Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 18 januari 2018
Mjölby kommun

Välkommen till


Show & Teatergruppen KanDeKanVi:s sida!


 • 2013-03-03 kl 17.34

  SÖNDAG 3 MARS TURNÉ START


  I dag hade vi turne´start, första showen efter julshowen. Så ni förstår att vi var showsugna på riktigt!

   Lennart och Ombergs buss  skjutsade oss till Ödeshög  och Folkets Park där vi skulle uppträda.

  Solen sken och alla som var med var på sitt allra bästaste show humör.

  När vi kom fram till Ödeshös så repterade vi lite.

  I dag var det en ny tekniker som hjälpte oss Peter Flinck hette han. Han fick en välkomst kram av vår egen primadonna Eva.

  Vi fick också makalöst gott fika, ni vet sånt där hembakat extra gott som man knappt vill sluta äta av. Det satt fint innan föreställningen.

  Ja föreställnigen ja, så mycket folk det kom. Vi sjöäng Mamma Mia, Publiken upp med händerna, Dolce Vita, Leende Guldbruna och många fler. Eva W gjorde premiär som solosångerska- fantastikt bra!

  Eva W är ju vår  nya stjärna från Boxholm  eller nya och ny, hon börjar ju bli gammal i gänget. Men för Annika, vår allra nyaste stjärna var

  det ju publikpremiär idag.

  Vad skoj. Trots att solens sken.

  Ja vi gjorde det vi skulle så bra som vi bara kunde, trot att vi bara var halva skaran idag. Den andra halvan var i Ullared.

  Så är deti bland i livet att vi får välja, man kan inte va med på allt.

  Men vi som var i Ödeshög vi är så nöjda och glada och hoppas att vi får komma tillbaka dit nån mer gång så vi får träffa alla trevliga

  människor i Ödeshögs publiken igen och så att vi kan få mer av den där goda sockerkakan med blåbär i och cocos-kakorna och bullarna- de

  hemgjorda bullarna. Mums!

  På tisdag ses i gen, vanlig tid och vanlig plats!

  Mors kors galsoch! • 2013-02-26 kl 15.27

  Tisdag 26 februari - annars då?!


  Vad gör vi när vi inte KanDeKanViar?

  Den frågan har vi fått några gånger?

  Ja vad gör vi då?

  Vi jobbar med andra saker så är det med det!

  Både handledare och deltagare har andra jobb parallellt, krångligt ord, vi vet, vi säger vid sidan av i stället, alla som jobbar med KanDeKanVi har andra jobb också.

  De flesta har jobb inom dagligsysselsättning på något av de arbetsställen som finns i Mjölby kommun, Knuten har fyra olika grupper en där kan man väver och syr och det som tillverkas kan man köpa på Åboden som är en butik i Mjölby City där någon annan jobbar.

  En annan grupp på Knuten är legogruppen, där bygger man inte lego utan man packar olika saker i påsar som sedan säljs i butiker. 

  Man utför alltså lego-jobb, packjobb och annat till andra butiker, åsså trycker man servetter.

  I utegruppen som är (två grupper) så jobbar man med olika sysslor utomhus, snöskottning, vedklyvning, lövräfsning ja allt som man kan jobba med utomhus.

  De som jobbar på Industrigatan-datagruppen, de ger bland annat ut en tidning som heter ”Lastbil och sjö” och så gör man olika trycksaker tex biljetter och affisher och olika broschyrer och sånt.

  Nån jobbar på McDonalds som salladskung, jo det står så på skylten faktiskt, han är salladskung för han har hand om salladen där.

  Nån jobbar på Lindus det är också ett snickeri där man bland annat gör smörknivar och det som tillverkas på Lindus kan man också köpa på Åboden.

  Nån annan jobbar på Hjärta till hjärta som är en secondhandbutik.

  Nån jobbar på Dacketräffen som har både datagrupp, café och målarverkstad och snickeri. Det här är några av de olika arbeten som finns inom Daglig Sysselsättning i Mjölby kommun, det finns fler, Guldkanten som är en service grupp på ett av våra äldreboenden, Sporren är ett annat snickeri, Café Tallen är ett annat café ja det finns massor av olika bra verksamheter. Ett par deltagare är från Boxholm, en jobbar på Servicehuset gör dukar, en annan gör en massa olika saker som tex är med Familjecentralen dit barn och föräldrar får komma och fika och sjunga, nån annan dag städas det på en skolan och så är hon frukostvärdinna.

  Snacka om att ha många järn i elden!

  Så alla har vi som är med här i KanDeKanVi har andra jobb eller sysselsättningar vid sidan av KanDeKanVi.

  Våra handledare har också andra jobb vid sidan av KanDeKanVi.

  Det var nån som trodde att de, Annelie och Ingela bara jobbade med det här på tisdagar- så är det inte.

  Det är mycket som ska förberedas inför varje repetition som vi har.  Så de jobbar med detta andra dagar också, lite då och då när det behövs liksom.

  Vad de gör då när de jobbar och det inte är tisdag jo det är information som ska skickas till alla när något ändras så att alla vet vad som händer i gruppen.

  När vi ska sjunga så måste ju de låtar vi ska sjunga köpas hem.

  Inför varje show vi gör så är det mycket som ska styras upp.

  Bussar ska beställas, scenkläder och rekvisita ska plockas i ordning, checklista ska gås igenom med arrangörerna så att de vet vad vi behöver när vi kommer, fika, rullstolsramp, nån stans att klä om osv osv osv.

  När vi har eget ljud utan egen tekniker med så hjälps vi åt med att bära och bygga tekniken och när vi har showat färdigt ska vi riva ner det igen.

  När vi har tekniker med så hjälper vi också till för att det ska gå snabbare,

  Scenkläder och rekvisita ja, det måste ju fixas nytt till nya nummer.

  Handlas in eller tillverkas, sånt gör vi då.

  När vi ska ha annonser affisher och biljetter så är det sånt som ska göras.

  Först ska det fixas ett underlag sedan ska det kopieras sedan ska det sättas upp över halva Östergötland.

  När det ska vara annonser i tidningarna ska vi även skicka underlag dit, pressmeddelanden som ska skickas så att tidningarna vet vad som ärpå gång om de bli sugna på att skriva om oss.

  Annat som vi gör när vi inte står på scenen och repeterar är att planera in studiebesök, vi ska åka i väg och andra ska komma till oss.

  Ja det här som vi har skrivit om och lite annat är sånt som vi gör när vi inte repeterar.  Vi gör en hel del annat också.

  Det vi gör när vi har repeterat, det har nu ju sett, våra föreställningar.

  Nu håller vi som bäst på att sätta ihop en ny föreställning som

  ska bli av lite senare i vår.

  Det ser vi fram emot, så nu har vi en massa härligt hårt arbete framför oss att hjälpas åt med. För alla kan inte gör alla, men alla kan göra något!

  Vad vi har gjort i dag? Jo allt det som står här uppe i blogginlägget plus att vi har repterat på det som ska bli vårshowen och att vi har repterat på det vi ska åka på turné med på söndag plus att vi har gjort våra ”vanliga” uppvärmnings och röstövningar och så har vi såklart skrattat också, en massa skratt och glädje har det blivit idag, å vet ni det brukar det bli när vi KanDeKanViar. • 2013-02-05 kl 20.26
  I dag har vi övat sketcher, med punch-lines och statister.

  Tisdag 6 februari Ju mer vi är together...


  Ju mer vi är tillsammans.... eller som Helen sa i dag vi tar den på engelska Ju mer we är together!

  Vi blir fler och fler i KanDeKanVi- jätteskoj att flera hittar oss och vill vara med.

  I dag har vi haft en fantastisk dag på kulturscenen med massor av skratt.

  Vi har sjungit och dansat och tränat på att sätta repliker, jobbat med statister, vi har tränat på att leverea punsch-lines. Det har inget med godis och göra som man skulle tro- punsch-praliner alltså, utan det är nått man säger som har en rolig knorr, nej inte en gris-knorr utan en rolig knorr som gör att folk börjar skratta.

  I julshowen vi gjorde hade Sabine en av våra artister en talroll med flera sådana punsch-lines. I dag har vi alla övat på att säga saker på ett roligt sätt och det funkade. Trots att vi till slut hade hört slutklämmen flera flera gånger så blev det ändå roligt. När man använder kroppspråket  eller en stockholmsdialekt och liksom visade med hela sig själv och sin röst  vad man ville då gick det som publik inte att hålla tillbaka skrattet som fick eka mellan väggarna på Kulturscenen. Härligt och det smittar!

  Vi har såklart övat oss på att duga lite, så där i största allmänhet.

  Det måste man öva på!

  I pausen mellan grupperna  blir scenen så ödsligt tom och tyst. 

  När vi är där är den full av liv, skratt, fniss och lycklighet.

  Lycklighet kände vi också när vi idag övade igenom våra gamla shownummer, några av dem ska vi damma av och ta ut på turné snart ju, så nu måste vi se om vi kommer ihåg dem- det gjorde vi. De som var nya fick liksom bara hänga på så gott det gick- och om det gick- så härligt att se hela gänget släppa loss i våra gamla låtar, stegen satt som en fläskläpp- Oh my god så bra!

  Nu laddar vi om till nästa tisdag!

  Till dess- passa på och känn att ni duger lite där ute i stugorna!

  Ajö-körv med brö! • 2013-01-29 kl 14.51

  Tisdag 29 januari - Bättre sent än aldrig


  Dagen idag har vi gjort en massa skoj.

  Blandannat fått ett recept på chokladmoussse från Jessica. Lät smaskens det ska vi prova!

  Förmiddagsgruppen fick idag göra det eftermiddagsgruppen gjorde förra gången, nämligen ”Du Duger” övningen, en skojig och oändligt nyttig övning den går till så här, någon frågar och någon annan svarar.

  A- Vad gör du?

  B-Jag sitter här och duger lite!

  Just det där att duga är viktigt, att känna att man gör det och att kunna säga det till sig själv och till andra. Jag duger- precis som jag är!

  Den strofen att jag duger som ja är, det är en av våra värdegrunder.

  Värdegrund?!

  Ja maken till krångligt ord- om vi försöker förklara det ordet för oss själva och för varandra så kan man säga att det betyder saker som är viktiga för oss i KanDeKanVi,  saker som vi gemensamt har kommit fram till.

  Nu finns de på papper, men de här sakerna har varit viktiga för oss i två års tid, ända sedan 2010 när vi blev KanDeKanVi .

  Fler saker som står där att att vi tycker att det är viktigt att samarbeta, idag visade gruppen prov på hur ett samarbete kan gå till.

  Alla var överens och samarbetade fint i beslutet om att praktikanten Julia fick ställa fram alla stolar- så tokroligt! 

  Så hade ju inte riktigt Annelie och Ingela tänkt att det skulle samarbetas, men ett samarbete bad de om handledarna  och ett samarbete fick de- hi hi!

  Vad vi har gjort mer?

  Jo improvisationsövningen ”Älskling jag är hemma”.

  Två personer agerar, en är hemma (på låtsas) och någon kommer hem.

  Man väljer vilket humör man ska vara på, vilka känslor man ska visa.

  Åsså tar spelet sin början och vad som helst kan hända och många skratt blir det

  för det blir så tokigt så tokigt!

  Det kan tex bli kramkalas eller kvastdans eller så blir man bjuden på sprit- ja ni hör ju själva. Allt kan hända!

  Vi har även tränat oss på att lyssna och känna igen låtar. Vi har önskat låtar som vi vill sjunga och showa till idag lyssnade vi på några av dem. De flesta kände vi igen men inte alla, inte så konstigt kanske för alla har inte önskat alla låtar men alla har fått önska någon.

  Det är besvärligt för oss med de nya tiderna för eftermiddagsgruppen, det drabbar de som åker färdtjänst eftersom de har fast turlista. Idag kom de sista deltagarna 12.40 så de missar genomgången med viktig information en massa annat, det känns inte bra alls. Trist när det blir så! 

  Tills vi ses nästa vecka ska vi träna på att duga lite så där tlll vardags, 3 gånger om dagen ska vi säga till oss själva att vi duger, på morgonen när vi borstar tänderna, när vi äter lunch och när vi borstar tänderna på kvällen! 

  Så får det bli- Mors mors säger Kandekanvi!   • 2013-01-22 kl 16.41
  Här står vi och duger!

  Tisdag 22 januari Här kommer alla känslorna på en och samma gång


  ARG- LEDSEN-BESVIKEN-FÖRBANNAD

  Alla dessa ord är också känslor, känslor som vi har jobbat med idag. Att visa känslor är svårt märkte vi om man inte gör dem verkliga. Det är svårt att få någon att tro på att man är arg om man bara spelar arg, men om man gör det verkligt och kopplar ihop känslan med en verklig händelse, då blev det helt plötsligt jättelätt att få alla i gruppen att tro på vad man kände.

  Det här är saker som gjorde oss i båda grupperna:

  -Jag blir arg när ingen lyssnar på mej.

  -Jag blir arg när personalen tjatar.

  -Jag blir arg när någon blir mobbad.

  -Jag blir arg när jag missar pendeln.

  -Jag blir arg när taxin är jättesen.

  -Jag blir arg på krig och svält.

  -Jag blir arg när folk bestämmer över mitt huvud.

  -Jag blir arg när andra bestämmer vad jag ska göra.

  -Jag blir arg när man inte håller vad man lovar.

  -Jag blir arg när vi inte får vara på Kulturscenen.

  -Jag blir arg när någon är dum mot  någon jag tycker om

  Att vara arg är bra, det är okej, precis som det är okej att vara glad eller ledsen.

  Men det är viktigt att förklara varför man är arg.

  Att bara vara arg hjälper ju varken dej själv eller nån annan om du inte försöker berätta vad det är som gör dej arg. Ibland kan det arga försvinna när man väl har pratat lite om det. Men det är svårt oftast svarar vi att allt är okej fast vi egentligen är skrikarga ”inombords”. Det blir ju liksom lite konstigt vi säger en sak men visar en annan sak med vårat kroppsspråk. Varför gör vi så? Så tokigt, det blir ju så svårt då att visa vad vi egentligen tycker och tänker.

  Vi provade även att visa att vi var glada fast med ett argt kroppspråk och tvärtom. Alltså munnen sa en sak men hela vår kropp visade nått annat. Spännande och svårt, jättesvårt. Vi pratade mycket om känslor idag, braiga känslor och mindre braiga känslor, om hur vi kan visa dem och hur vi kan bli tagna på allvar även om vi är arga eller ledsna. Ja det här med känslor är svårt, svårt att visa på riktigt och svårt att visa när man gör dramaövningar. Nu är vi i alla fall trots att vi jobbat mycket med känslorna ilska och arghet, riktig glada och avslappande. Båda grupperna gjorde en lång och skön avslappningsövning idag till musik.

   I dag var ju också första gången som vi på riktigt fick prova våra nya tider. Det var en hel del meck-strul-betstyr innan det föll på plats. Taxin- färdtjänsten har ju turer som inte är synkade med våra nya tider, att man får vänta 40 minuter efter repetitionen är väl en sak men att komma 40 min för sent är ju inte så kul när man bara har 2 timmar på sig att hinna allt.  Lunch gick att äta på kulturscenen, lite pittoreskt så där, man tar med det man ska äta och det man behöver för att äta, gaffel, kniv och ja allt sånt där ni vet, men det funka. Matlådor och grejer- men som sagt det finns inga problem i KanDeKanVi bara lösningar. Något som var bra i dag var att en av våra artister fått med en ”egen” personal som kan vara behjälplig att putta rullstolen i snömoddet till toaletten eftersom man måste gå runt på utsidan av Kulturscenen. Nu ses vi nästa tisdag igen här på Kulturscenen. Till dess hoppas vi att ni kollar in oss på facebook, där har vi lagt in fler bilder från dagens övningar, å ni kära läsare ska göra en av övningarna vi gjorde idag: ” Du Duger-övningen”, på frågan om vad man gör så svarar man: Här sitter (eller står) jag och duger! En riktig må-bra övning som alla kan och SKA göra för alla vi duger- precis så som vi är. Varken mer eller mindre behövs för att just jag ska duga som jag är och du ska duga som du är.Vi ses om en vecka! Kram på Er alla bloggläsare- så där en dag i efterskott- för i går var det kramens dag. Jo förresten i går fyllde en KanDeKanViare år, det firade vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan, Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

  Som sagt om en vecka ses vi igen!

  Mors kors galosch!åta lamm, Med en enkel tulipan, Ja me vi idag, till jubilarens glädje vi sjöng Helan går, Bäbä vita lamm, Med en enkel tulipan,Vi gratulerar och så klart även Ja må han leva, såklart! Så nu är han firad ordentligt från oss här i KanDeKanVi.

  Som sagt om en vecka ses vi igen!

  Mors kors galosch! • 2013-01-15 kl 12.23
  En sjukskriven stjärna får Krya på dej tulpaner på tulpanens dag!

  Tisdag 15 januari 2013


  Nystart! Gött! Äntligen! som jag har längtat! Vad kul att börja igen! Jag har saknat det här! Åh vad skoj det ska bli! 

  Sådana uttryck haglade över kultruscnen den här tisdagsmorgonen. Anledningen är att KanDeKanVi startar upp igen efter ett långt och välbehövligt jullov. Flera nya ansikten, välkomna säger vi till Er, kul att ni vill vara med oss.

  Några har bytt grupper från eftermiddag till förmiddag men också tvärtom för att få ihop det på tisdagar med våra nya förutsättningar med ny starttid för eftermiddagsgruppen. Det är lite rörigt men vi hoppas att det reder ut sig vartefter. 

  Det var skönt att dra igång igen det var vi rörande överens om i gänget. Alla verkar ha haft en skaplig jul och firat in nyåret ordentligt. En av våra artister firade nyåret på sjukhuset och eftersom han fortfarande är sjuksksriven så åkte våra handledare Annelie och Ingela hem till honom efter dagens rep- och önksade honom krya på och sa att de hoppas att han rep:ar sig snart så han kan vara med och repa - vitisgt va? Repa och repa- samma ord fast olika betydelser.

  I dag gjorde vi en ordentligt genomkörare av både kropp och röst vid uppvärmningen, flera av oss hade liksom knäckat i hop lite i kroppen så det var skönt att mjuka upp den bit för bit igen. Rösten fick även den en genomkörare. Vi spontansjöng lite grann på de låtar som vi önskade när vi hade sista träffen innan jul, bra låtar, vi får se vad vi ska göra med dem här framåt vårkanten.

  En improvisationsövning, en nygammal övning gjorde vi också "bussutflykten" ett gäng ger sig i väg på en utflykt och så får man se var man hamnar och vad som händer. Den första turen tog sin början i England, så där pratades det engelska och diksuterades om man ville shoppa eller vad badsugen, någon förväxlade en docka med en bebis.

  En annan busstur var helt galen och skulle till Göteborg, men så var man tvungen att råna en bank och så kom polisen som följde med bussen- rokroligt och galet!

  Så där höll vi på ett tag. En rolig improvisationsövningen där alla kan vara med efter egen förmåga. Vi pratade lite om vändpunkter i berättelserna, när det händer något oväntat som gör att det liksom får mer fart igen.

  Om 4 personer sitter helt tysta i en låtsasbuss så händer det ju inte så mycket, men om man pratar på ett annat språk eller rånar en bank eller hittar på andra lustigheter så kan det bli en ganska skojig sketsch att se på.

  Det här var en bra första dag på terminen, vi är taggade och laddade och fulla av KanDeKanVi energi som bara bubblar här inom oss och vi längtar efter att kunna berätta för Er läsare om vad vi planerar för våren. 

  Vi lovar det kommer bli lika galet som bussutflykterna vi gjorde i övningen idag, lite tokigt, lite roligt och plats för en massa skratt.

  Vi ses om en vecka! Kolla in oss på ansiktsboken- ja facebook den heter ju så om man översätter det till svenska.

  Ajössel strössel! • 2013-01-10 kl 11.53

  SNART DAX FÖR NYSTART 2013


  Så var det över för den här gången. Julen kom och gick förbi i en hiskelig fart. Det har varit skönt med ledighet men nu suger det lite i show och teatertarmen igen. Nästa tisdag den 15 januari kör vi igång igen på Kulturscenen med dubbelgrupp på förmiddagen. 2013 kommer att bli en spännande termin. Vi har lite förändringar i tiderna, skolan har behov av scenen och vi hade inget annat val än att flytta på oss, så eftermiddagsgruppen får börja en timme tidigare. Det kommer bli en stor förändring, det är mycket som ska klaffa med ett tidbyte, färdtjänst, personalscheman och mattider, lunchlådor och annat. Det ska bli spännade att se hur det kommer att funka.

  En av våra deltagare sa så klokt att nu ska vi inte se svårigheterna utan möjlgheterna och det kändes så gött.

  För det är just det "tänket" som på nått sätt alla vi KanDeKanViare försöker leva efter.

  I bland är det svårt och då får man göra det bästaste man kan i alla fall, trots att det är lite motigt.  Så vi tror att det löser sig till det bästa. Det måste det vi har ju liksom inget annat att välja på. Vi bara gört!

  Så nu ser vi fram emot att få ses på tisdag. Fortsätt följ oss här på bloggen vi kommer skriva varje tisdag när vi har repat, på facebook kan ni gilla oss och kolla på bilder och skriva saker till oss.

  Nu så 2013- here we go! • 2012-12-06 kl 18.57
  Tomten var självklart med i showen, Linus och Ingela

  SUCCÉ X 2


  Så var det då gjort, premiären och föreställning kvällen efter det.

  Med julsånger och coola attityder, med kockar, grisar på rymmen och ebn galen ren, med skönsång och vrålsång och värsta öset på slutet så var årets föreställning MER JUL - alldeles allldeles lagom på alla sätt och vis.

  Allt gick som det skulle, tillochmed över förväntan. Det är så häftigt när det vi jobbat och slitet med en hel höst helt plötsligt är på riktigt. När det vi tanken lekt med hur det kommer bli när det blir precis så som vi har tänkt och tom bättre. När energin från publiken tänder oss och vi tänder dem, där i mötet när skratten klingar och tårarna rinner och allt blir så där KanDeKanVi bra som det bara kan bli. Vi är så nöjda med ännu en fantastisk premiär, det gick så bra och alla var så nöjda och glada efteråt. Parkhallen ger oss fin fin service, gröten var hemlagad och skinkmackorna smakade utmärkt. Runt 300 personer per kväll hade vi i publiken och detta trots snöstorm, ett fåtal uteblev pga av vädret men fullsatt och mer därtill var det på dansgolvet och det var målet.

  Ett annat av våra mål är ju att få fler gillare, och minsann nu har vi över 420- fränt! Vi gillar att ni gillar oss på facebook och att ni gillar det vi gör. Årets julshow fick mycket beröm från publiken och de sa att det var det bästa vi har gjort hittills, att alla deltagare hade vuxit sedan förra året, å då har vi ju ändå haft en stor show i våras också. Många anhöriga, föräldrar och syskon till våra artister ger oss fina komplimanger vilket känns bra. Vårt motto applicerade vi nu den här föreställningen på publiken. "Bara gört" Tänk inte så mycket "Bara gört". Man ska inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker om en hur man ser ut eller det man gör- bara gört! Det blir så mycket enklare så! Vi är så nöjda och glada att vi har gjort ännu en premiär och ytterligare en föreställning. Vi är tacksamma för all den hjälp vi får på och bakom scenen. Av grabbarna i bandet- det är ju fantastiska kan spela precis vad som helst- makalöst. Tobias Martinsson och Magnus Karlsson, som fyller ut programmet när vi byter kläder och pustar ut mellan våra låtar. Till Calle och Emil som driver Parkhallen för att de vill ta dit oss- till våran chef Sabina Mildh som tror på oss och stöttar oss i det arbete vi gör. För att hon ser att det här handlar om så mycket mer än bara en timmas föreställning.  Till alla fantastiska scenarbetare som hjälper till bakom scenen så att vi kommer in i rätt kläder till rätt låt och har rätt rekvisita med oss. Vi är tacksamma för att alla gör sitt bästasta och verkligen gör det de kan så bra som de kan det. För ingen kan göra allt men alla kan göra något och med Ingela och Annelie som hjälper oss så blir det här bra- för vi tänker inte så mycket- vi bara gört!  På tisdag kör vi dubbelgrupp på förmiddagen då ska vi ha utvärdering- tills dess: Förskotts God Jul- superkul! • 2012-11-27 kl 13.46

  GENREP TV OCH LITE ANNAT SMÅTT OCH GOTT...


  ...idag gar vi haft celeb...seleb...sileb...äsch fint besök, eller rättare sagt de som besökte oss på Kulturscnen i Mjölby fick ju träffa ett fint gäng. Lokal TV och tidningarna kom och tog bilder och gjorde intervjuer idag inför vår föreställning som har premiär om MINDRE ÄN EN VECKA! Tänk att vi är där nu, eller snart, snart ska vi få möta publiken.

  Underbart känns det, vi gjorde ett bra genomdrag i dag också, en del scenarbetare var med för första gången. Oh vad vi är tacksamma för alla dessa underbara fantastiska människor som hjälper oss på och bakom scnenen. 

  Bara en sån sak som att ta sig på toa när man sitter i rullstol är ju lite meckigt för oss, man måste ju liksom gå utvägen i regn och rusk. Inte alltid så roligt- som i dag när regnet bara öser ner. Men tack vare en sån här scenarbetare som hjälper till så löste det sig fint. Alla hjälps åt och det biir så bra så bra! 

  Hoppas nu att tidningarna skriver nått fint och att det blir ett bra reportage i 24 Corren.

  Simon en av våra huvudrollsinnehavare blev intervjuad- åsså sjöng vi ett av de andra paradnumren- vilket? Det får ni se när ni kommer till Tranås om en vecka! Vi ses där! • 2012-11-20 kl 13.17

  20 november - två veckor kvar!


  Wow!

  Vi säger det igen wow vad bra det här blir!

  I dag har i kört ett genomdrag med alla medverkande på och bakom scenen.

  Eller njae inte riktigt alla, men nästan alla som ska vara med den 3, 4 dec i Parkhallen var med oss idag. Några scenarbetare var inte med idag. Men de kommer med nästa gång. Så då har vi nått att se fram emot då också!

  Så roligt, så fantastiskt kul- det sitter verkligen i hop på riktigt- alltihop- det funkar det bara gör det, hur det har gått till?

  Ja vi vet inte riktigt men funkar gör det. Eller jo det vet vi ju egentligen, vi har repat och repat och repat stött, nött och blött föreställningen framåt tillbaka om och om igen, alla är säkra och trygga, man vet vart man ska och varför- det är liksom en förutsättning för att det ska bli bra. Att man vet vad som händer och därför är trygg om nått skulle hände som man inte har räknat med.

  Det gör det nästan alltid när KanDeKanVi är i farten, det är liksom lite utan det "finiga" med oss, att det blir som det blir och att det är det som gör att det blir så bra. 

  Det känns i alla fall bra nu i dag efter första genomdraget med hela gänget att det funkade. Lite ljud och ljus på det här och så Värsta Bästa Bandet i ryggen, lite hjälp från Tobbe och Mange i Almost Famous ja sedan sitter det här som en sportkeps. Just det kepsar ja, det ska vi ha med oss nästa tisdag, den som har alltså, man måste inte köpa en ny, men om man har en hemma då ska den med. Man vet aldrig riktigt när man har behov av en keps, kankse när man repar "Mer Jul" med KanDeKanVi!

  Nu börjar nedräkningen på allvar- är ni med oss?!

  Tagga tagga tagga- den 3 december är det premiär- vi gillart! Gör ni???

  TACK OCH HEJ VI SES- SJUNG DEJ VRÅLHES! • 2012-11-13 kl 13.12
  Målet är uppnått!
Över 400 gillare på facebook- det gillar vi!

  Tisdag 13 november - MÅL MÅL MÅL mera mål...


  Vi hade ett mål att få ihop 400 personer som gillar oss på facebook. Det fick vi ihop förra veckan, nu har vi 413 eller 412 vi har en  lustigkurre som gillar och som sedan tar bort ”gillet” åsså gillar han eller hon igen, det är lite festligt.

  Så i dag har vi haft 413 gillare och när vi skrev det här blogg inlägget så hade vi 412 igen…men över 400 har vi så nu måste vi se till att sätta upp ett nytt gemensamt mål. Någon tyckte 450 någon tyckte 500 nån annan slog på stort och sa 1000 på en gång! Vi får väl se. Vi är så glada så här långt att vi har över 400 gillare. Vårt nästa gemensamma mål är att köra vår julshow.

  Det är bara några veckor kvar nu!

  I dag textrepar vi så det står härliga till!

  Vi spottar bokstäver och rabblar texter så saliven skvätter!

  Det mesta sitter en del behöver repeteras lite mer.

  Öva hemma, öva borta, öva i bilen, öva öva öva det är det som gäller nu fram till premiären!

  I dag är det två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

  Nästa gång och veckan efter det så kör vi dubbelgrupp för då ska hela föreställningen repeteras- om och om igen- ända tills den sitter!

  När det är klart så är det föreställning den 3 och 4:e dec som gäller.

  Bljetterna säljer bra!

  Kul att så många vill komma och titta och lyssna och uppleva en kväll tillsammans med oss.

  Vi har skickat pressmeddelande till tidningar och till radio och tv, vi får väl se om nån är intresserad av att skriva nått oss.

  För det finns lite att skriva om, den här showen är olik de andra på så sätt att vi

  Har fler talroller i den än vad vi har haft i de andra showerna, men det är samma

  fart och fläkt och drag från scenen det lovar vi.

  Nu är vi lite sugna på att få köra med bandet, hittills har vi bara repat till cd skiva och det svänger ju inte riktig lika bra som när vi får showa tillsammans med hela galna gänget i Värsta Bästa Bandet, Jacko, Abbe, Matte och Mathias. Vi längtar efter dem, undra om de längtar lite efter oss också. Vi får helt enkelt fråga dem det när vi ses igen den 3 dec på premiären.

  3 veckor kvar nu- tagga tagga tagga!

  Morsning och goodbajs- kyckling och majs! • 2012-11-06 kl 12.42
  Hand upp alla som tror det här blir en bra show!

  Tisdagen 6 november - Alle man på scen...


  I dag träffades hela gänget på förmiddagen och gjorde ett genomdrag på  hela nya julshowen. Från början till slit, utan kläder, ja vi var ju inte nakna såklart, men utan scenkläder och med begränsat med rekvisita.

  Vi övade gå och stå, ut och ingångar, vem som ska åt vilket håll och när det är dags att va på scenen igen. När det är kortare vila eller klädbytespaus. Åh vet ni- det funkar fantastiskt bra. Hela gänget har en vana på det här nu märks det. En enorm skillnad mot för ett år sedan när vi gjorde samma sak fast för första gången.

  Nu har vi gjort flera stora shower sedan dess och är lugna och trygga i oss själva och i gruppen. Kanske lite för trygga för helt plötsligt när inte nervositeten är där och spelar oss spratt så infinner sig nått annat- divigheten. Nått som vi tillsammans ser till att det försvinner lika fort som den kom inkrypandes, för man får aldrig glömma att i den här och alla andra produktioner så är alla lika viktiga.

  Precis lika viktiga! Oavsett om man står i kören eller om man ”frontar” dvs står längst fram i nån låt. Alla är lika viktiga!

  Det är liksom det som är det viktiga i hela showen att alla är viktiga och det viktiga i det är att vi gör det tillsammans, det är då som det blir så där himla

  KanDeKanVi –bra som det bara kan bli om man gör det tillsammans i KanDeKanVi.

  Nästa tisdag är det som vanligt, vad det nu är som är vanligt, men vi tänker att som vanligt är det när det är två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen! För sedan blir det ovanligt igen med dubbelgrupp två tisdagar i rad 20 och 27november- då ska det repas och genrepas.

  Hand upp alla som tror det blir bra!

  Wiehooooo!


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Vill du komma i kontakt med oss?

Slå en signal eller skicka ett sms till:

070-368 67 67

Ingela: 0142-85934

072-546 33 77

Annelie: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: