Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 22 mars 2018
Mjölby kommun

Välkommen till


Show & Teatergruppen KanDeKanVi:s sida!


 • 2014-05-07 kl 14.48

  Onsdag 7 maj - Nya tider • 2014-04-26 kl 17.08

  LÖRDAGEN 26 APRIL - PARTAJ PÅ SOPTIPPEN! • 2014-04-23 kl 18.18

  ONSDAG 23 APRIL GENREP, VÅRSKRIK OCH SOLSKEN • 2014-04-16 kl 17.22

  Onsdag 16 april- Nu skiner solen igen! • 2014-04-09 kl 17.23

  ONSDAG 9 APRIL - Regnet det bara öser ner • 2014-04-02 kl 15.45

  ONSDAG 2 APRIL - HUJEDAMEJ VILKEN BRA DAG! • 2014-03-26 kl 18.49

  ONSDAG 26 MARS- PÅ TURNÉ • 2014-03-19 kl 13.53

  ONSDAG 19 MARS - Regnet det bara öser ner... • 2014-03-12 kl 16.05

  ONSDAG 12 MARS- OPP OCH NER... • 2014-03-05 kl 21.30

  ONSDAG 5 MARS -FÖDELSEDAGSKALAS! • 2014-02-26 kl 13.53

  Onsdag 26 februari 2014 Vårtecken och vårtecken !


  Klicka på den röda rubriken för att kunna titta på bilderna.Förra veckan var det snö ute. Den här veckan var det barmark och någon i gänget hade hört fågelkvitter på morgonen.Tänk vad konstigt det svenska språket är att flera ord kan betyda samma saker. Vår tillexempel det är samma ord när vi pratar om årstiden som när vi pratar om det som är vårt. Så man kan säga att det känns som vår i luften. Eller att vår dag här inne i Kungshögaskolans aula har varit bra på många sätt. Samma ord olika betydelser. Vi har tränat på nya sånger till Astrid Lindgren showen som är senare i vår- eller vår- då kommer det vara sommar ute. Vi har övat på att teckna en av låtarna. Vi använde tecken som stöd redan i julshowen som vi gjorde och vi tyckte att det kändes bra att kunna sjunga även med händerna för de som inte hör utan som pratar med hjälp av tecken. Den låten vi har börjat öva på nu är en riktig utmaning. Många ord, många tecken och fort går det så vi måste hålla tungan rätt i mun och händerna rätt i luften. Men det är skoj att utmana sig själv på det sättet. Så vi som ibland tycker att det är svårt att prata med varann och förstå varann- nu blir det ännu svårare att förstå med tecken.Vi tog hjälp av varandra och en app med tecken när vi skulle lista ut vilka tecken vi ska använda.Men innan dess, alltså innan vi ska göra en Astrid Lindgren konsert ska vi göra andra turnéstopp. Redan nästa vecka ska vi ut och åka, vi ska till Tranås, inte till Parkhallen den här gången utan vi ska vara gäster när FUB i Tranås har ett jubileum. De flesta framträdanden som vi gör i vår är för företag eller sluta föreningar- det är alltså inga föreställningar som vem som helst kan gå på. MEN den 26 april kommer vi att vara gäster på ett 10 års jubileum här i Mjölby så där kommer ni som vill komma och titta på oss att kunna gå på. Vi kommer inte att göra några allsångskvällar i vår. Astrid Lindgren konserten i Vårfrukyrkan i Skänninge som vi övar till får också alla som vill får komma på.Vi har fortsatt med den invärtes massagen. Ytterligare några stycken i varje grupp har fått insidan masserad med hjälp kompisarna som har fått säga snälla ord. Tänk vad gött det känns inuti att få höra att man är snäll, en bra kompis, rar lätt att prata med, duktig på att fixa saker...ja det var sånt som en av oss fick höra av oss andra. Nu märker vi allihop att vi blir bättre och bättre på att ge varandra komplimanger. Första gångerna var det lite svårt, man tvekade lite, visste inte vart man skulle titta. Någon tittade på sina händer och någon tittade på handledarna. Nu i dag så tittade alla spontant på den som man pratade till. Någon sa att det kändes änne mycket mer bättre då. Vill ni se mer bilder om vad vi har gjort i dag får ni gå in på vår facebooksida! Nästa vecka är det dubbelgrupp på förmiddagen! Tills dess så tycker vi att ni ska fortsätta duga precis så som ni är! • 2014-02-19 kl 12.50

  ONSDAG19 FEBRUARI - Här står jag och duger!


  I dag var det lite snö ute igen. Så önödigt. För någon betyder det bara att det blir lite vitt ute och för någon annan så betyder det att det blir halt, svårt att ta sig fram, lite otäckt och läbbigt.I dag bevisade återigen några av våra deltagare hur viktigt det är att även när det känns svårt läbbigt och otäckt att man får fokusera på möjligheterna. Eftersom det är sportlov så så var det inga elever på skolan där vi är och repar. Så alla dörrar var inte upplåsta. Vilket blev jätteläskigt. Någon kände på den "vanliga" dörren och så var den låst. Då började man undra om man had emissat om det var inställt eller om man tagit fel på dag. Som tur var kom det en kompis som föreslog att man skulle prova någon av de andra dörrarna och plötsligt så fanns där en annan som var öppnad. Så är det i livet också sa en annan deltagare, i bland är dörrar stängda och då får man prova en annan.Se möjligheterna - inte svårigheterna! I dag har vi börjat repa lite smått på det som vi ska göra längre fram i vår. Vi ska på turné och på ett av turnéstoppen ska vi medverka i en konsert med Astrid Lindgren-tema. Så vi har börjat träna lite på lite olika sånger med texter av Astrid Lindgren. Det ska bli skoj och lite annorlunda mot de andra uppsättningarna som vi har gjort själva. En riktigt utmaning- och utmaningar tycker vi om.Vi har fortsatt med lite invärtes massage i dag. Ytterligare några stycken fick höra bra saker om sig själva av oss andra i gruppen. Alla ska få den typen av insidesmassage vi tar några stycken varje vecka.Det är svårt och lite läbbigt att ta till sig tyckte någon när man fick höra bra saker om sig själva. Det är därför vi tränar på det. Att säga till varandra och oss själva att duger som vi är- faktiskt precis sådana som vi är. Att vi inte behöver göra oss till utan att vi bara kan sitta rakt upp och ner på rövarna och bara tvär-duga liksom eller stå det är vilket som! Det är en bra känsla. Då gör det inget om det har kommit lite snö ute- för inuti kändes det som vårsol när vi fick höra bra saker om oss och fick känna att vi duger.Å du som läser - du vet väl att precis där du är - där står eller sitter du och duger!

 

KanDeKanVi

Är en show- och teatergrupp inom Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Kan-De-Kan-Vi heter vi för att vi tänker att kan de i Köping och Glada Hudik så kan vi i Mjölby.

Vill du komma i kontakt med oss?

Slå en signal eller skicka ett sms till:

070-368 67 67

Ingela: 0142-85934

072-546 33 77

Annelie: 0142-85865

kandekanvi@mjolby.se

Glöm inte att gilla oss på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av:

 Utskriftsvänlig version

Innehåll:

Senast publicerad:

Senast ändrad av: