Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 19 juni 2018
Mjölby kommun

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2013-04-09 kl 18.26

  Tisdag 9 april


  Vilken dag vi har haft tillsammans.

  Inte bara vi i vanliga gänget  utan i dag har vi haft besök från Motala focus-gruppen.

  Ett gäng som består av personer från olika inriktingar på deras dagliga sysselstätningar som nu var nyfikna på hur vi arbetar i KanDeKanVi.

  Så de kom till oss för ett studiebesök.

  Vilket härligt gäng, de hängde på och gjorde övningar tillsammans med oss och lärde sig snabbt några av de låtarna som vi håller på att repa in till nya vår-showen. Några av deltagarna från Motala tyckte att det var så skoj att de sa att de ville flytta till Mjölby för att kunna bröja i KanDeKanVi, det tyckte vi lät som en bra plan. Mer underabara härliga människor det behövs inte bara i Mjölby uta överallt. Människor som vill och vågar och som törs säga och känna att de duger precis sådana som de är.

  Det gjorde de och det gjorde vi- och det känns lika skönt varje gång nån har sagt det eller man har hört någon säga det.

  Vi duger alla vi som är som vi är vi duger precis sådana vi är.

  Nått annat som dög bra i dag det var gofikat som Café kneckten fixat åt oss.

  Vilka mackor, vilka kakor vilket gott kafffe. Gött mos! Eller njae mos var det ju inte utan kaffe macka och kaka alltså men gött var det.

  Det här har varit en bra dag- en mycket bra dag.

  Fler sånna vill vi ha nu- med solsken gofika och goa´människor.

  Tack och hej leverpastej • 2013-03-19 kl 16.45

  19 mars - BOXHOLM HERE WE ARE


  Idag har vi varit på uflykt- IGEN - tänker någon! Ja IGEN säger vi. I dag har vi varit i Boxholm närmare bestämt på Bjursdalens äldreboende och sjungit och showat och spexat och det var så roligt, alla i publiken var så glada och klappade takten och skrattade och allt var alldeles alldeles underbart. Förutom vädret då, snöat som tusan har det gjort idag, men det gjorde inget, för de ca 110 personerna som hade trängt i hop sig i stora samlingssalen där vi var blev varma på både utsidan och insidan som en tant sa.

  Å svettigt var det, vi körde såklart Publiken upp med händerna, nästan alla viftade med och så körde vi Papaya Cocunut åsså I am sailing åssåklart Mamma mia och det var så där gladlyckligt hela tiden.

  En fantastisk föreställning och så gott fika, smörgås och så dajmtårta- japp ni hörde rätt dajm tårta- så sött åsså kletigt åsså vansinnigt gott.

  Å vad skoj att Eva och Jessica våra Boxholmare fick showa på hemmaplan.

  Vadstena buss fick skjutsa oss dit och hem, ett känt ansikte bakom ratten, Bosse busschaufför, han fick en puss av Evy innan hon ropade Glad PÅsk och försvann med sin taxi. Ja rosor fick vi också, men idag vill vi ge dagens ros till Mjölby Taxi som stuvade om lite så våra artister i KanDeKanVi inte behövde vänta till 17.30 när vi kom hem strax före fyra. Snacka om servceminded!  Tack snälla Mjölby Taxi för att ni alltid försöker göra det bästa, vi vet att det inte är så lätt med en fast tidtabell att följa.

  Nu så är vi glada och nöjda med dagen, vi gjorde det bästa vi kunde, där vi stod med det vi hade så vi är nöjda, vi kände att vi inte tänkte så mycket utan körde efter "bara gört" principen. Vi har känt att vu har dugt precist som de vi är.

  Å bästa av allt, när Ingela & Annelie var och föreläste på gymnasieskolan i kommunen om KanDeKanVi som daglig sysselsättning så passade de på att fråga åhörarna där om de kunde hjälpa till och lista ut en av sångerna som Sofi sjöng i bussen till Aneby men som vi då inte kom på vilken det var. Emma heter tjejen som gissade rätt.

  Sången Sofi menade då var såklart: Luftens hjältar! Så bra nu vet vi det- tänk så bra det blir när man hjälps åt!

  Nu så tar vi ledigt i två veckor. Vi ses igen vecka 15.

  Ajössens!

  Bilder från dagens utflykt finns på vår facebooksida, glöm inte gilla oss där för det gillar vi! • 2013-03-12 kl 16.51

  Tisdag 12 mars- Aneby here we come!


  TIPS FÖR ATT TITTA PÅ BILDERNA KLICKA PÅ DEN RÖDA RUBRIKEN

  Vilken dag!

  I dag har vi gjort något vi aldrig har gjort förut. Vi har varit på studiebesök, hela gänget, eller nåja nästan hela gänget, några var tyvärr hemma och var sjuka, krya på er säger vi till er, nån annan var på semester, hoppas du har kul säger vi till dej. Någon valde att inte följa med för att "hen" hade andra planer. Såg ni- hen- fränt va det kan betyda höna också på engelska, och vet ni det passar bra med en "hen" i dag för vi har varit i Aneby eller ska vi kalla det för Höneby. 

  Vi har träffat ett gäng sköna människor som sjöng bland annat om att de skulle köpa hönor för pengarna.

  Kören Surprise heter det här gänget och de är också en daglig verksamhet, fast i Aneby då. De har varit och tittat på oss flera gånger både i Boxholm och i Tranås och så bjöd de in oss till sig. Det är vi jätteglada för, vi har haft en mycket trevlig förmiddag, med sång, dans, skratt, fika och härlig gemenskap. Erik i Aneby-gänget hälsade oss välkomna med en välbekant fras- "Bara gört", det kändes fränt att han sa så, för det är ju det vi gör hela tiden vi bara "gört".

  De berättade om sig och sin grupp vad de har gjort och vad de planerar att göra och vi gjorde samma sak, berättade om våra shower och om vad vi planerar att göra i maj åsså bjöd vi in dem att vara med och att komma och hälsa på oss.

  Vi tror att det är jättebra att träffa andra grupper för att få lite tips och idee´r om hur vi kan fortsätta utvecklas i vårt arbete både på och bakom scenen och att vi kan få dela med oss av det vi tycker funkar bra.

  Så det här var visserligen första gången vi åkte till Aneby men inte sista hoppas vi.

  På vägen hem stannade vi på Tranås Statt och käkade lunch tillsammans, uppdukat och fint var det när vi kom, maten var toppen och servicen utomordentlig vi hade ju världens bästa servitriser- hi hi! Det var alla handledare och assistenter som hjälptes åt att leka servitriser idag. Kul för dem vi tycker att de skötte sig ok. De "vanliga" servitriserna som brukar jobba i Parkhallen när vi är där och gör julshower var ju där såklart och höll ett öga på att våra servitriser skötte sig.

  I dag hade vi ny buss- chaufför med ett krängligt namn, Gunte från Lingmerths körde oss och han tyckte att vi sjöng bra på vägen ner när vi hade live- karaoke och vi sjöng allt möjligt.

  Sofi var en otippad juke-box som kom med massor av låtförslag, en av låtarna hon föreslog har vi dock inte lyckats "knäcka" ännu, så den funderar vi fortfarande på- vad det kan va hon menade.

  Vi har haft en toppendag!

  Nästa vecka ska vi till Boxholm på turné det var tänkt att vi skulle åkt pendeln men vet ni det är krångligare och dyrare än man kan tro så vi fick ändra planerna så nästa vecka blir det buss igen.

  Det var det- ses om en vecka- morsning korsning! • 2013-03-12 kl 16.46

  Sidrubrik


  notistext

 • 2013-03-05 kl 13.20
  Nu är vi på "banan" inför vårshowen!

  Tisdag 5 mars- en helt vanlig dag!


  Förra blogginlägget, eller förr-förra  blogginlägget handlade om allt det som vi gör när vi inte repeterar som vanligt.

  I dag har det varit en sån där precis vanlig dag. När vi ”bara” har repeterat.

  Eller bara?! Är det verkligen så att vi ”bara” repeterar lite så där i största allmänhet? Eller är det så att repetitionerna egentligen är mycket mycket mer än så.

  Vi vill hävda att det är så.

  Repetitionsarbetet är liksom en process alltså nånting som händer, nått som växer fram nått som blir av nått som vi från början bara ville eller önskade.

  Under hela den här processen, händer det saker HELA tiden, vi använder oss av oss själva för att göra olika saker, vi tränar kommunikation med ord och med ljud och med kroppsspråk.

  Vi utvecklas hela tiden som grupp och som individer.

  Vi tränar en massa olika färdigheter såsom kroppsliga rörelser, alltså motorik och minnesträning när det gäller att komma ihåg texter och danssteg åsså mycket mer.

  Det är liksom det vi gör när vi ”bara” repeterar.

  För Er som är nytillkomna följare här på bloggen så tycker vi att Ni ska scrolla lite bland de äldre blogginläggen, där hittar ni våra värdegrunder och våra tankar om hur vi vill arbeta och varför.

  Nästa tisdag ska vi iväg på nått spännande som vi aldrig har gjort förut.

  Vi ska på utflykt till Aneby åsså ska vi käka gemensam lunch på Statt i Tranås

  det blir grejer det!

  Tills nästa gång säger vi hej hopp – å vi sägert då vi bara gört- pillesnopp! • 2013-03-03 kl 17.34

  SÖNDAG 3 MARS TURNÉ START


  I dag hade vi turne´start, första showen efter julshowen. Så ni förstår att vi var showsugna på riktigt!

   Lennart och Ombergs buss  skjutsade oss till Ödeshög  och Folkets Park där vi skulle uppträda.

  Solen sken och alla som var med var på sitt allra bästaste show humör.

  När vi kom fram till Ödeshös så repterade vi lite.

  I dag var det en ny tekniker som hjälpte oss Peter Flinck hette han. Han fick en välkomst kram av vår egen primadonna Eva.

  Vi fick också makalöst gott fika, ni vet sånt där hembakat extra gott som man knappt vill sluta äta av. Det satt fint innan föreställningen.

  Ja föreställnigen ja, så mycket folk det kom. Vi sjöäng Mamma Mia, Publiken upp med händerna, Dolce Vita, Leende Guldbruna och många fler. Eva W gjorde premiär som solosångerska- fantastikt bra!

  Eva W är ju vår  nya stjärna från Boxholm  eller nya och ny, hon börjar ju bli gammal i gänget. Men för Annika, vår allra nyaste stjärna var

  det ju publikpremiär idag.

  Vad skoj. Trots att solens sken.

  Ja vi gjorde det vi skulle så bra som vi bara kunde, trot att vi bara var halva skaran idag. Den andra halvan var i Ullared.

  Så är deti bland i livet att vi får välja, man kan inte va med på allt.

  Men vi som var i Ödeshög vi är så nöjda och glada och hoppas att vi får komma tillbaka dit nån mer gång så vi får träffa alla trevliga

  människor i Ödeshögs publiken igen och så att vi kan få mer av den där goda sockerkakan med blåbär i och cocos-kakorna och bullarna- de

  hemgjorda bullarna. Mums!

  På tisdag ses i gen, vanlig tid och vanlig plats!

  Mors kors galsoch! • 2013-02-26 kl 15.27

  Tisdag 26 februari - annars då?!


  Vad gör vi när vi inte KanDeKanViar?

  Den frågan har vi fått några gånger?

  Ja vad gör vi då?

  Vi jobbar med andra saker så är det med det!

  Både handledare och deltagare har andra jobb parallellt, krångligt ord, vi vet, vi säger vid sidan av i stället, alla som jobbar med KanDeKanVi har andra jobb också.

  De flesta har jobb inom dagligsysselsättning på något av de arbetsställen som finns i Mjölby kommun, Knuten har fyra olika grupper en där kan man väver och syr och det som tillverkas kan man köpa på Åboden som är en butik i Mjölby City där någon annan jobbar.

  En annan grupp på Knuten är legogruppen, där bygger man inte lego utan man packar olika saker i påsar som sedan säljs i butiker. 

  Man utför alltså lego-jobb, packjobb och annat till andra butiker, åsså trycker man servetter.

  I utegruppen som är (två grupper) så jobbar man med olika sysslor utomhus, snöskottning, vedklyvning, lövräfsning ja allt som man kan jobba med utomhus.

  De som jobbar på Industrigatan-datagruppen, de ger bland annat ut en tidning som heter ”Lastbil och sjö” och så gör man olika trycksaker tex biljetter och affisher och olika broschyrer och sånt.

  Nån jobbar på McDonalds som salladskung, jo det står så på skylten faktiskt, han är salladskung för han har hand om salladen där.

  Nån jobbar på Lindus det är också ett snickeri där man bland annat gör smörknivar och det som tillverkas på Lindus kan man också köpa på Åboden.

  Nån annan jobbar på Hjärta till hjärta som är en secondhandbutik.

  Nån jobbar på Dacketräffen som har både datagrupp, café och målarverkstad och snickeri. Det här är några av de olika arbeten som finns inom Daglig Sysselsättning i Mjölby kommun, det finns fler, Guldkanten som är en service grupp på ett av våra äldreboenden, Sporren är ett annat snickeri, Café Tallen är ett annat café ja det finns massor av olika bra verksamheter. Ett par deltagare är från Boxholm, en jobbar på Servicehuset gör dukar, en annan gör en massa olika saker som tex är med Familjecentralen dit barn och föräldrar får komma och fika och sjunga, nån annan dag städas det på en skolan och så är hon frukostvärdinna.

  Snacka om att ha många järn i elden!

  Så alla har vi som är med här i KanDeKanVi har andra jobb eller sysselsättningar vid sidan av KanDeKanVi.

  Våra handledare har också andra jobb vid sidan av KanDeKanVi.

  Det var nån som trodde att de, Annelie och Ingela bara jobbade med det här på tisdagar- så är det inte.

  Det är mycket som ska förberedas inför varje repetition som vi har.  Så de jobbar med detta andra dagar också, lite då och då när det behövs liksom.

  Vad de gör då när de jobbar och det inte är tisdag jo det är information som ska skickas till alla när något ändras så att alla vet vad som händer i gruppen.

  När vi ska sjunga så måste ju de låtar vi ska sjunga köpas hem.

  Inför varje show vi gör så är det mycket som ska styras upp.

  Bussar ska beställas, scenkläder och rekvisita ska plockas i ordning, checklista ska gås igenom med arrangörerna så att de vet vad vi behöver när vi kommer, fika, rullstolsramp, nån stans att klä om osv osv osv.

  När vi har eget ljud utan egen tekniker med så hjälps vi åt med att bära och bygga tekniken och när vi har showat färdigt ska vi riva ner det igen.

  När vi har tekniker med så hjälper vi också till för att det ska gå snabbare,

  Scenkläder och rekvisita ja, det måste ju fixas nytt till nya nummer.

  Handlas in eller tillverkas, sånt gör vi då.

  När vi ska ha annonser affisher och biljetter så är det sånt som ska göras.

  Först ska det fixas ett underlag sedan ska det kopieras sedan ska det sättas upp över halva Östergötland.

  När det ska vara annonser i tidningarna ska vi även skicka underlag dit, pressmeddelanden som ska skickas så att tidningarna vet vad som ärpå gång om de bli sugna på att skriva om oss.

  Annat som vi gör när vi inte står på scenen och repeterar är att planera in studiebesök, vi ska åka i väg och andra ska komma till oss.

  Ja det här som vi har skrivit om och lite annat är sånt som vi gör när vi inte repeterar.  Vi gör en hel del annat också.

  Det vi gör när vi har repeterat, det har nu ju sett, våra föreställningar.

  Nu håller vi som bäst på att sätta ihop en ny föreställning som

  ska bli av lite senare i vår.

  Det ser vi fram emot, så nu har vi en massa härligt hårt arbete framför oss att hjälpas åt med. För alla kan inte gör alla, men alla kan göra något!

  Vad vi har gjort i dag? Jo allt det som står här uppe i blogginlägget plus att vi har repterat på det som ska bli vårshowen och att vi har repterat på det vi ska åka på turné med på söndag plus att vi har gjort våra ”vanliga” uppvärmnings och röstövningar och så har vi såklart skrattat också, en massa skratt och glädje har det blivit idag, å vet ni det brukar det bli när vi KanDeKanViar. • 2013-02-05 kl 20.26
  I dag har vi övat sketcher, med punch-lines och statister.

  Tisdag 6 februari Ju mer vi är together...


  Ju mer vi är tillsammans.... eller som Helen sa i dag vi tar den på engelska Ju mer we är together!

  Vi blir fler och fler i KanDeKanVi- jätteskoj att flera hittar oss och vill vara med.

  I dag har vi haft en fantastisk dag på kulturscenen med massor av skratt.

  Vi har sjungit och dansat och tränat på att sätta repliker, jobbat med statister, vi har tränat på att leverea punsch-lines. Det har inget med godis och göra som man skulle tro- punsch-praliner alltså, utan det är nått man säger som har en rolig knorr, nej inte en gris-knorr utan en rolig knorr som gör att folk börjar skratta.

  I julshowen vi gjorde hade Sabine en av våra artister en talroll med flera sådana punsch-lines. I dag har vi alla övat på att säga saker på ett roligt sätt och det funkade. Trots att vi till slut hade hört slutklämmen flera flera gånger så blev det ändå roligt. När man använder kroppspråket  eller en stockholmsdialekt och liksom visade med hela sig själv och sin röst  vad man ville då gick det som publik inte att hålla tillbaka skrattet som fick eka mellan väggarna på Kulturscenen. Härligt och det smittar!

  Vi har såklart övat oss på att duga lite, så där i största allmänhet.

  Det måste man öva på!

  I pausen mellan grupperna  blir scenen så ödsligt tom och tyst. 

  När vi är där är den full av liv, skratt, fniss och lycklighet.

  Lycklighet kände vi också när vi idag övade igenom våra gamla shownummer, några av dem ska vi damma av och ta ut på turné snart ju, så nu måste vi se om vi kommer ihåg dem- det gjorde vi. De som var nya fick liksom bara hänga på så gott det gick- och om det gick- så härligt att se hela gänget släppa loss i våra gamla låtar, stegen satt som en fläskläpp- Oh my god så bra!

  Nu laddar vi om till nästa tisdag!

  Till dess- passa på och känn att ni duger lite där ute i stugorna!

  Ajö-körv med brö! • 2013-01-29 kl 14.51

  Tisdag 29 januari - Bättre sent än aldrig


  Dagen idag har vi gjort en massa skoj.

  Blandannat fått ett recept på chokladmoussse från Jessica. Lät smaskens det ska vi prova!

  Förmiddagsgruppen fick idag göra det eftermiddagsgruppen gjorde förra gången, nämligen ”Du Duger” övningen, en skojig och oändligt nyttig övning den går till så här, någon frågar och någon annan svarar.

  A- Vad gör du?

  B-Jag sitter här och duger lite!

  Just det där att duga är viktigt, att känna att man gör det och att kunna säga det till sig själv och till andra. Jag duger- precis som jag är!

  Den strofen att jag duger som ja är, det är en av våra värdegrunder.

  Värdegrund?!

  Ja maken till krångligt ord- om vi försöker förklara det ordet för oss själva och för varandra så kan man säga att det betyder saker som är viktiga för oss i KanDeKanVi,  saker som vi gemensamt har kommit fram till.

  Nu finns de på papper, men de här sakerna har varit viktiga för oss i två års tid, ända sedan 2010 när vi blev KanDeKanVi .

  Fler saker som står där att att vi tycker att det är viktigt att samarbeta, idag visade gruppen prov på hur ett samarbete kan gå till.

  Alla var överens och samarbetade fint i beslutet om att praktikanten Julia fick ställa fram alla stolar- så tokroligt! 

  Så hade ju inte riktigt Annelie och Ingela tänkt att det skulle samarbetas, men ett samarbete bad de om handledarna  och ett samarbete fick de- hi hi!

  Vad vi har gjort mer?

  Jo improvisationsövningen ”Älskling jag är hemma”.

  Två personer agerar, en är hemma (på låtsas) och någon kommer hem.

  Man väljer vilket humör man ska vara på, vilka känslor man ska visa.

  Åsså tar spelet sin början och vad som helst kan hända och många skratt blir det

  för det blir så tokigt så tokigt!

  Det kan tex bli kramkalas eller kvastdans eller så blir man bjuden på sprit- ja ni hör ju själva. Allt kan hända!

  Vi har även tränat oss på att lyssna och känna igen låtar. Vi har önskat låtar som vi vill sjunga och showa till idag lyssnade vi på några av dem. De flesta kände vi igen men inte alla, inte så konstigt kanske för alla har inte önskat alla låtar men alla har fått önska någon.

  Det är besvärligt för oss med de nya tiderna för eftermiddagsgruppen, det drabbar de som åker färdtjänst eftersom de har fast turlista. Idag kom de sista deltagarna 12.40 så de missar genomgången med viktig information en massa annat, det känns inte bra alls. Trist när det blir så! 

  Tills vi ses nästa vecka ska vi träna på att duga lite så där tlll vardags, 3 gånger om dagen ska vi säga till oss själva att vi duger, på morgonen när vi borstar tänderna, när vi äter lunch och när vi borstar tänderna på kvällen! 

  Så får det bli- Mors mors säger Kandekanvi!   • 2013-01-22 kl 16.41
  Här står vi och duger!

  Tisdag 22 januari Här kommer alla känslorna på en och samma gång


  ARG- LEDSEN-BESVIKEN-FÖRBANNAD

  Alla dessa ord är också känslor, känslor som vi har jobbat med idag. Att visa känslor är svårt märkte vi om man inte gör dem verkliga. Det är svårt att få någon att tro på att man är arg om man bara spelar arg, men om man gör det verkligt och kopplar ihop känslan med en verklig händelse, då blev det helt plötsligt jättelätt att få alla i gruppen att tro på vad man kände.

  Det här är saker som gjorde oss i båda grupperna:

  -Jag blir arg när ingen lyssnar på mej.

  -Jag blir arg när personalen tjatar.

  -Jag blir arg när någon blir mobbad.

  -Jag blir arg när jag missar pendeln.

  -Jag blir arg när taxin är jättesen.

  -Jag blir arg på krig och svält.

  -Jag blir arg när folk bestämmer över mitt huvud.

  -Jag blir arg när andra bestämmer vad jag ska göra.

  -Jag blir arg när man inte håller vad man lovar.

  -Jag blir arg när vi inte får vara på Kulturscenen.

  -Jag blir arg när någon är dum mot  någon jag tycker om

  Att vara arg är bra, det är okej, precis som det är okej att vara glad eller ledsen.

  Men det är viktigt att förklara varför man är arg.

  Att bara vara arg hjälper ju varken dej själv eller nån annan om du inte försöker berätta vad det är som gör dej arg. Ibland kan det arga försvinna när man väl har pratat lite om det. Men det är svårt oftast svarar vi att allt är okej fast vi egentligen är skrikarga ”inombords”. Det blir ju liksom lite konstigt vi säger en sak men visar en annan sak med vårat kroppsspråk. Varför gör vi så? Så tokigt, det blir ju så svårt då att visa vad vi egentligen tycker och tänker.

  Vi provade även att visa att vi var glada fast med ett argt kroppspråk och tvärtom. Alltså munnen sa en sak men hela vår kropp visade nått annat. Spännande och svårt, jättesvårt. Vi pratade mycket om känslor idag, braiga känslor och mindre braiga känslor, om hur vi kan visa dem och hur vi kan bli tagna på allvar även om vi är arga eller ledsna. Ja det här med känslor är svårt, svårt att visa på riktigt och svårt att visa när man gör dramaövningar. Nu är vi i alla fall trots att vi jobbat mycket med känslorna ilska och arghet, riktig glada och avslappande. Båda grupperna gjorde en lång och skön avslappningsövning idag till musik.

   I dag var ju också första gången som vi på riktigt fick prova våra nya tider. Det var en hel del meck-strul-betstyr innan det föll på plats. Taxin- färdtjänsten har ju turer som inte är synkade med våra nya tider, att man får vänta 40 minuter efter repetitionen är väl en sak men att komma 40 min för sent är ju inte så kul när man bara har 2 timmar på sig att hinna allt.  Lunch gick att äta på kulturscenen, lite pittoreskt så där, man tar med det man ska äta och det man behöver för att äta, gaffel, kniv och ja allt sånt där ni vet, men det funka. Matlådor och grejer- men som sagt det finns inga problem i KanDeKanVi bara lösningar. Något som var bra i dag var att en av våra artister fått med en ”egen” personal som kan vara behjälplig att putta rullstolen i snömoddet till toaletten eftersom man måste gå runt på utsidan av Kulturscenen. Nu ses vi nästa tisdag igen här på Kulturscenen. Till dess hoppas vi att ni kollar in oss på facebook, där har vi lagt in fler bilder från dagens övningar, å ni kära läsare ska göra en av övningarna vi gjorde idag: ” Du Duger-övningen”, på frågan om vad man gör så svarar man: Här sitter (eller står) jag och duger! En riktig må-bra övning som alla kan och SKA göra för alla vi duger- precis så som vi är. Varken mer eller mindre behövs för att just jag ska duga som jag är och du ska duga som du är.Vi ses om en vecka! Kram på Er alla bloggläsare- så där en dag i efterskott- för i går var det kramens dag. Jo förresten i går fyllde en KanDeKanViare år, det firade vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan, Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

  Som sagt om en vecka ses vi igen!

  Mors kors galosch!åta lamm, Med en enkel tulipan, Ja me vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan,Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

  Som sagt om en vecka ses vi igen!

  Mors kors galosch! • 2013-01-15 kl 12.23
  En sjukskriven stjärna får Krya på dej tulpaner på tulpanens dag!

  Tisdag 15 januari 2013


  Nystart! Gött! Äntligen! som jag har längtat! Vad kul att börja igen! Jag har saknat det här! Åh vad skoj det ska bli! 

  Sådana uttryck haglade över kultruscnen den här tisdagsmorgonen. Anledningen är att KanDeKanVi startar upp igen efter ett långt och välbehövligt jullov. Flera nya ansikten, välkomna säger vi till Er, kul att ni vill vara med oss.

  Några har bytt grupper från eftermiddag till förmiddag men också tvärtom för att få ihop det på tisdagar med våra nya förutsättningar med ny starttid för eftermiddagsgruppen. Det är lite rörigt men vi hoppas att det reder ut sig vartefter. 

  Det var skönt att dra igång igen det var vi rörande överens om i gänget. Alla verkar ha haft en skaplig jul och firat in nyåret ordentligt. En av våra artister firade nyåret på sjukhuset och eftersom han fortfarande är sjuksksriven så åkte våra handledare Annelie och Ingela hem till honom efter dagens rep- och önksade honom krya på och sa att de hoppas att han rep:ar sig snart så han kan vara med och repa - vitisgt va? Repa och repa- samma ord fast olika betydelser.

  I dag gjorde vi en ordentligt genomkörare av både kropp och röst vid uppvärmningen, flera av oss hade liksom knäckat i hop lite i kroppen så det var skönt att mjuka upp den bit för bit igen. Rösten fick även den en genomkörare. Vi spontansjöng lite grann på de låtar som vi önskade när vi hade sista träffen innan jul, bra låtar, vi får se vad vi ska göra med dem här framåt vårkanten.

  En improvisationsövning, en nygammal övning gjorde vi också "bussutflykten" ett gäng ger sig i väg på en utflykt och så får man se var man hamnar och vad som händer. Den första turen tog sin början i England, så där pratades det engelska och diksuterades om man ville shoppa eller vad badsugen, någon förväxlade en docka med en bebis.

  En annan busstur var helt galen och skulle till Göteborg, men så var man tvungen att råna en bank och så kom polisen som följde med bussen- rokroligt och galet!

  Så där höll vi på ett tag. En rolig improvisationsövningen där alla kan vara med efter egen förmåga. Vi pratade lite om vändpunkter i berättelserna, när det händer något oväntat som gör att det liksom får mer fart igen.

  Om 4 personer sitter helt tysta i en låtsasbuss så händer det ju inte så mycket, men om man pratar på ett annat språk eller rånar en bank eller hittar på andra lustigheter så kan det bli en ganska skojig sketsch att se på.

  Det här var en bra första dag på terminen, vi är taggade och laddade och fulla av KanDeKanVi energi som bara bubblar här inom oss och vi längtar efter att kunna berätta för Er läsare om vad vi planerar för våren. 

  Vi lovar det kommer bli lika galet som bussutflykterna vi gjorde i övningen idag, lite tokigt, lite roligt och plats för en massa skratt.

  Vi ses om en vecka! Kolla in oss på ansiktsboken- ja facebook den heter ju så om man översätter det till svenska.

  Ajössel strössel! • 2013-01-10 kl 11.53

  SNART DAX FÖR NYSTART 2013


  Så var det över för den här gången. Julen kom och gick förbi i en hiskelig fart. Det har varit skönt med ledighet men nu suger det lite i show och teatertarmen igen. Nästa tisdag den 15 januari kör vi igång igen på Kulturscenen med dubbelgrupp på förmiddagen. 2013 kommer att bli en spännande termin. Vi har lite förändringar i tiderna, skolan har behov av scenen och vi hade inget annat val än att flytta på oss, så eftermiddagsgruppen får börja en timme tidigare. Det kommer bli en stor förändring, det är mycket som ska klaffa med ett tidbyte, färdtjänst, personalscheman och mattider, lunchlådor och annat. Det ska bli spännade att se hur det kommer att funka.

  En av våra deltagare sa så klokt att nu ska vi inte se svårigheterna utan möjlgheterna och det kändes så gött.

  För det är just det "tänket" som på nått sätt alla vi KanDeKanViare försöker leva efter.

  I bland är det svårt och då får man göra det bästaste man kan i alla fall, trots att det är lite motigt.  Så vi tror att det löser sig till det bästa. Det måste det vi har ju liksom inget annat att välja på. Vi bara gört!

  Så nu ser vi fram emot att få ses på tisdag. Fortsätt följ oss här på bloggen vi kommer skriva varje tisdag när vi har repat, på facebook kan ni gilla oss och kolla på bilder och skriva saker till oss.

  Nu så 2013- here we go!


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: