Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Trygg & säker

Trygg & säker

Flytvästar

Det är viktigt att välja rätt storlek när man köper flytväst. Flytvästen ska alltid passa bäraren så köp aldrig en flytväst att växa i.

Uthyrning

Hos Räddningstjänsten i Mjölby kan du hyra flytväst, det kostar tjugo kronor per väst. Vi kommer i framtiden se över andra betalningsmedel såsom swish, men i dagsläget är det endast kontant betalning. Utlåningstiden är max en vecka. Vi har flytvästar för alla storlekar och vi finns på Svartåliden 1A i Mjölby. Vi tar inte emot förbokningar.
 
Det finns även möjlighet att hyra ispiggar under issäsongen till en kostnad av 20 kronor paret. Samma villkor som med flytväst gäller då.

Det finns olika slags typer av flytvästar, de vanligaste är räddningsväst och flytplagg. Räddningsvästen är den som används mest, dessa brukar kännetecknas med den orangea färgen. Denna typen av flytväst har ett krav på sig att den ska kunna vända bäraren på rygg inom tio sekunder från det att personen fallit i vattnet.

Den andra vanliga typen av flytväst är ett flytplagg. Exempel på dessa är den så kallade "seglarvästen". Dessa västar är väldigt smidiga att bära och man måste vara simkunnig för att bära dem eftersom att dessa inte vänder bäraren på rygg. Det enda kravet dessa västar har är att de ska hålla personen flytande.

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480