Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 22 februari 2018
Mjölby kommun

Automatiskt brandlarm

För att undvika produktionsbortfall på ditt företag krävs ett säkerhetstänkande med fler komponenter inblandade. Att personalen ska vara kunnig och utbildad är för oss självklart, men en brand kan uppstå varsomhelst och under vilken tid på dygnet som helst. Om nu en brand skulle uppstå på ditt företag är tiden en viktig faktor som avgör hur omfattande skadorna och riskerna blir. Ett installerat automatiskt brandlarm på ditt företag ger dig en möjlighet att spara viktig tid vid en brand!

Vad säger vi?


Vi på räddningstjänsten ser att ett automatlarm installeras av tre huvudorsaker:

1. Myndighetskrav
Myndighetskravet finns angivet som krav i Boverkets byggregler för ny och ombyggnation.

2. Försäkringskrav
Om verksamhetens art är sådan att försäkring endast ges om den är skyddad av automatiskt brandlarm eller sprinkler alternativt att ägaren erhåller lägre försäkringspremie.

3. Egen ambition
Skydda din egen fastighet, verksamhet eller sina ekonomiska värden. Här kan omfattningen av det automatiska brandlarmet variera beroende på orsak.

Vad säger du?


Beroende på av vilken orsak ditt företag har ett automatlarm finns olika säkerhetsnivåer på larm. Vill du av egen ambition installera ett larm kan du välja alltifrån manuella tryckknappar för att styra utrymningslarm till stängning av sektionerade dörrar, reglering av spjäll med mera. Det är risken kontra ambitionen och ekonomin som sätter gränsen. Har du ett krav ifrån Boverkets byggregler eller försäkringsbolaget finns givna mått att hålla utifrån brandskyddssynpunkt.

Kontakta oss!


Arne Gustavsson hjälper dig med dina frågor och funderingar kring automatlarm, antingen om du har ett larm eller funderar på att installera ett nytt. Se kontaktuppgifter i högerspalten.

Kontaktperson

Brandmästare
Arne Gustavsson
Telefon: 0142-859 09 eller
0730-60 28 51
arne.gustavsson@mjolby.se

Innehåll: Andreas Smith

Senast publicerad: 2018-02-15

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Andreas Smith

Senast publicerad: 2018-02-15

Senast ändrad av: Mia Högberg