i den här och alla andra produktioner så är alla lika viktiga.

  Precis lika viktiga! Oavsett om man står i kören eller om man ”frontar” dvs står längst fram i nån låt. Alla är lika viktiga!

  Det är liksom det som är det viktiga i hela showen att alla är viktiga och det viktiga i det är att vi gör det tillsammans, det är då som det blir så där himla

  KanDeKanVi –bra som det bara kan bli om man gör det tillsammans i KanDeKanVi.

  Nästa tisdag är det som vanligt, vad det nu är som är vanligt, men vi tänker att som vanligt är det när det är två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen! För sedan blir det ovanligt igen med dubbelgrupp två tisdagar i rad 20 och 27november- då ska det repas och genrepas.

  Hand upp alla som tror det blir bra!

  Wiehooooo! • 2012-10-30 kl 14.19
  Ett litet...nä vänta nu en hel hög paket med vita snören!

  Tisdagen den 30 oktober


  Snart så…

  …ere dags.

  Ännu återstår mycket arbete, men nu ser vi mer än bara ”konturerna” på julshowen. I dag har vi hjälpt s åt att tillverka rekvisita som hör ihop med en av låtarna som är med i showen. Alldeles lagom med julstämning så där, vi spelade julmusik och så slog vi in en hel hoper med paket med vita snören, gissa i vilken låt de paketen ska vara med i?

  Vet ni förresten att det är helt nya jullåtar i år, inte bara jullåtar utan även andra låtar allt material som vi framför på scenen är nytt, och det bästa av allt vi har kommit på det själva. Tänk att det vi gjorde tidigare i höstas när vi ”kläckte” ideeér i parti och minut brainstormade så det knakade nu snart är verklighet. Alla låtar, alla idee´r som vi hade  då,  nu är de sammanflätade till det som blir 2012 års julshow och det kommer bli så bra. Så himla görsabra!

  I dag kom scenkläderna med posten som vi har beställt.

  Inte allt lite mer kommer nästa vecka- hoppas vi- att det ska behöva ta sån tid att få iväg några paket.  Fast det är klart det kanske inte är bara vi som har beställt  grejer, det kanske finns fler…som beställer grejer.

  Det är ett härligt gäng som ser fram emot julshowen, det ska bli skoj att komma tillbaka till Parkhallen i Tranås igen – tänk att ett år går så fort, det känns ju som i går när vi var där för första gången. Så pirrigt det var då, då hade vi så många frågor, hur ska scenen se ut? Hur kommer bandet att låta? Ska det komma tillräckligt med publik? Kommer vi klara det? Hur ska det bli ? Hur ska det gå?

  Nu vet vi,  vi behöver inte vara lika oroliga som förra året, pirra ska det göra annars är det inte heller bra. Alldeles lagom bra är det allra bästaste. Lite lagom pirr, lite lagom med rampfeber det hoppas vi att vi får. I år behöver vi som sagt inte vara lika oroliga för nått, vi vet att bandet låter bra, vi vet att det kommer funka med ljud och ljus det är proffs vi jobbar med,  vilket känns tryggt. Vi vet att vi kommer få mat god mat dessutom för de kan ta hand om sina artister i Parkhallen. Å sist men inte minst nu vet vi att biljetterna säljer bra, vi har fått fylla på  biljetter hos flera återförsäljare.

  Vi har affisherat runt om i Östergötland och en del av Småland.

  Så vi tror det kommer folk och vi vet att det kommer att bli en bra föreställning.

  Det ska bli så skoj!

  Nästa vecka har vi dubbelgrupp- till dess säger vi- tackåajö- hamburgerbrö´! • 2012-10-25 kl 10.00

  MER JUL...


  Biljetterna till årets julshow Julgalen eller Mer Jul med KanDeKanVi säljer som smör i solsken.

  I går fick vi en bokning på 70 biljetter och bara idag har vi fått en bokning på 20 st. Så ni som inte har köpt- vänta inte för länge det finns en risk att de tar slut, och vi kommer INTE att göra någon extra föreställning.

  Biljetterna hittar ni hos återförsäljare i Mjölby, Skänninge, Boxholm och Tranås.

  Klicka på bilden här till höger för mer information.

  Har du frågor och funderingar hör av dej till Ingela eller Annelie - kontaktuppgifterna står i kolumnen till höger här i bloggen.

  På facebook kan du följa oss under repetitionsarbetet, glöm inte att gilla vår facebooksida- vi har ett mål att få i hop 400 gillare INNAN julshowen. Just nu har vi 329!

  I dag torsdag och i morgon fredag ska affisherna sättas upp runt om i kommunen och runt om i grannkommunerna.

  Å ni, vad var det ni inte skulle glömma?! Just det, köp biljett! Vi ses! • 2012-10-23 kl 16.50
  GOMORRON GOMIDDA GOKVÄLL RINGEN

  GOMORRON-GOMIDDA-GOKVÄLL TISDAG 23 OKTOBER


  Allthop en en jäkla fart.

  Så är det när vi värmer upp, eller ja egentligen i allt vi gör i KanDeKanVi! 

  Allt på en gång- ju rörigare desto härligare!

  Rubriken i dagens blogginlägg är en uppvärmningsövning.

  En övning som inte bara sätter fart på ”kroppastollen ”utan också sätter fart på skrattmusklerna.

  Så tokroligt det kan bli,  jaha ni vet inte vad det är för övning – okej- man står i en ring och så börjar en person att knacka någon i ryggen och så springer man på utsidan av ringen ett varv och när man möts tar man i hand och säger, gomorron, gomiddag, gokväll, åsså försöker man srpinga fortast tillbaka till luckan där den man knackade på axeln stod.

  Så mycket spring så mycket skratt, så tokigt det kan bli. Nån springer åt fel håll, eller fel förresten det blir ju bara en variant när man springer båda åt samma håll. Nån annan ful-genade mitt igenom ringen,  ett smart drag, kankse inte elt enligt spelreglerna, men väl en fin bekräftelse på att vägen är allt målet är inget.

  En uppvärmninglek men också ett bra exempel på hur livet är ibland.

  Alla kan inte stå i en ring och göra likadant hela tiden.  Om alla gjorde det vore det inte mycket till varken ring eller lek.  Om alla alltid följde alla regler så skulle

  det ju inte heller funka. Tänk tex om alla barn ALLTID hade lyssnat på sina föräldrar, då hade vi fortfarande levat på stenåldern, tänk om  ingen hade vågat göra något som ingen annan i ringen gjorde, då hade vi inte fått skratt så där högt och hjärtligt i dag på repetitionen.

  Tack å lov för folk som vågar sticka ut och göra saker lite annorlunda, så mycket härligare ringen blir då. Så mycket härligare världen blir då.

  Tack och Ajö- körv med brö´! • 2012-10-23 kl 16.46

  Sidrubrik


  notistext

 • 2012-10-16 kl 16.50

  We were here- Norrköping!


  Då så har vi vidgat våra turnévyer ytterligare en liten bit. I dag har vi varit på Thapperska i Norrköping.

  Mycket trevligt. En trevlig publik som klappade och sjäng med för glatta livet. En liten liten scen, utan handtag vid trappena att hålla i men väl en hiss upp till scenen- tummen upp för det. Tummen upp också för att Morgan Juvheden från Fegge och Mattes följde med (på sin lediga dag ska tilläggas) och körde ljudet åt oss- det hade inte funkat annars. Återigen insåg vi hur svårt det här med kommuntikation är. Ljudanläggning fanns det visserligen- i ett annat rum i ett skåp och med bara en mikrofon. Nu är inte vi sånna- utan vi tar det som det kommer- vi tänkte om och gjorde en föreställning lite så där unplugged- plugglöst helt enkelt och det funkade det också. 

  När vi repade fick hästen ett skrattanfall och hästskötar cowboyen också- de blev liksom liggande i en hög på golvet. Först med benen rätt upp och sedan bara helt pladask på golvet- det såg så skoj ut. På facebook lyckades vi få till några bilder på fnitteranfallet. Tänk vad det smittar när någon är så där full i fniss och bara tokskrattar.

  Vadstena buss och chauffören Sven tog oss tryggt dit och hem. Mat fick vi på plats pasta och skinksås mycket gott och så fika. Världens största kanelbullar de var stora som dasslock- på riktigt! Fränt! Det smakade bra. 

  Det var många som var nyfikna på vår julshow och som ville veta mer- kul vi berättar gärna. Det finns mer info att läsa på facebook och biljetterna säljer på bra! Vi ser så mycket fram emot jul! I bussen hem hade vi en mycket intressant diskussion om när det är lagom att det kommer snö. Någon tyckte två dagar innan julafton och så kan det försvinna två dagar efter nyårsafton. Men julshowen då. Det skulle ju va fränt med lite snö runt den 3 och fjärde dec- eller hur?! Så det kan ju få komma en skvätt då och sedan kan det ju töa bort och sedan komma tillbaka två dagar innan julafton- vad säger ni ska vi bestämma det?!

  Fast det går ju inte- sånt kan man ju inte bestämma. Men vi kan ju önska eller hur - så då önskar vi att det blir så.

  Snipp snapp snut- Nu var dagens blogginlägg slut. • 2012-10-09 kl 13.09

  Alle man på scen...


  Alldeles lagom snabbt…tar julshowen form.

  I dag har vi repat i helgrupp. Alla börjar ha kolla på vart de ska stå och gå, vilka nummer som sitter ihop. I dag har vi repat på slutet. Kanske låter det lite konstigt att vi så här i början av hösten repar på det som är slutet på julshowen, men det gäller att passa på när vi är alla på scenen. De andra numren kan vi repa i halvgrupp och sedan sätta ihop, men vissa nummer blir bäst när vi repar tillsammans.

  Vi har sagt det förr men säger det igen- det är fantastiskt skönt att repetera på

  Kulturscenen, gott om plats, för alla. Toaletterna ligger ju dock lite avsides så för att ta sig dit om man är hjulbent dvs sitter i rullstol så måste man gå runt hela huset på utsidan, lite märklig konstruktion tycker vi- men det funkar. Även dagar som den här när regnet står som spå i backen, då får man ha en kvick assistent eller ett stort paraply- helst både och. Värre blir det förståss i vinter när det blir snö och slafs som man ska ta sig igenom också- men det löser sig det också det brukar det göra när KanDeKanVi är i farten.

  På ett eller annat sätt så löser det sig liksom.

  Nästa tisdag ska vi på turné till Norrköping. Det ska bli skoj. Kl 9.30 kommer bussen som ska ta oss dit. Vi längtar lite, eller lite förresten- vi längtar mycket! Så det så!  Men till dess säger vi Hejsan Svejsan Kollifejsan! • 2012-10-02 kl 15.48

  GÅ & STÅ


  ...fram å tebax hit och dit och så ett varv till, ut och vänd och in igen. Ungefär så lät det i dag på repetitionen när vi övade var vi skulle gå och stå. Bilder hittar ni på vår facebooksida. Att omvandla valsstegen som vi övade för några veckor sedan till grupp koreografi är inte heller det helt enkelt, men om man håller tungan rätt i mun lyssnar och tittar på varandra och på regissören så funkar det fint. Först till höger och sen till vänster, ena hållet- andra hållet, allt i takt till en av julsångerna. Så småning om så lossnar det och hela gänget gungar så fint åt ena hållet och andra hållet. Tjusigt blir det. Ett tag såg det ut som om vi hade partajat loss på julglöggen det gungades hej vilt åt olika håll. Men efter en stund satt det som en smäck. Vi har gått igenom flera av de nya numren. En del känns redan klara andra kommer vi att behöva jobba mer med. Vissa kommer strykas andra kommer läggas till- ännu är det bara en "grund-stomme" som vi jobbar med. Men det kommer att bli bra. Riktigt bra. I år har vi flera talroller skoj det har vi inte haft så mycket i de tidigare föreställningarna. En utveckling som är lite invecklad men vi kommer inte att avveckla den. På tal om veckla- vi är tillbaka om en vecka. Tills dess! Ajöss alla löss!

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: