Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Fotografi av flicka som sitter i skolbänk

Barn & utbildning

Fotografi av flicka som sitter i skolbänk

Barn & utbildning

Länkar

Här finns länkar till sidor på webben, som är bra att titta på när man funderar på sitt studie- eller yrkesval.

En bra hjälp i processen att bestämma vad man vill välja för program till gymnasieskolan är olika sidor på internet. Till exempel; www.utbildningsinfo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.gymnasiestudera.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller allt om alla gymnasieskolor och gymnasieprogram i hela Östergötland. Här kan du också leta efter intagningstatistik till gymnasieskolan och det är också här man gör sitt gymnasieval och får sitt intagningsbesked.

Information om utbildningar på universitet och högskolor finns på www.studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 
Om du har astma eller allergier kan det vara bra att titta på www.jobbafrisk.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där finns information om vilka yrken som man i så fall kanske ska undvika.

www.ams.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en jätte bra och informationsrik sida, här finns intressetest som kanske kan leda till nya tankar och reflektioner om framtida studier och yrken. Genom yrkeskompassen kan man söka efter olika yrkeskategorier och få en tydlig bild av hur det ser ut rent statistiskt för varje yrkeskategori.

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480