Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 16 januari 2018
Mjölby kommun

Välkommen till


Show & Teatergruppen KanDeKanVi:s sida!


 • 2013-05-28 kl 17.30

  NÄST SISTA REPET...


  ...sen smäller det! På fredag är det skarpt läge, då kommer vi köra vår Alla sjunger allsångskväll tillsammans med våra gästartister i Mjölby Hembygdsgård, fullt av folk kommer det vara för nästan alla pengar är slut. I går fanns det mindre än 15 biljetter kvar på Anderssons Elektriska som varit en av våra återförsäljare! I dag har vi repat med scenarbetarna, det är de fantastiska människor som hjälper oss artister att komma av och på scenen i rätt låt. Få på oss de scenkläder vi ska ha och fixa fram rekvisitan och ge oss mikrofoner när vi ska sjunga solo. Fatta hur mycket de har att hålla reda på.Vilka är de då? Ja några av dem jobbar i kommunen på andra boenden och arbetsställen eller i poolen och några är sånna där sköningar som ställer upp och hjälper till helt gratis- bara för att de tycker att det är roligt! Det gör oss alldeles varmgladlyckliga i hela kroppen.Dagens repetition gick precis som förväntat- alla vet vart de ska och när de sjunger solo. Vissa saker kan vi inte öva förrens vi är på scenen i Hembygdsgården och bandet och alla andra är med så det ska bli skoj att det äntligen är fredag den 31 maj- den fredag som vi har längtat mest efter hur länge som helst.Vi kommer träffas klockan 14.00 och hålla på till senast 21.00 vi tror att föreställningen kommer att hålla på till ca 20.30, det är ju lite svårt att veta eftersom vi inte har kunnat testa allting ännu. Spännande är det också. En av gästartisterna har vi träffat mycket, det är Kerstins pöjk Robin Carlson och så Magnus Karlsson honom har vi också träffat förut, men de andra är nya för oss. Som sagt- nu är det nedräkning på allvar och eftersom vi inte längre kan lägga in bilder här på bloggen i det här nya bloggsystemet så får ni helt enkelt gå in på vår facebooksida och kolla bilderna där. Å ni vi ses väl på fredag! Skepp å hoj- görsasköj!

 • 2013-05-24 kl 08.19

  Tisdagsglädje på en torsdag


  Så kan det bli när vi är i farten! Vi har varit i Kvarnparken här i Mjölby och sjungit och showat för HSB på deras stämma. Det var skoj, riktigt skoj. Alla var glada både på scenen och i publiken. Vi körde gamla godingar som "Världens bästa servitris" och så lite smakprov ur Alla sjugner allsångs repetouaren. Kerstins pöjk Robin var ju med såklart- han är liksom vårt eget lilla husband har blivit på nått sätt. Fika fick vi såklart och så en blomma. Nu är det en vecka kvar tills det är dax nere i Hmebygdsgården i Mjölby, biljetterna börjar ta slut, det finns ännu några stycken kvar på Anderssons Elektriska i Mjölby. Tänk vad skoj! Vi har koll på SMHI:s sida och det ser ut som att vi kommer att ha vädergudarna på vår sida.Det spelar egentligen inte så stor roll om det regnar eller är sol, vi kommer att göra vårt bästa ändå oavsett vilket. Men det är klart sommartider hej hej, gör sig lite bättre i solsken- eller hur?!Nu ere tack och gonatt- det kostar att ligga på topp och vara artist! I dag vill vi ge en stor guldstjärna till Mjölby Taxi som väntade på våra stjärnor som blev lite sena. TACK!Nu hopp och hej kollifej!

 • 2013-05-21 kl 14.44

  Tisdag 21 maj -Mitt i spenaten!


  Idag har vi varit i Mjölbys vackra hembygdsgård och repeterat. Fränt var det- scenen var större än vad vi trodde och så fint det var- grönt och skönt! Härligt! Kul att va på plats och få prova alla upp och ner och in och utgångar.Vi kommer behöva hjälp att bygga ramper så att våra "hjulbenta" vänner kan ta sig upp, det fanns heller inga trappräcken att hålla sig i men då får man göra som i TV- ringa en vän. Eller ringa behöver man ju inte här är de ju bara att ropa på nån så kommer det nån och hjälper tillVi är så himla bra på det (också) att hjälpas åt.Hela föreställningen körde vi igenom och sedan fikade vi- det smakade bra i gröngräset.Det är fortfarande mycket kvar att göra inför premiären och nu börjar vi få lite premiärnerver fortfarande är det mest nervösa vad vi ska få och äta och hur vädret ska bli. Våra handledare har numer en ny morgonrutin de kolla 10-dygns prognosen på SMHI och YR väder sidorna flera gånger om dagen.Än så länge ser det hoppfullt ut- uppehåll och ca 20 grader varmt. Men ni vet väl vad man brukar säga?! Att den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året.Nu på torsdag ska vi göra ett gig i Kvarnparken i Mjölby- det ska bli kul. Robin en av våra gästartister kommer att följa med så det blir lite nytt och lite gammalt på repertouare. Jätteskoj- det ser vi fram emot. Vi ses nästa vecka. Skepp å hoj- görsaskoj!


 • 2013-05-14 kl 13.45

  Tisdag 14 maj- publikt rep!


  I dag är det tisdag igen och tisdagar är inte veckans bästa dag för inget utan för att det är då vi träffas och repeterar med KanDeKanVi. I dag hade vi publik på repetitionen, nyttigt och bra för genast måste vi skärpa till oss lite extra och göra vårt allra bästaste. Bra är det för då vet man var det "klickar" lite grann, alltså var det inte riktigt sitter i hop och så kan man börja jpbba på en lösning för att få det som inte funkade så bra att fungera bättre. Vi fick mycket beröm av vår första provpublik, de tyckte att vi hade valt bra låtar och att vi sjöng bra och så frågade de om det fanns biljetter kvar att köpa- och det finns det än så länge! Vi har sålt många men vill ju så klart sälja ännu fler och ännu fler än då åsså ännu ännu fler för vi tycker ju att alla ska gå på Alla sjunger allsång den 31 maj i Hembygdsgården.Vi ska repetera några tisdagar till och även hinna med en liten turné, eller nåja turné och turné gig på hemma plan ska vi göra ett i alla fall- är det nån som vet om det kallas för turné när man gigar/sjunger/showar på hemma plan- eller är det bara turné när man åker i väg?Det måste vi ta reda på! Å om man måste åka nånstans för att det ska kallas turné då får vi väl åka ett varv i potatisrondellen då i så fall! Hi hi!För Er som saknar bilder och så här på bloggen så får vi be er att gå in på vår facebooksida och kolla på bilderna, det funkar inte att lägga in dem här sedan de gjorde om den här bloggsidan, eller rättare sagt handledarna vet inte riktigt hur den här nya sidan fungerar, ibland när de har skrivit långa blogg inlägg och trott att de lagt in bilder så fungerar det i alla fall inte. Vi lovar att vi ska öva på det så att vi snart kan visa bilder även här på bloggen. Vi ses igen om en vecka. Morning korsning kalsong- snart blir det allsång!
 • 2013-05-02 kl 17.10

  Torsdag 2 maj -Många mil i bil blir det...


  Japp i dag har vi KanDeKanViat på en torsdag, eller våra handledare har i alla fall gjort det. De har åkt runt i Mjölby kommun och i grannkommunerna Boxholm, Tranås och Ödeshög och satt upp affischer inför vår föreställning 31 maj. Det blir ganska många affischer och ännu fler häftstift och många meter tejp. Det är så roligt för alla som vi stannar och pratar med är så glada och önskar oss lycka till många säger att de ska komma och titta. I Boxholm var det många som tyckte att det var så skojigt att det är Boxholmare med och i Ödeshög var det många som tyckte det var skoj att Vilfred var med. Så intresset för vår allsångskväll är stort ! Kul tycker vi- riktigt kul!Biljetterna finns nu hos alla våra återförsäljare och det har redan sålts många- superkoj tycker vi!I dag var det annons i Östgötatidningen- en likadan som affischerna såklart! Vet ni- nu har vi 501 gillare på facebook så vårt mål om 500 nådde vi- vi är så glada och så tacksamma för alla er som gillar oss för det gillar vi! Kram på er därute alla KanDeKanVi-gillare!


 • 2013-04-23 kl 14.34

  Tisdag 23 april Vi repar å repar å repar...


  ...å repar...å repar!Nu ser vi sammanhang vad som händer vem som gör vad och vi hör hur det låter. Vi börjar komma ihåg vilka låtar som kommer efter varandra och vad vi ska göra i de olika låtarna. Det är mycket att hålla reda på och det är skönt när man kör en gammal goding som man har kört många gånger förut som man inte behöver tänka så mycket i utan man bara gört liksom. Härligt!Det kommer bli bra den 31maj det känner vi fräna låtar fräna danssteg och ett jädra hålligång rent ut sagt.I dag har vi fortsatt repa på låtarna, koreografera lite och tränat texter.Allt sjungs på svenska den här gången, det är också lite nytt förut när vi gjort shower har det varit några engelska låtar också men den här gången blev allt på svenska. I dag har vi fått skivor så att vi kan repa hemma också. Eller inte alla men eftermiddagsgruppen har fått sina på förmiddagen glömdes det bort så de får sina skivor nästa gång. Nästa tisdag är sista gången som vi kör dubbla grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. I hela maj kommer vi bara att ha dubbelgrupp på förmiddagen. Så då blir det inte dubbla grupper utan en dubbelgrupp.Det ska bli spännande då får vi verkligen se hur det blir på riktigt när vi är alla samlade och alla ska göra samma sak! Vi ses!


 • 2013-04-16 kl 15.09
  Gissa låten? 
Svar: Tiotusen röda rosor såklart!

  Tisdag 16 april


  För att se alla bilder - klicka på den röda rubriken!

  Vi är på gång, ja nu är vi riktigt på gång.

  I dag har vi inlett det riktiga intensivarbetet med att lära oss de sista numren till vårshowen, nästa vecka har vi nog kört igenom alltihop och då är det liksom bara ”finputset” kvar, alltså det där sista ”gå och stå:endet” och ”vad ska vi sjunga när:andet” allt det där som vi måste repa i helgrupp för att alla ska få chansen att känna hur det hänger ihop, veta vart man ska och vad man ska sjunga.

  Att få se sambandet och känna gemenskapen det är viktigt och för vissa av oss behövs det fler reptitioner och övningar tillsammans i storgrupp för att anpassa oss till när vi fler på scenen.

  Det är en himla många bra låtar vi har valt.

  Nytt för den här showen är att koreografin till flera av låtarna är gjorda av deltagarna. Tidigare har rörelserna i sångerna varit baserade på rörelser som Ingela eller Annelie har sett någon deltagare utföra. Men idag har vi lyssnat och verkligen känt på låtarna, känt med hela kroppen vad som känns som man vill göra, vilka rörelser och vilka danssteg man vill utföra. Jätteskoj och en hel del nya ”moves” blev det minsann.

  Det är skoj att våra nya deltagare från grannkommunen – i dag var det ännu en ny-välkommen säger vi till dej och kul att ni andra ville fortsätta säger vi till Er, i alla fall det är kul att våra nya deltagare bara hoppar med och kör på- snacka om att de bara gört alltså!

  Det är som sagt mycket arbete kvar men det känns ändå bra att vi ser att det mesta är klart och redan är väl inövat.

  En liten oro finns det i gänget, inte för om det kommer komma publik och inte för om det kommer regna och inte för om man kommer att vara nervös nä utan för om vi kommer få fika och i såfall vad. Lite festligt eller hur. Det där vi ska göra på scnenen det är vi i vanlig ordning inte så oroliga för.

  Vi bara gört!

  Biljetterna släpps om ett par veckor, nästan varje dag är det nån som frågar när biljetterna släpps, gött att det är lite ”riv” efter dem- det gillar vi!

  Nått annat som vi verkligen gillar det är att det nu är 485 personer som gillar oss på facebook. Nu hoppas vi få ihop 500 gillare till den 31 maj, det skulle verkligen vara så roligt.

  Nu ska vi nynna Torparrock och andra klämmiga låtar till den 31 maj, om en vecka ses vi igen, då är det ett nytt studiebesök som hälsar på oss, den här gången kommer de från Linköping spännande att se vilka de är och att få berätta för dem att om man tillåter sig att bara stå och duga så där i största allmänhet och dessutom inte tänker så mycket utan bara gört- då kan det när man sjunger tillsammans bli som Allsång på Skansen- fast så mycket bättre!

  Vi ses om en vecka- det ska bli skoj- skepp å hoj! • 2013-04-09 kl 18.26

  Tisdag 9 april


  Vilken dag vi har haft tillsammans.

  Inte bara vi i vanliga gänget  utan i dag har vi haft besök från Motala focus-gruppen.

  Ett gäng som består av personer från olika inriktingar på deras dagliga sysselstätningar som nu var nyfikna på hur vi arbetar i KanDeKanVi.

  Så de kom till oss för ett studiebesök.

  Vilket härligt gäng, de hängde på och gjorde övningar tillsammans med oss och lärde sig snabbt några av de låtarna som vi håller på att repa in till nya vår-showen. Några av deltagarna från Motala tyckte att det var så skoj att de sa att de ville flytta till Mjölby för att kunna bröja i KanDeKanVi, det tyckte vi lät som en bra plan. Mer underabara härliga människor det behövs inte bara i Mjölby uta överallt. Människor som vill och vågar och som törs säga och känna att de duger precis sådana som de är.

  Det gjorde de och det gjorde vi- och det känns lika skönt varje gång nån har sagt det eller man har hört någon säga det.

  Vi duger alla vi som är som vi är vi duger precis sådana vi är.

  Nått annat som dög bra i dag det var gofikat som Café kneckten fixat åt oss.

  Vilka mackor, vilka kakor vilket gott kafffe. Gött mos! Eller njae mos var det ju inte utan kaffe macka och kaka alltså men gött var det.

  Det här har varit en bra dag- en mycket bra dag.

  Fler sånna vill vi ha nu- med solsken gofika och goa´människor.

  Tack och hej leverpastej • 2013-03-19 kl 16.45

  19 mars - BOXHOLM HERE WE ARE


  Idag har vi varit på uflykt- IGEN - tänker någon! Ja IGEN säger vi. I dag har vi varit i Boxholm närmare bestämt på Bjursdalens äldreboende och sjungit och showat och spexat och det var så roligt, alla i publiken var så glada och klappade takten och skrattade och allt var alldeles alldeles underbart. Förutom vädret då, snöat som tusan har det gjort idag, men det gjorde inget, för de ca 110 personerna som hade trängt i hop sig i stora samlingssalen där vi var blev varma på både utsidan och insidan som en tant sa.

  Å svettigt var det, vi körde såklart Publiken upp med händerna, nästan alla viftade med och så körde vi Papaya Cocunut åsså I am sailing åssåklart Mamma mia och det var så där gladlyckligt hela tiden.

  En fantastisk föreställning och så gott fika, smörgås och så dajmtårta- japp ni hörde rätt dajm tårta- så sött åsså kletigt åsså vansinnigt gott.

  Å vad skoj att Eva och Jessica våra Boxholmare fick showa på hemmaplan.

  Vadstena buss fick skjutsa oss dit och hem, ett känt ansikte bakom ratten, Bosse busschaufför, han fick en puss av Evy innan hon ropade Glad PÅsk och försvann med sin taxi. Ja rosor fick vi också, men idag vill vi ge dagens ros till Mjölby Taxi som stuvade om lite så våra artister i KanDeKanVi inte behövde vänta till 17.30 när vi kom hem strax före fyra. Snacka om servceminded!  Tack snälla Mjölby Taxi för att ni alltid försöker göra det bästa, vi vet att det inte är så lätt med en fast tidtabell att följa.

  Nu så är vi glada och nöjda med dagen, vi gjorde det bästa vi kunde, där vi stod med det vi hade så vi är nöjda, vi kände att vi inte tänkte så mycket utan körde efter "bara gört" principen. Vi har känt att vu har dugt precist som de vi är.

  Å bästa av allt, när Ingela & Annelie var och föreläste på gymnasieskolan i kommunen om KanDeKanVi som daglig sysselsättning så passade de på att fråga åhörarna där om de kunde hjälpa till och lista ut en av sångerna som Sofi sjöng i bussen till Aneby men som vi då inte kom på vilken det var. Emma heter tjejen som gissade rätt.

  Sången Sofi menade då var såklart: Luftens hjältar! Så bra nu vet vi det- tänk så bra det blir när man hjälps åt!

  Nu så tar vi ledigt i två veckor. Vi ses igen vecka 15.

  Ajössens!

  Bilder från dagens utflykt finns på vår facebooksida, glöm inte gilla oss där för det gillar vi! • 2013-03-12 kl 16.51

  Tisdag 12 mars- Aneby here we come!


  TIPS FÖR ATT TITTA PÅ BILDERNA KLICKA PÅ DEN RÖDA RUBRIKEN

  Vilken dag!

  I dag har vi gjort något vi aldrig har gjort förut. Vi har varit på studiebesök, hela gänget, eller nåja nästan hela gänget, några var tyvärr hemma och var sjuka, krya på er säger vi till er, nån annan var på semester, hoppas du har kul säger vi till dej. Någon valde att inte följa med för att "hen" hade andra planer. Såg ni- hen- fränt va det kan betyda höna också på engelska, och vet ni det passar bra med en "hen" i dag för vi har varit i Aneby eller ska vi kalla det för Höneby. 

  Vi har träffat ett gäng sköna människor som sjöng bland annat om att de skulle köpa hönor för pengarna.

  Kören Surprise heter det här gänget och de är också en daglig verksamhet, fast i Aneby då. De har varit och tittat på oss flera gånger både i Boxholm och i Tranås och så bjöd de in oss till sig. Det är vi jätteglada för, vi har haft en mycket trevlig förmiddag, med sång, dans, skratt, fika och härlig gemenskap. Erik i Aneby-gänget hälsade oss välkomna med en välbekant fras- "Bara gört", det kändes fränt att han sa så, för det är ju det vi gör hela tiden vi bara "gört".

  De berättade om sig och sin grupp vad de har gjort och vad de planerar att göra och vi gjorde samma sak, berättade om våra shower och om vad vi planerar att göra i maj åsså bjöd vi in dem att vara med och att komma och hälsa på oss.

  Vi tror att det är jättebra att träffa andra grupper för att få lite tips och idee´r om hur vi kan fortsätta utvecklas i vårt arbete både på och bakom scenen och att vi kan få dela med oss av det vi tycker funkar bra.

  Så det här var visserligen första gången vi åkte till Aneby men inte sista hoppas vi.

  På vägen hem stannade vi på Tranås Statt och käkade lunch tillsammans, uppdukat och fint var det när vi kom, maten var toppen och servicen utomordentlig vi hade ju världens bästa servitriser- hi hi! Det var alla handledare och assistenter som hjälptes åt att leka servitriser idag. Kul för dem vi tycker att de skötte sig ok. De "vanliga" servitriserna som brukar jobba i Parkhallen när vi är där och gör julshower var ju där såklart och höll ett öga på att våra servitriser skötte sig.

  I dag hade vi ny buss- chaufför med ett krängligt namn, Gunte från Lingmerths körde oss och han tyckte att vi sjöng bra på vägen ner när vi hade live- karaoke och vi sjöng allt möjligt.

  Sofi var en otippad juke-box som kom med massor av låtförslag, en av låtarna hon föreslog har vi dock inte lyckats "knäcka" ännu, så den funderar vi fortfarande på- vad det kan va hon menade.

  Vi har haft en toppendag!

  Nästa vecka ska vi till Boxholm på turné det var tänkt att vi skulle åkt pendeln men vet ni det är krångligare och dyrare än man kan tro så vi fick ändra planerna så nästa vecka blir det buss igen.

  Det var det- ses om en vecka- morsning korsning! • 2013-03-12 kl 16.46

  Sidrubrik


  notistext

 • 2013-03-05 kl 13.20
  Nu är vi på "banan" inför vårshowen!

  Tisdag 5 mars- en helt vanlig dag!


  Förra blogginlägget, eller förr-förra  blogginlägget handlade om allt det som vi gör när vi inte repeterar som vanligt.

  I dag har det varit en sån där precis vanlig dag. När vi ”bara” har repeterat.

  Eller bara?! Är det verkligen så att vi ”bara” repeterar lite så där i största allmänhet? Eller är det så att repetitionerna egentligen är mycket mycket mer än så.

  Vi vill hävda att det är så.

  Repetitionsarbetet är liksom en process alltså nånting som händer, nått som växer fram nått som blir av nått som vi från början bara ville eller önskade.

  Under hela den här processen, händer det saker HELA tiden, vi använder oss av oss själva för att göra olika saker, vi tränar kommunikation med ord och med ljud och med kroppsspråk.

  Vi utvecklas hela tiden som grupp och som individer.

  Vi tränar en massa olika färdigheter såsom kroppsliga rörelser, alltså motorik och minnesträning när det gäller att komma ihåg texter och danssteg åsså mycket mer.

  Det är liksom det vi gör när vi ”bara” repeterar.

  För Er som är nytillkomna följare här på bloggen så tycker vi att Ni ska scrolla lite bland de äldre blogginläggen, där hittar ni våra värdegrunder och våra tankar om hur vi vill arbeta och varför.

  Nästa tisdag ska vi iväg på nått spännande som vi aldrig har gjort förut.

  Vi ska på utflykt till Aneby åsså ska vi käka gemensam lunch på Statt i Tranås

  det blir grejer det!

  Tills nästa gång säger vi hej hopp – å vi sägert då vi bara gört- pillesnopp!


 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Vill du komma i kontakt med oss?

Slå en signal eller skicka ett sms till:

070-368 67 67

Ingela: 0142-85934

072-546 33 77

Annelie: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: