Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 10 december 2018

Välkommen till

Show & Teatergruppen KanDeKanVi

Här hittar du teatergruppens blogg, för äldre inlägg klicka här för att komma till arkivet.


 • 2013-11-22 kl 10.23

  VI BARA GÖRT EN JULSHOW SOM DUGER


  NU FINNS DET BILJETTER HOS ÅTERFÖRSÄLJARNAMJÖLBY: ANDERSSONS ELEKTRISKA, ÅBODEN, HEMKÖPBOXHOLM: BARBERARN´TRANÅS: STATTANEBY: HANDLEDARNA FÖR SURPRISE
  FÖR BESTÄLLNING MOT FAKTURA STÖRRE SÄLLSKAP ELLER LÅNGVÄGA GÄSTER:kandekanvi@mjolby.se
  PRIS 25O KR inkl: Show, glögg, gröt, skinkmacka, kaffe & kaka.

 • 2013-11-22 kl 10.19

  FREDAGEN 22 NOVEMBER -TEKNIKENS UNDER


  Äntligen, det var på tiden. I flera veckor har det varit strul med vår blogg här på kommunens hemsida. Vi har inte kunnat skriva nått för det har inte gått att komma in. Som tur är finns det förträffliga människor därute i vår organisation som förstår sig på sån t här tenkiskt mumbo-jumbo som vi inte gör. Tusen tack Patrik W med flera för hjälpen! Så nu när prblemet är löst kan viåterigen komma in på bloggen. Här skriver vi om vad vi har gjort varje vecka. Vi kommer också även fortsättningsvis lägga ut information som rör gänget i KanDeKanVi här.Däremot kommer vi att förtsätta lägga ut alla bilder på vår facebooksida - gå in och gilla den om ni inte redan har gjort det.En liten kort uppdatering då om vad vi har gjort de senaste veckorna.Julshows-repat! Så är det med det! I onsdags gjorde vi lite rekvisita tillsammans. Vi gjorde egen snö- MASSOR med snö! På onsdag ses vi igen då är det dubbelgrupp på förmiddagen. Alla ses samtidigt klockan 9-11 på Kulturscenen! Mors kors - galosch!

 • 2013-09-18 kl 16.39

  Flera onsdagar ett blogginlägg


  Semester och strul med att komma in på sidan här för att kunna blogga är anledningen till att det har varit lite bloggtorka. Men nu är vi tillbaka här på sidan. Mycket har hänt sedan sist. Vi har fått ännu ny deltagare från grannkommunen. Välkommen säger vi till dig! Vi har bokat in flera gig och så har vi bytt datum på julshowen två gånger. Först för att lokalen var uppbokad och sedan för att bandet inte var fulltaligt. Men nu vet vi att det blir julshow den 16 och 17 december i Parkhallen! Det ska bli så skoj. Vi har såklart redan börjat repetera och i dag började vi med slutet. Ja vi tänkte att det är lika bra så vet vi att vi i alla fall har en bra afinal. Vi har sjunigt och dansat och så avslutade vi med en massageberättelse. Ett bra sätt att avsluta repetitionerna att varva ner och få ge och få känna beröring.I dag behövde vi verkligen varva ner för både förmiddagen och eftermiddagen har varit så roliga, vi har skrattat så mycket att vi har gråtit. Åt roliga saker som vi har kommit på som till exempel att det kan bli skoj att byta ut ett B mot ett H i ett ord och helt plötsligt så har man ett shownummer. Nu blev ni nyfikna va? Nä vi avslöjar inget det får ni se i julshowen. I dag kom Anders Hildeskog vår trummis och hälsade på han fick applåder och en puss på kinden. Vi blir så glada när folk dyker upp och hälsar på oss när vi repar. Om några veckor kommer det mer folk och hälsar på ett studiebesök från Kungshöga och dessförinnan ska vi klämma in två shower. Så det här är en mycket mycket rolig höst att se fram emot. Vi lägger inte ut några bilder här i bloggen utan de finns att se på vår facebook sida. Vi ses om en vecka! Glöm inte att Du duger precis som du är!

 • 2013-08-28 kl 15.44

  Onsdag 28 augusti - nästan som vanligt


  En vecka går fort. Idag träffades vi igen på Kungshögaskolan. Två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Skönt att återigen ha två tider så att alla som vill och behöver äta lunch i lugn och ro hinner göra det. Visst har det varit mysigt med matlådor och det har funkat riktigt bra men det här är ändå bättre för de flesta. I dag har vi pratat vidare om önskelistan till julshowen. Förra veckan kom vi på 50 låtar och i dag kom vi på lika många till. Några har vi provsjungit och provdansat lite. Det är ju så med musik att vissa låtar är roliga att lyssna på men kankse inte så roliga att sjunga. För att veta vad som kommer funka på publiken så måste det liksom kännas i hela kroppen när man hör dem. Det ska liksom börja rycka och sprätta lite så där i en - på ett alldeles lite lagom vis.I dag har det ryckt och sprätt lite här och var. Vi har pratat om upplägg på julshow hur vi tänker att det ska vara på scenen och om vi ska ha gästartister om bandet ska vara med eller inte. Det ville alla- nån sa det är klart att VÅRT Värsta Bästa Band ska va med. Vi vill ha fler talroller, några vill vara solister och några vill ha med dans. Ljud och Ljus vill vi också ha såklart så vi hörs och syns bra. Jominsann för en vecka sedan kändes det lite konstigt att börja tänka på julshow idag känns det hur bra som helst och nu vill vi bara fortsätta och tänka ut en massa bra grejer som vi kan ha med. Det gör vi nästa vecka! Tills dess ska vi bara stå här rakt upp och ner och slö-glo lite mitt i våra kläder och känna att vi duger- precis sådana som vi är!
  Bilder från dagens repetition finns på vår facebook sida. Gå gärna in och gilla den för det gillar vi!


 • 2013-08-21 kl 16.07

  ONSDAG 21 AUGUSTI TERMINSTART


  Äntligen, som jag har längtat, jag trodde aldrig det skulle börja igen, jag har längtat hela sommaren. Jag har väntat och väntat och väntat på den här dagen- det här är några av de fraser som mötte oss handledare i dag när vi startade upp verksamheten i KanDeKanVi efter sommaruppehållet. Fantastiskt så mycket positiva, glada, lyckliga förväntansfulla och sång, dans och showsugna människor som bokstavligen sprang in i aulan på Kungshöga. Ja vi var ju i en annan lokal idag. Det var ett stort kramkalas och det fanns så mycket att prata om efter så många veckors ledighet. I dag har vi hunnit massor. Vi har sjungit, dansat, haft genomgång, provat nya danssteg. Så kom Kerstins Pöjk Robin och var med och spelade gitarr när det kom ett studiebesök från Lettland, de var så glada att de fick komma till oss och hälsa på så vi fick en kasse godis. Som om det inte räckte med de godsakerna så var vi på Valentino, Mjölbys bästa pizzeria tycker vi och hämtade mat till oss allihopa. Lite fränt att hämta nästan 30 st pizzor. Då kunde de inte svara som de brukar att det tar 10 minuter en kvart, nä vi fick smsa vår beställning redan på förmiddagen för att de skulle hinna klart. Ja vi har redan börjat jobba lite försiktigt med julshowen, vi har gjort en önskelista för det ska man ju göra till jul, fast den här gången var det inte en lista med grejer utan en önskelista med sånger som vi vill ha med i showen. Det var många mycket bra förslag! Här har vi en bra grund att jobba med.Vi provade en ny massageberättelse också som våra handledare har skrivit, en mycket bra med tydliga instruktioner om hur rörelserna ska utföras. Så har vi tittat på bilderna från sommarens föreställningar och på facebooksidan på projektor så att alla även de som inte har facebook får se hur det ser ut.Det här blir en bra höst! Vi ska duga hela tiden tänkte vi!En nyhet för i höst är att vi inte kommer att lägga ut några bilder här på bloggen, de läggs i stället ut på vår facebooksida. Där har vi nu 660 gillare- inte illa va?! Tänk när vi startade den sidan var målet att få 100 gillare. Fränt! Vi ses om en vecka!Samma tid samma plats- men då har vi två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen.Men vi är på Kungshöga även då.Tills dess- glöm inte att där du står- där står du och duger- precis som den du är!


 • 2013-08-14 kl 10.49

  Planeringsdag 14 augusti 2013


  Snart är det dax igen. Nästa vecka drar verksamheten i KanDeKanVi igång igen. Efter en heltisk vår med två stora mycket lyckade produktioner så var det skönt med lite sommarledighet.Inför hösten står vi inför flera förändringar. Den 21 augusti drar vi igång. 21 augusti tänker ni det är ju en onsdag, brukar det inte KanDeKanVias på tisdagar. Jo det är riktigt. Men nu i höst kommer vi att byta dag med anledning av att Kulturscnen är uppbokad. Det är nämligen så att enligt det bokningssystem som finns där idag så har Lagmanskolan förtur till scenen på dagtid och Kultruskolan har förtur på kvällstid. Konstigt men så är det. Det innebär att trots att vi blivit lovade att vara där så får vi vackert flytta på oss. Ingela och Annelie har varit på en massa möten och skickat brev och ringt och grejat om det här eftersom de tycker att det är konstigt att det är på det här sättet.Problem är ju till för att lösas så vi har bytt dag till onsdagar. Det här har inte varit helt enkelt och det är så många fler än vi som är med i KanDeKanVi som drabbas, boenden arbetsställen och personal mfl. Ett annat problem som uppstod i och med dagbytet var färdtjänsten- det har tagit mycket tid och många samtal att lösa- men nu tror och hoppas vi att det är fixat.När allt detta var klart så kom nästa problem- vi kan inte vara på Kulturscenen de första veckorna för att det (äntligen) ska installeras en hiss så att även de som inte kan gå i trappor ska kunna komma ner till logerna och toaletterna som finns i källaren.Så nu har vi letat lokal i hela (nej vi överdriver inte) kommunen och till slut så fick vi hjälp av en snäll Per på Kungshöga skolan som fixade så att vi kan vara i aulan de här två veckorna. Så där kommer vi att vara den 21 och 28 augusti.Nya tider har vi också i höst en förmiddagsgrupp 9-11 och en eftermiddagsgrupp 13-15. Det är vi glada för att kunna gå tillbaka till eftersom det passar bättre då alla hinner äta i lugn och ro.Hur gör man för att få vara med i KanDeKanVi? Alla som vill och har beslut om dagligverksamhet kan vara med. Sedan förra året har vi även ett samarbete med Boxholms kommun. Är du intresserad av att vara med så ta kontakt med någon av våra handledare Ingela eller Annelie, telefonnummer och mailadress finns till höger här på hemsidan.Vi kommer att skriva i bloggen varje vecka som vanligt men alla bilder kommer att läggas ut på facebook. Vi ses!


 • 2013-06-11 kl 14.28

  11 juni MUSIKTÄVLING MED KERSTINS PÖJK


  I dag kom han igen så där bara helt apropå och hälsade på utan nån egentlig anledning. I går fick Ingela ett sms där han, Robin, Kerstins pöjk skrev, jag kan komma till KanDeKanVi om Ni vill- om vil vill?! Det är klart vi vill som en av deltagarna sa, Robin du är ju en i vår familj nu. En annan tyckte han var gullig och nån tyckte han hade snygg rumpa- så det är klart att han vill komma till oss tänker vi- när han får så mycket komplimanger. Förutom att Robin var med i dag så hade vi med eftermiddagsgruppen lite utvärdering om vad som har varit bra i vår och vad som kan bli bättre. Alla var mycket nöjda med terminen och flera tycker att föreställningen i Hembygdsgården är det bästa som vi i KanDeKanVi har gjort- och även nu några veckor efter så känns det fortfarande så där gladpirrigt i kroppen när man tänker på den 31 maj, alla människor som kom och hur fint vädret var och hur glada alla var och hur bra allt gick. Det var en fantastiskt kväll så enkelt är det.Vi har såklart pratat lite om att vi ska på vår sista turné på måndag, då ska vi gästa Boxholms Parken tillsammans med Robin, Magnus, Värsta Bästa Bandet, Sångarbröderna och Jennie och Johan Pettersson och så Vilfred och Stephan. Det kommer också att bli en höjdar kväll inte riktigt lika "stort" som 31 maj men lite så där alldeles lagom stort. Ska bli skoj för Boxholmsgänget i KanDeKanVi att få uppträda på hemmaplan.Båda grupperna i dag hade musiktävling, vi liksom passade på eftersom Robin var med, han spelade och sjöng och Ingela ställde frågor och så fick vi poäng. Vi hade döpt lagen till Grisarna och Kanin och Stålis och Idolerna - vilka som vann? Det säger vi inte- det är inte så viktigt det viktiga är ju att man har kul och att alla kan vara med. Det var inte bara musikfrågor utan lite om prinsessbröllopen och om hur gammal Robin är och lite annat smått och gott. Det här var ju sista gången som vi träffades nu innan sommaruppehållet om vi räknar bort måndagens föreställning. När den är gjord då tar vi sommarlov och så hoppas vi att vi ses allihopa i höst igen.Vi vill också passa på att säga TACK och LYCKA TILL till vår chef Sabina Mildh Grandin som inte längre ska vara vår chef.Tack för allt du har gjort för oss och för att du har trott på oss och stöttat KanDeKanVi och låtit oss växa som grupp och som individer.Vi hoppas att vi ses igen- vi kommer att sakna dej!
  Nu laddar vi som tusan till på måndag- hoppas att det blir mycket folk, biljetterna finns hos våra återförsäljare i Mjölby på Anderssons Elektriska och Åboden och Hemköp och i Boxholm hos Barberarn´och på ICA - vi ses !


 • 2013-06-04 kl 16.27

  4 juni En (nästan) helt vanlig tisdag


  I dag var det lite "dagen efter känsla" på hela gänget. En enorm lycklighet över att föreställningen i fredags var så lyckad samtidigt som det blir en tomhet över att det liksom är över. Eller det är det ju egentligen inte- vi ska ju görat´igen om några veckor i Boxholm, men just den här grejen som hittills är det största och det bästa vi har gjort- det är liksom över för den här gången.Så i dag var det att återgå till ordningen eller oordningen vilket man nu vill. I dag kom Anebygänget och kören Surprise till oss och hälsade på. Kul att ses igen. De fick vara med på en nästan helt vanlig KanDeKanVi tisdag. Vi hade genomgång där vi pratde om vad som hade gått bra under föreställningen och vad som kunde ha gjorts bättre. Alla var väldigt nöjda och det var svårt att hitta saker som man ville förbättra.Sedan värmde vi upp både kropp och knopp och rösten med lite olika övningar. Sedan sjöng vi, dansade och fikade och så avslutade vi med en massageberättelse-d et var länge sedan och mycket uppskattat av alla, det var lite nytt för Surprise:arna och de ville gärna ha tips om var man kunde hitta sådana berättelser.Ja det var en nästan helt vanlig tisdag för oss i KanDeKanVi. Vi ses om en vecka!


 • 2013-06-04 kl 16.20

  31 maj Alla sjunger allsång


  Vilken kväll det blev, solen lyste, våra gästartister glänste, men klarast av alla lyste alla KanDeKanViare i Hembygdgården i Mjölby i fredags kväll.Vädret var fantastiskt, hembygdsgården var full med människor som ville se och höra oss, bandet och gästartisterna. Det var en fantastiskt rolig kväll. Fin musik, kloka ord och tankar från Lisa Tilling, Kerstins Pöjk Robin Carlson sjöng om "Ulla-la" och att Vi var på gång- och det var vi hela kvällen. Magnus Karlsson kom i brandbil med blåljus och möttes upp av KanDeKanVis egen brandkår och tillsammans sjöng de KOm och ta mig långt härifrån, i värsta Brandsta City släckers stil.Vilfred Landstedt från Ödeshög sjöng schlager och allsång. Kevin Lehnberg bjöd på Strövtåg i hembygden och ledde sin kör Kompiskören.Bandet skojade lite och bytte trummis mitt i en låt för att han skulle gå och fiska- gissa vilken låt- just det Gå och fiska.Det var en helt magisk kväll precis så fantastisk som vi ville att den skulle bli. Allt fungerade som det skulle på och och bakom scenen!Anderssons Elektriska som har hjälpt oss att sälja biljetter delade ut gratis fika biljetter till de som kom i publiken- vi fick ju också varsina så klart i KanDeKanVi så vi kan gå dit och fika nån dag under sommaren.Vi vill tacka alla som på nått sätt hjälpte till- här borde vi skriva ingen nämnd och ingen glömd- för ni är så många som bidrar till att vi kan göra det här och vi vill inte glömma någon för Ni är alla lika viktiga för oss. Men vill ändå nämna några: Scenarbetare och andra frivilliga som ställt upp och hjälpt oss Ni är guld värda!Ni gör det där som inte märks, men om ni inte gjorde det då skulle det märkas för då är det mycket som inte skulle fungera på scenen.Till gästartister och bandet säger vi tack för att Ni ville vara med!Till Dacketräffen och Industrigatans dagcenter för hjälp med mat och fika och affischer och biljettryck mm. Tänk så mycket bra dagliga verksamheter det finns i Mjölby kommun och tänk så bra det blir när man kan hjälpas åt så här.Å till alla andra som har gjort det Ni har kunnat och velat- TACK!Till alla KanDeKanViare för att Ni är de ni är och gör det ni gör- Ni är så bra allihopa!Å vet ni- ni duger allihopa!
  Nu laddar vi om för nästa show Boxholm 17 juni- here we come!

 • 2013-05-28 kl 17.30

  NÄST SISTA REPET...


  ...sen smäller det! På fredag är det skarpt läge, då kommer vi köra vår Alla sjunger allsångskväll tillsammans med våra gästartister i Mjölby Hembygdsgård, fullt av folk kommer det vara för nästan alla pengar är slut. I går fanns det mindre än 15 biljetter kvar på Anderssons Elektriska som varit en av våra återförsäljare! I dag har vi repat med scenarbetarna, det är de fantastiska människor som hjälper oss artister att komma av och på scenen i rätt låt. Få på oss de scenkläder vi ska ha och fixa fram rekvisitan och ge oss mikrofoner när vi ska sjunga solo. Fatta hur mycket de har att hålla reda på.Vilka är de då? Ja några av dem jobbar i kommunen på andra boenden och arbetsställen eller i poolen och några är sånna där sköningar som ställer upp och hjälper till helt gratis- bara för att de tycker att det är roligt! Det gör oss alldeles varmgladlyckliga i hela kroppen.Dagens repetition gick precis som förväntat- alla vet vart de ska och när de sjunger solo. Vissa saker kan vi inte öva förrens vi är på scenen i Hembygdsgården och bandet och alla andra är med så det ska bli skoj att det äntligen är fredag den 31 maj- den fredag som vi har längtat mest efter hur länge som helst.Vi kommer träffas klockan 14.00 och hålla på till senast 21.00 vi tror att föreställningen kommer att hålla på till ca 20.30, det är ju lite svårt att veta eftersom vi inte har kunnat testa allting ännu. Spännande är det också. En av gästartisterna har vi träffat mycket, det är Kerstins pöjk Robin Carlson och så Magnus Karlsson honom har vi också träffat förut, men de andra är nya för oss. Som sagt- nu är det nedräkning på allvar och eftersom vi inte längre kan lägga in bilder här på bloggen i det här nya bloggsystemet så får ni helt enkelt gå in på vår facebooksida och kolla bilderna där. Å ni vi ses väl på fredag! Skepp å hoj- görsasköj!

 • 2013-05-24 kl 08.19

  Tisdagsglädje på en torsdag


  Så kan det bli när vi är i farten! Vi har varit i Kvarnparken här i Mjölby och sjungit och showat för HSB på deras stämma. Det var skoj, riktigt skoj. Alla var glada både på scenen och i publiken. Vi körde gamla godingar som "Världens bästa servitris" och så lite smakprov ur Alla sjugner allsångs repetouaren. Kerstins pöjk Robin var ju med såklart- han är liksom vårt eget lilla husband har blivit på nått sätt. Fika fick vi såklart och så en blomma. Nu är det en vecka kvar tills det är dax nere i Hmebygdsgården i Mjölby, biljetterna börjar ta slut, det finns ännu några stycken kvar på Anderssons Elektriska i Mjölby. Tänk vad skoj! Vi har koll på SMHI:s sida och det ser ut som att vi kommer att ha vädergudarna på vår sida.Det spelar egentligen inte så stor roll om det regnar eller är sol, vi kommer att göra vårt bästa ändå oavsett vilket. Men det är klart sommartider hej hej, gör sig lite bättre i solsken- eller hur?!Nu ere tack och gonatt- det kostar att ligga på topp och vara artist! I dag vill vi ge en stor guldstjärna till Mjölby Taxi som väntade på våra stjärnor som blev lite sena. TACK!Nu hopp och hej kollifej!

 • 2013-05-21 kl 14.44

  Tisdag 21 maj -Mitt i spenaten!


  Idag har vi varit i Mjölbys vackra hembygdsgård och repeterat. Fränt var det- scenen var större än vad vi trodde och så fint det var- grönt och skönt! Härligt! Kul att va på plats och få prova alla upp och ner och in och utgångar.Vi kommer behöva hjälp att bygga ramper så att våra "hjulbenta" vänner kan ta sig upp, det fanns heller inga trappräcken att hålla sig i men då får man göra som i TV- ringa en vän. Eller ringa behöver man ju inte här är de ju bara att ropa på nån så kommer det nån och hjälper tillVi är så himla bra på det (också) att hjälpas åt.Hela föreställningen körde vi igenom och sedan fikade vi- det smakade bra i gröngräset.Det är fortfarande mycket kvar att göra inför premiären och nu börjar vi få lite premiärnerver fortfarande är det mest nervösa vad vi ska få och äta och hur vädret ska bli. Våra handledare har numer en ny morgonrutin de kolla 10-dygns prognosen på SMHI och YR väder sidorna flera gånger om dagen.Än så länge ser det hoppfullt ut- uppehåll och ca 20 grader varmt. Men ni vet väl vad man brukar säga?! Att den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året.Nu på torsdag ska vi göra ett gig i Kvarnparken i Mjölby- det ska bli kul. Robin en av våra gästartister kommer att följa med så det blir lite nytt och lite gammalt på repertouare. Jätteskoj- det ser vi fram emot. Vi ses nästa vecka. Skepp å hoj- görsaskoj!

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Kontakt

Slå en signal eller skicka ett sms till:


Telefon: 070-368 67 67

 

Ingela
Telefon: 0142-85934 eller 072-546 33 77

 

Annelie
Telefon: 0142-85818

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: